Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

DUEL: LG OLED B3 vs. Philips OLED708

OLED-TV på udsalg

Philips møder LG i en OLED-duel - hvilket OLED-TV giver den bedste billedkvalitet til en fornuftig pris?

Skrevet af / 01/03/2024 - 09:05
LG OLED B3 vs. Philips OLED708
Audun Hage

Produkter i denne test

OLED-teknologien har gennemgået en eventyrlig udvikling i løbet af de sidste 10 år. Det, der startede som en eksotisk og eksklusiv TV-teknologi forbeholdt de dyreste high-end-modeller, er nu godt på vej til at blive mainstream.

Den kraftfulde panelteknologi – kendt for sin overlegne kontrast og dybe sortniveauer – har formået at slå mange premium LCD-konkurrenter, og flere og flere producenter vender sig mod OLED, når de udvikler nye modelserier. Faktisk er selv en trofast LCD-forkæmper som Samsung gradvist begyndt at udvide sit OLED-sortiment.

Det betyder ikke, at OLED er det eneste rigtige valg i alle situationer, men teknologien har mange iboende fordele, som hjælper skærmene med at levere en konstant god billedkvalitet.

Det er dog heller ikke automatisk, at alle OLED-skærme er lige gode: Selvom mange OLED-skærme har en fælles oprindelse – panelproducenten LG Display – er der flere generationer og forskellige kvalitetsniveauer af paneler at vælge imellem. Det afspejler sig i det store udvalg af OLED-TV på markedet.

LG OLED B3 og Philips OLED708 på testbænken. (Foto: Audun Hage)

Philips vs. LG

Her sætter vi to af markedets budgetmodeller – LG OLED B3 og Philips OLED708 – op mod hinanden for at se, hvilke forskelle du kan støde på i din søgen efter dit nye OLED-TV.

Begge disse er teknisk set 2023-modeller, som nu sælges til reducerede priser, når 2024-modellerne kommer på hylderne. LG’s OLED B3-serie fås i 55, 65 og 77 tommer, mens Philips OLED708 fås i 48, 55 og 65 tommer.

Dette er på mange måder “hjemmebane” for koreanske LG, som ud over at være TV-producent også står bag produktionen af selve OLED-panelerne (strengt taget er det søsterselskabet LG Display).

Philips har på sin side været blandt de bedste til at presse bedre ydeevne ud af sine OLED-TV, krydret med Ambilight-omgivelseslys og kraftfuld billedbehandling.

Det har vi lagt vægt på

Vi har testet 55-tommer LG OLED55B36LA og Philips 55OLED708/12 og sammenlignet dem side om side. Vi har testet de to mod hinanden under kontrollerede lysforhold. Ud over at foretage visuelle observationer af billedkvaliteten har vi også målt kontrast, lysstyrke og farvegengivelse samt inputforsinkelse for at se, hvordan de to skærme klarer sig i forhold til hinanden. Og så har vi selvfølgelig set på tilslutningsmuligheder og generel brugervenlighed.

Så hvilket af disse to er det bedste køb? Er de overhovedet et godt køb, eller kan det være værd at betale endnu mere? Det er tid til OLED-duel!

Produkter i denne test

LG OLED B3 (OLED55B36LA)

Billigt og godt OLED-TV

LG OLED B3 er ikke så veludstyret som sine storebrødre i C3- og G3-serien, men leverer stadig god billedkvalitet til prisen.

LG B3 leverer smuk OLED-billedkvalitet med høj kontrast samt en hurtig og velkendt brugergrænseflade.
Billedkvaliteten er ikke helt så god som hos storebrødrene i C3-serien, og B3 har ikke så gode tilslutningsmuligheder.
Læs hele testen

Philips OLED708 (55OLED708/12)

Køb hellere storebror!

Kombinationen af OLED og Ambilight giver normalt gode resultater, men vi ved, at Philips kan gøre det endnu bedre.

Philips OLED708 leverer fin billedkvalitet med god kontrast og et stemningsfuldt Ambilight-lys.
Lysstyrken fra denne OLED-skærm er noget begrænset, hvilket resulterer i en lidt dæmpet kontrast i lyse omgivelser. Kun to ud af fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: King size TV!

Lyd & Billede
Scroll to Top