Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: LG OLED G2 (OLED65G2)

OLED-TV til de ekstra kræsne

LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!

Skrevet af / 29/04/2022 - 17:18
LG OLED G2 (OLED65G2)
Audun Hage

Vi har allerede testet 2022-modellen LG OLED C2 med gode resultater, men nu er turen kommet til storebror OLED G2 – Gallery Edition! Med undtagelse af nogle eksotiske 8K-modeller er det faktisk et af de sejeste TV’er, LG har at tilbyde i år. Og det er ikke småting, topmodellen kan diske op med.

Læs også Det bedste OLED-køb? LG’s populære OLED-TV i C-serien har fået en kraftig overhaling i år. Det har gjort et godt TV endnu bedre!

Ud over et mere eksklusivt design, der er som skræddersyet til vægmontering, er flagskibsmodellen udstyret med et opgraderet billedpanel og ekstra videoprocessering, som ifølge LG skal give endnu mere lysstærke billeder. Spørgsmålet er, om påstanden holder vand, og om G2 er de ekstra kroner værd i forhold til C2-modellen. Det er netop det, vi vil teste!

01 2022 OLEDG2 Lifestyle 1
Med undtagelse af nogle svinedyre 8K-skærme er G2-serien de sejeste OLED-TV’er, man kan købe fra LG i år. De kommer med et forbedret Evo OLED-panel og har et superfladt Gallery-design, der er særlig velegnet til vægmontering. (Foto: LG)

Design

G2-serien overtager stafetten fra 2021-modellen G1 Evo – et af de bedste OLED-TV’er fra sidste år. Ligesom forgængeren har det et særegent design, der er som skræddersyet til vægmontering.

OLED G2 har utvivlsomt en mere eksklusiv konstruktion end C2. Billedpanelet er omgivet af en tynd børstet metalramme, hvor billedet strækker sig næsten helt ud til kanterne. Den er ikke lige så tynd som på Samsungs QLED-modeller med Infinity Design, men næsten.

Bagsiden af skærmen er helt flad med en indfældet spalte til vægmontering. Fordybningen gør, at TV’et kan hænges tæt ind til væggen, og til det bruger man et originalt vægbeslag, der følger med i kassen.

Da G2-modellen i høj grad er møntet på vægmontering, medfølger der ikke nogen fod i kassen. Det kan virke lidt upraktisk, hvis man ikke på forhånd har besluttet, præcis hvor TV’et skal hænge. Hvis man vil placere TV’et på en fod, skal den bestilles som ekstraudstyr. Hvilket vi gjorde for at gøre monteringen nemmere!

Standeren til G2-serien har typebetegnelsen SQ-G2ST65 og koster ca. 1.400 kroner. Ud over at muliggøre bordplacering er den også drejelig, så man let kan vinkle TV’et i den ønskede retning. Det er en praktisk løsning, synes vi. Men ærgerligt, at den koster ekstra!

Hvad der derimod kan være en smagssag, er at G2 – ligesom lillebror C2 – står lidt tilbagelænet, når det er monteret på en fod. Men pyt, hvis man vil have skærmen lodret, kan den jo altid monteres på væggen.

LG OLED G2 WebOS 22
LG OLED G2 WebOS 22. (Foto: Audun Hage)

Brugervenlighed og funktioner

OLED G2 har selvfølgelig fået en række opdateringer på smart-fronten: Det kommer med den seneste version af LG’s velkendte styresystem, nu kaldet WebOS 22. Brugerfladen vil virke bekendt for alle, der har prøvet LG’s Magic Remote pegefjernbetjening før, men TV’et har også fået et væld af nye funktioner.

En af nyhederne i WebOS 22 er muligheden for at skræddersy hovedmenuen til flere forskellige brugere. Man kan organisere apps, TV-kanaler og andre tjenester i den rækkefølge, man vil, og gemme præferencerne i sin egen brugerprofil.

Det smarte TV kan også varsle om forskellige typer begivenheder fra nær eller fjern – såsom at robotstøvsugeren er færdig, eller når favoritholdet har scoret et mål. Der er nærmest ingen grænser!

Desuden har LG OLED G2 fået den nye standby-funktion Always Ready. TV-skærmen kan så bruges til at vise forskellige typer information, når det er slukket – klokken, vejret, stemningsbilleder og lignende – og samtidig være lynhurtigt klar til brug.

Fjernbetjeningen er den velkendte Magic Remote, som LG har anvendt i årevis, og man kan logge ind som bruger ved at “tappe” telefonen mod NFC-ikonet på remoten (kræver, at LG’s ThinQ-app er installeret).

Pegefjernbetjeningen fungerer glimrende, men vi synes alligevel, at LG godt kunne have spenderet en mere eksklusiv designvariant (f.eks. modellen i børstet stål fra Signature-serien) til en topmodel som denne.

LG OLED G2 Magic Remote
LG’s WebOS-brugerflade er både lynhurtig og behagelig i brug, bl.a. takket være pegefjernbetjeningen Magic Remote. (Foto: Audun Hage)

Gode tilslutningsmuligheder

Ligesom C2-serien har G2 masser af tilslutningsmuligheder. Med fire fuldt kompatible HDMI 2.1-indgange og understøttelse af 4K 120 Hz kan TV’et nemt parres med højopløste videokilder og spilkonsoller. G2 understøtter også AMD FreeSync og Nvidia G-Sync og VRR for bedst mulig synkronisering med PC-grafikkort.

LG har også lagt godt til rette for gamerne med spilmenuen Game Optimizer. Den giver fuldt overblik over signal, skærmfrekvens og lignende, samtidig med at man kan optimere billedindstillingerne til forskellige typer spil. Vi målte i øvrigt forsinkelsen (input-lag) til lige under 10 millisekunder i spilindstilling, ligesom på C2.

Hvis vi skulle ønske os noget mere, så skulle det være, at LG flyttede de fysiske tilslutninger (evt. også strømforsyningen) til en separat boks, som Samsung har gjort på deres Neo QLED-modeller. Det kunne bidrage til at gøre installationen endnu renere og pænere.

LG OLED G2 connections LG OLED G2 connections hidden LG OLED G2 input lag LG OLED G2 Game Optimizer
<
>
Tilslutningerne på OLED G2 vender til siden, men er også indfældet, så ledningerne kan føres diskret nedad. (Foto: Audun Hage)

Billedkvalitet

Når man lægger lidt ekstra penge på bordet, har man også lov til at forvente skarpere billedpræstationer. Her står LG’s TV stærkt med sit opgraderede OLED Evo-billedpanel. Det er den samme type, som vi finder i lillebror C2, men G2-modellen har fået nogle ekstra funktioner oveni, som skal hjælpe den til at presse endnu højere lysstyrke ud af panelet.

Den vigtigste forskel ligger i bedre passiv køling i form af et køleelement på bagsiden af OLED-panelet. Desuden har G2-modellen fået finjusteret billedprocesseringen for at udnytte det. LG kalder teknologien Brightness Booster Max, og den skulle give 30 procent højere lysstyrke end “almindelige” OLED-paneler (C2 skal til sammenligning give 20 procent ekstra).

Hvordan kommer det så til udtryk i praksis? Well, da vi også havde den nye C2-model stående, lå det lige for at sammenligne dem. LG C2 har allerede imponeret os med glimrende lysstyrke, og forskellen i forhold til G2 er ikke enorm. Begge disse OLED-TV’er er stærke nok til at præstere godt i oplyste rum.

Alligevel er det let at se, at G2 har endnu mere krudt at varte op med, især i de lyseste dele af billedet. HDR-scener med meget sollys eller andre effekter får en mærkbart stærkere intensitet.

LG OLED G2 vs C2 side by side comparison 2 LG OLED G2 vs C2 side by side comparison
<
>
Forskellen mellem LG OLED G2 (tv.) og OLED C2 er ikke særlig stor, men mærkbar, når det kommer til lysstyrke og kontrast. (Foto: Audun Hage)

Glimrende kontrast og dybdefølelse

Hvide testvinduer er én ting, men det vigtigste er selvfølgelig, hvordan TV’et bruger den tilgængelige lysstyrke til at skabe mere kontrastrige og organiske billeder. F.eks. ser Netflix-serien Formula 1: Drive to Survive voldsomt naturtro ud på LG-skærmen.

Den sidste episode med duellen mellem Mercedes-køreren Lewis Hamilton og udfordreren Max Verstappen er fantastisk at se på. LG-skærmen serverer seancen med en herlig intensitet i farverne, hvor Red Bull-bilerne har godt med smæld i blå og rød, og der er masser af dynamik og “headroom” til de lyseste nuancer.

Klippene skifter hurtigt fra bilerne til racerbanen til publikum og til pitlane, og LG-skærmen formår at holde styr på alle begivenhederne. En fantastisk TV-oplevelse!

Det eneste, vi egentlig har at trække ned for, er at G2-modellen ligesom C2 og andre OLED-modeller har relativt spejlblankt skærmglas. Nu, hvor lysstyrken ikke længere er noget stort problem, synes vi, at LG bør overveje en anden overfladebehandling, et lysdiffuserende skærmfilter eller andet, som kan reducere spejling af omgivelserne. Det er noget, man må tage højde for, hvis man placerer TV’et i nærheden af vinduer og andre lyskilder.

LG OLED G2 F1 crash LG OLED G2 Toto Wolff
<
>
Lækker billedkvalitet på LG OLED G2, her fra Formula 1: Drive to Survive på Netflix. (Foto: Audun Hage)

Kalibrering

Det visuelle indtryk understøttes af de målinger, vi lavede. Både OLED C2 og G2 yder ca. 150-160 nit i fuld skærm med 100 procent hvid. Men på et mindre målevindue (10 procent) trækker G2-modellen fra med en lysstyrke lidt over 1000 nit mod 880 nit fra C2.

Under kalibreringen lagde vi også mærke til, at vores hvide testbilleder forsvandt hurtigere fra G2-skærmen, end de gjorde fra C2, som havde en svag midlertidig indbrænding. Det er formentlig et resultat af bedre passiv køling, som vi også oplevede på modeller som Panasonic JZ2000 og Sony A90J fra 2021.

Lydkvalitet

Vi var ikke specielt imponeret af lydgengivelsen fra sidste års G1-model. Derfor er det glædeligt at se, at LG har taget nogle skridt for at løfte lydgengivelsen på 2022-modellen.

Vores førsteindtryk er, at G2 har stærk og klar lyd fra de indbyggede højttalere med en god, distinkt stemmegengivelse. Der er også rigeligt med bas, som giver lidt ekstra kraft til lydeffekterne og får rytmen i musik bedre frem.

LG tilbyder forskellige lydindstilling til musik, tale og film, der adskiller klangkarakteren godt. Til gengæld er vi ikke specielt imponeret af AI-Sound Pro-indstillingen, som forsøger at give en slags kunstig 3D-effekt.

Hvis man vil have ordentlig tryk på lyden, er det selvfølgelig bedst at gå efter en separat soundbar. LG tilbyder bl.a. den vægmonterede Gallery Soundbar i samme flade design som TV’et, med separat trådløs subwoofer og understøttelse af Dolby Atmos 3D-lyd.

LG OLED G2 screen reflections
LG OLED G2 har ligesom C2 en relativt blank skærmoverflade, som giver en del refleksioner af omgivelserne. (Foto: Audun Hage)

Konklusion

LG har allerede imponeret os ved at give den populære C-model en reel opgradering. Den dyrere G2-model henvender sig til dem, der gerne vil have det lille ekstra. Her får man et mere eksklusivt design, som egner sig perfekt til at hænge TV’et på væggen.

Derudover er billedkvaliteten løftet en tand i form af højere lysstyrke og generelt lidt mere levende kontrast og farvegengivelse som følge heraf. Forskellen er ikke stor, men nok til, at de, der er ekstra kræsne, når det gælder billedkvalitet, nok vil finde det værd at bruge de ekstra kroner.

Det er stadig tidligt på TV-sæsonen 2022, og der er fortsat en række potente TV’er, som skal testes. Men LG OLED G2 er afgjort en skarp udfordrer!

Karakter
LG OLED G2 (OLED65G2)
High End

Lyd & Billede mener

LG OLED G2 er et gennemført TV med flot design og et væld af smarte funktioner. Billedkvaliteten byder på bedre kontrast og lysstyrke end mange andre OLED-TV. Skærmglasset er ret blankt, og G2 koster mere end andre OLED-modeller. Og mens vægbeslag medfølger i kassen, skal man betale ekstra for foden til placering på et TV-møbel.

1 kommentar til “LG OLED G2 (OLED65G2)”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Lyd & Billede
Scroll to Top