Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Top 10

Vælg det rigtige TV

Nyt TV til jul? Her finder du de 10 bedste TV-modeller lige nu.

Skrevet af / 15/12/2022 - 14:30
Vælg det rigtige TV

Lyd & Billede tester mange TV’er året rundt, og på listen herunder finder du de 10 modeller, vi har vægter højest lige nu. Hvis du søger den bedste kvalitet på billede og lyd kan du trygt vælge et TV fra denne liste.

Listen består af testvindere og anbefalede TV’er fra slutningen af 2021 og frem til nu. Listen opdateres løbende, efterhånden som vi tester nye produkter.

1. Køb den rigtige størrelse

Det første, du skal bestemme dig for, er hvor stor skærmen skal være, og en typisk fejl, som mange begår (og senere angrer), er at købe et for lille TV. Hvis dit mål er optimal underholdning og biograffølelse, bør skærmstørrelsen vælges ud fra afstanden mellem TV’et og der, hvor du sidder. 

2. Vælg den rigtige skærmtype og kvalitet – LCD, OLED og 4K/8K

Hvad skal skærmen hovedsagelig bruges til? Almindeligt TV-kiggeri, spil eller filmhygge om aftenen? Det er lettere at finde den rigtige fladskærm, når du kender dine behov. Hvis favoritmenuen er film og TV-serier, bør du lægge vægt på god billedkvalitet med fokus på kontrast og sortniveau. Sport kræver et TV, der er godt til hurtige bevægelser, mens spil har brug for TV’er med lav forsinkelse (input-lag). Og jo større billede, du vil have, desto vigtigere er skarphed og skærmopløsning.

3. Tænk på placering og lysforhold

Hvor skal TV’et placeres? Hvis du ser meget fjernsyn i dagslys, har du brug for et lysstærkt TV, gerne med mat skærmoverflade eller tonet glas. Husk, at skærme med blank overflade kan give generende refleksioner af omgivelserne.   

4. Glem ikke lydkvaliteten

Flade skærme er blevet synonymt med flad lyd, men der er nogle lyspunkter indimellem. Hvis du vil have, at tale, musik og lydeffekter gengives klart og tydeligt, er det værd at bruge nogle ekstra penge på et TV med bedre lyd. Men resultatet bliver endnu bedre, hvis du vælger et separat lydanlæg eller en soundbar.   

Læs også 5 tips til bedre soundbar-lyd Har du lige købt dig en ny soundbar? Her er nogle enkle tips, som gør opsætningen til en leg!

5. Tilslutningsmuligheder (HDMI)

Hvis du skal slutte en masse eksternt udstyr til TV’et, er det en god idé at sikre sig, at det har indgange nok. Fire HDMI-indgange er nærmest blevet standard, men enkelte modeller må nøjes med tre. Hvis du har planer om at bruge moderne videokilder som PlayStation 5 eller Xbox Series X/S, bør TV’et også understøtte de nyeste HDMI 2.1-funktioner for at sikre optimal ‘spilbarhed’. 

Læs også Hvor stort skal TV’et være? Den definitive guide til skærmstørrelser.

Læs også 5 tips til dig der vil vægmontere dit TV Er du usikker på, hvor højt TV’et skal hænge? Tjek vores guide!

Læs også Når kun det bedste er godt nok! Er du på jagt efter nyt grej, f.eks. TV, højttalere, mobil og hovedtelefoner – eller skal pengene bruges til opgradering af det smarte hjem eller bilparken? Her finder du de allerbedste produkter, vi har testet i år!

 1. TCL QLED860 (55QLED860)

  Hurtig, kontrastrig og brugervenlig

  TCL QLED860 er udstyret med den opdaterede Google TV-brugergrænseflade, og det leverer en rigtig lækker billedkvalitet til prisen.

  TCL QLED860 giver et rigtig flot billede, rigt på kontrast, og derudover en fin Google-brugergrænseflade og gode tilslutningsmuligheder.
  TCL har en lidt smallere indsynsvinkel end konkurrenten fra Philips, og lyden er lidt tyndere end forventet.
  Læs hele testen
 2. Philips OLED807 (65OLED807/12)

  Masser af lys, masser af farver

  Philips er på banen med endnu et farverigt OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er scenen sat til en skøn filmoplevelse.

  Philips OLED807 giver en dejlig billedoplevelse præget af stærk kontrast og bløde bevægelser. Det farverige Ambilight-lys er med til at højne oplevelsen, samtidig med at det er behageligt for øjnene.
  Philips kører stadig med den ældre Android 11-grænseflade, og den store fjernbetjening kan være lidt besværlig at betjene.
  Læs hele testen
 3. Sony A80K (XR-55A80K)

  På højde med de bedste

  Med strålende billedkvalitet og krystalklar lyd direkte fra tv-skærmen, er Sony A80K et imponerende TV - meget tæt på den dyrere A95K!

  Sony A80K serverer et knivskarpt billede med voldsomt stærk kontrast. Google-interfacet er dejligt brugervenligt, og TV’et leverer god lyd fra de indbyggede højttalere. Et godt OLED-køb!
  Sony-skærmen kan godt savne lidt lysstyrke sammenlignet med de aller-sejeste topmodeller.
  Læs hele testen
 4. Samsung QN95B (QE65QN95B)

  Kontrastkanon fra Samsung

  Efterfølgeren til et af sidste års bedste TV’er har netop gæstet testbænken. Samsung QN95B har fået en række forbedringer, men samtidig er der et par ting, der ærgrer os lidt.

  Samsung QN95B giver et meget lysstærkt billede med glimrende kontrast og strålende farvegengivelse. Denne Mini-LED-skærm har også et godt sortniveau og god lysstyring. Et rigtig fint allround-TV.
  Samsung viser stadig ingen tegn på at ville understøtte det populære HDR-format Dolby Vision. Den nye Tizen-brugerflade kan kræve lidt tilvænning for eksisterende Samsung-brugere.
  Læs hele testen
 5. LG OLED C2 (OLED65C2)

  Solidt comeback fra LG

  LG’s populære OLED-TV i C-serien har fået en kraftig overhaling i år. Det har gjort et godt TV endnu bedre!

  OLED-skærmen fra LG udmærker sig ved flot design, fin brugervenlighed og bred formatunderstøttelse. Billedkvaliteten er også glimrende med højere lysstyrke end på den tidligere generation.
  Skærmglasset er relativt blankt, hvilket betyder, at man må leve med nogle refleksioner af omgivelserne.
  Læs hele testen
 6. Samsung S95B (QE65S95B)

  QD-OLED: Det bedste af to verdener?

  Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.

  Samsung S95B serverer et knivskarpt og kontrastrigt billede med imponerende farvegengivelse. Denne OLED-skærm har også glimrende sortniveau og bred betragtningsvinkel.
  S95B mangler understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet, hvilket forhindrer optimal visning af en del film, serier og spil. Brugerfladen har fået nogle ændringer, der kan irritere tidligere Samsung-ejere. 65 tommer er den maksimale skærmstørrelse.
  Læs hele testen
 7. Sony Bravia XR A95K (XR-55A95K)

  Et festfyrværkeri af et TV

  Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!

  Sony A95K byder på en storslået billedoplevelse med råstærk kontrast og fænomenal farvegengivelse. Desuden får man glimrende lyd – direkte ud af skærmen.
  Sony A95K er i øjeblikket kun tilgængelig i 55 og 65 tommers størrelse – ingen storskærme! Kun to af de fire HDMI-indgange er fuldt 2.1-kompatible. QD-OLED-billedpanelet har en speciel pixelstruktur, som kan give nogle generende effekter på nært hold.
  Læs hele testen
 8. LG OLED G2 (OLED65G2)

  OLED-TV til de ekstra kræsne

  LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!

  LG OLED G2 er et gennemført TV med flot design og et væld af smarte funktioner. Billedkvaliteten byder på bedre kontrast og lysstyrke end mange andre OLED-TV.
  Skærmglasset er ret blankt, og G2 koster mere end andre OLED-modeller. Og mens vægbeslag medfølger i kassen, skal man betale ekstra for foden til placering på et TV-møbel.
  Læs hele testen
 9. Panasonic LZ2000E (TX-77LZ2000E)

  Et drømme-TV for filmentusiaster

  Panasonics bedste OLED-TV er tilbage i fuld vigør, og nu kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E giver en simpelthen strålende billedoplevelse.

  Panasonic LZ2000 formidler film og serier med en suveræn skarphed og farvepræcision. Derudover leverer den fremragende lyd fra de indbyggede højttalere.
  Panasonics brugergrænseflade mangler en del populære apps.
  Læs hele testen
 10. LG OLED Z2 (OLED77Z29LA)

  Skræmmende realistisk!

  Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!

  LG-skærmen kombinerer den velkendte OLED-kontrast med en knivskarp opløsning, som bare skal opleves. Plus for lækker designstruktur og luksuriøs fjernbetjening.
  Prisen er stadig i det højere luftlag, og koster mere end det dobbelte af en tilsvarende 4K OLED! Dermed er dette et TV for de specielt interesserede og velbemidlede.
  Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

0
Scroll to Top