Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

TCL C855: TCL’s nye LCD-TV får dobbelt så mange dimming-zoner

Arvtageren til det populære C845 hævdes at have fået væsentligt bedre kontrast og lysstyrke.

Skrevet af / 11/04/2024 - 12:21
TCL C855: TCL’s nye LCD-TV får dobbelt så mange dimming-zoner

TCL er en velkendt producent af LCD-TV’er, og nu oplyser de, at den nye premium-serie TCL C855 snart er på vej. De nye 2024-modeller kommer i skærmstørrelser fra 65 til 98 tommer med forventet levering til sommer.

(Foto: TCL)

Forgængeren C845 var et af de bedre LCD-TV’er, vi testede i premiumklassen sidste år, men C855 har fået mere krudt, som angiveligt vil gøre billedkvaliteten endnu bedre.

Læs også Budgetvenligt MiniLED-TV TCL C845 leverer imponerende kontrastrig billedkvalitet til en fornuftig pris. Wow, sikken lysstyrke!

TCL C855

TCL satser stærkt på LCD-TV’er med MiniLED-bagbelysning og local dimming. Med den kinesiske panelproducent CSOT i ryggen har TCL skabt sig et navn med sit brede udvalg af LCD-skærme i forskellige størrelser og prisklasser.  Ved at udstyre LCD-skærmene med avanceret bagbelysning og nok dimming-zoner kan man som bekendt opnå rigtig god kontrast og sortniveau kombineret med høj lysstyrke.

2023-modellen C845 lykkedes godt på det grundlag, men ifølge TCL vil den kommende C855-serie være en markant opgradering på flere områder.

Bagbelysningen er angiveligt blevet mere avanceret og har mere end dobbelt så mange dimming-zoner som forgængeren i de respektive skærmstørrelser. Derudover er den maksimalt opgivne lysstyrke steget fra 2.000 nit til hele 3.500 nit.

Det er ikke helt så kraftigt som flagskibsmodellen X955, men stadig en saftig lysstyrke, som helt sikkert vil kunne mærkes på lyseffekterne i HDR-videomateriale – hvis TCL-skærmene holder, hvad de lover.

TCL C855 har angiveligt mere end dobbelt så mange dimming-zoner som sin forgænger, C845. (Foto: TCL)

Pris og tilgængelighed

Den nøjagtige pris og lanceringsdato for de nordiske lande er endnu ikke bekræftet, men Lyd & Billede har efterspurgt mere information hos TCL og opdaterer, når vi ved mere. Men eftersom der er tale om en premium-serie, vil priserne sandsynligvis være betydeligt mere overkommelige end for eksempel high-end X955-serien – som vi har til test lige nu.

Læs også Her er TCL 115X955 MAX Der var brug for hjælp til at pakke TV-kassen ud, for at sige det mildt ...
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top