Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

C855: Ny premium MiniLED-TV fra TCL klar til Norden

TCL's nye premiummodel spænder fra 65 til 98 tommer og lover høj ydeevne til en fordelagtig pris.

Skrevet af / 28/05/2024 - 09:05
C855: Ny premium MiniLED-TV fra TCL klar til Norden

Warszawa/Lyd & Billede: I sidste uge havde TV-producenten TCL inviteret os til hovedstaden Warszawa for at præsentere sine nye TV-modeller for 2024. Blandt disse var den nye high-end model X955, som vi allerede har testet, men også dens lillebror C855, som bliver en spændende nykommer i premium-segmentet.

Præsentationen blev holdt af Marek Maciejewski, TCL’s direktør for produktudvikling i Europa. Han kunne fortælle os, at vi i Norden er et skridt foran andre europæere, når det gælder valg af skærmstørrelser. Salgstallene for 2023 viser, at hele 66 procent af tv-salget i Norden er 55 tommer eller større, sammenlignet med 39 procent i resten af Europa.

Marek Maciejewski. (Foto: Audun Hage)
Læs også TCL C855 går op til 98 tommer Arvtageren til det populære C845 hævdes at have fået væsentligt bedre kontrast og lysstyrke.

TCL 2024: Fokus på store og prisvenlige LCD-skærme

Disse salgstal er gode nyheder for TCL, som har skabt sig et navn med prisvenlige LCD-skærme i en lang række skærmstørrelser. Den kinesiske producent leverer mange 55, 65 og 75 tommer TV-skærme, men også flere af den rigtig store slags, fra 85 og helt op til 115 tommer på topmodellen X955 MAX.

TCL er ejet af den kinesiske panelfabrik CSOT, som har investeret milliarder i øget produktionskapacitet. Den hævder nu at være verdens førende producent af 98-tommers LCD-paneler, som også leveres til mange andre TV-producenter. Fabrikken kan producere op til 300.000 af den slags paneler hver måned.

I fremtiden kan avanceret teknologi som f.eks. trykte OLED-skærme og MicroLED-skærme blive relevant. Men indtil videre mener TCL, at LCD-skærme med QLED-teknologi og MiniLED-baggrundsbelysning giver den bedste ydelse for pengene.

I modsætning til OLED-skærme, som bliver betydeligt dyrere, når skærmstørrelserne øges, og som også har begrænset lysstyrke, kan LCD produceres mere omkostningseffektivt i store skærmstørrelser og kan også håndtere højere lysstyrkeniveauer over hele skærmområdet.

Mens de nyeste OLED-modeller klarer god lysstyrke i mindre områder på 5-10 procent, er MiniLED-skærme i stand til at skabe højere lysstyrke på større dele af skærmen (25-75 procent) på samme tid. Det giver en imponerende effekt med HDR-video, som vi har set demonstreret på topmodellen X955.

(Foto: Audun Hage)

TCL C855

For dem, der er på udkig efter høj ydeevne til en rimelig pris, kan det være værd at bemærke den nye C855, som er TCL’s nye LCD-model i premiumklassen (billigere end high-end). Det bliver efterfølgeren til den populære C845 fra 2023, og den får et opgraderet billedpanel med markant højere lysstyrke og kontrast.

Baggrundsbelysningen har mere end dobbelt så mange dimmingzoner som sin forgænger i de respektive skærmstørrelser, som spænder fra 65 helt op til 98 tommer. Derudover er den maksimale angivne lysstyrke steget fra 2.000 nit til hele 3.500 nit.

Under præsentationen i Warszawa fik vi mulighed for at se flere af skærmstørrelserne i aktion, og det første indtryk virkede lovende. Forgængeren C845 var allerede en af de lyseste og mest kontrastfyldte skærme i sin klasse, så det bliver interessant at tjekke forbedringerne ordentligt, når vi senere får C855 på testbænken.

TCL C855. (Foto: Audun Hage)

Under præsentationen i Warszawa havde TCL igen opstillet et antal LCD-skærme, der var halvt afmonteret, så kun baggrundsbelysningen var tilbage. Det var for at vise forskellen mellem basismodellerne, som kun har nogle få lysdioder i baggrundsbelysningen, og de mest avancerede modeller, som kan have tusindvis af dimmingszoner. Topmodellen X955 er stadig i en klasse for sig, men C855 har også en “opløsning” på baggrundsbelysningen, der svarer godt til det billede, den skal belyse.

TCL C855-serien er tilgængelig nu i skærmstørrelser fra 65 til 98 tommer.

Modell Vejledende pris
TCL 65C855 17.999 kroner
TCL 75C855 24.999 kroner
TCL 85C855 34.999 kroner
TCL 98C855 44.990 kroner

PS. Ud over TCL C855 fik vi et glimt af TCL’s nye Art TV, som kan blive en udfordrer til Samsung The Frame senere på efteråret.

Læs også Her er TCL's "The Frame"-konkurrent TCL Art TV kommer på markedet til efteråret, og det har nogle ret spændende specifikationer.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Scroll to Top