Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: 75″ premium LCD TV’er

De bedste storskærme til serier, sport og spil

STØRRE OG BEDRE TV: Den som betaler lidt ekstra, får valuta for pengene i form af fremragende billede- og lydkvalitet.

Skrevet af / 16/11/2023 - 11:11
75″ premium LCD TV’er
Audun Hage

Produkter i denne test

75 tommer er blevet en populær skærmstørrelse i Skandinavien, og selv om 55-65 stadig betragtes som “folkestørrelsen”, er der stadig flere, der vælger større, når de skal købe nyt TV. Derfor har vi samlet tre TV-skærme fra Samsung, Sony og TCL til en “triatlon” i premium-klassen! 

Større og bedre TV-billede

En 75-tommer har ca. 33 procent større skærmareal end en 65-tommer og egner sig godt til en afstand på 2-3 meter fra TV’et.    

En stor TV-skærm som denne fylder en del i stuen (170 cm bred og 95 cm høj). Men hvis du er typen, der godt kan lide at boltre dig i alskens TV-underholdning, er der ikke noget at spekulere over: Den ekstra skærmstørrelse gør en stor forskel, når der er film, serier og sport på menuen.     

Mange film er indspillet i biografformat (2.35:1) med sorte striber, der gør billedet mindre, og med et større TV er det lettere at bevare “biograffølelsen”. Og er du gamer med hang til konsolspil, er der ingen tvivl om, at oplevelsen byder på mere fordybelse, når billedet fylder mere af synsfeltet.    

Udfordringen med store skærme er, at de også forstørrer og forstærker eventuelle ulemper som støj, dårlig kontrast eller hakkende bevægelser. Derfor lønner det sig at investere nogle ekstra kroner i god skærmkvalitet! 

Samsung QN85C, TCL MQLED80 og Sony X90L. (Foto: Audun Hage)

75-tommere med høj ydelse

Vi har tidligere testet 75-tommers TV’er i budget- og mellemklassen, hvor kvaliteten overraskede os positivt. Denne gang har vi imidlertid kigget nærmere på “de store” i premiumklassen, hvor der er brugt ekstra ressourcer på billedpanel og videoprocessering.  

Test-trioen af TV-skærme fra Samsung, Sony og TCL er alle nyere 2023-modeller. Alle tre bruger 120 Hz (144 Hz) LCD-billedpaneler med HDR og direkte bagbelysning med local dimming, som er nøglen til jævne bevægelser og lysstærke billeder med god kontrast. Og mens Sony X90L bruger konventionel LED-bagbelysning, kan Samsung QN85C og TCL MQLED80 prale af en såkaldt MiniLED-bagbelysning med endnu flere dimming-zoner.   

Vi har testet TV’erne mod hinanden under kontrollerede lysforhold. Ud over billedkvaliteten, hvor vi har lagt mest vægt på kontrast, lysstyrke og farvegengivelse, har vi selvfølgelig også vurderet lydkvaliteten og den generelle brugervenlighed. 

Læs også Større tv på et budget Med en af disse 75-tommers skærme kan du få en massiv billedoplevelse uden at bruge en formue. Det er tid til den store skærmtest!

Synes du prisen er i overkanten?

Samtlige testdeltagere fås også i mindre versioner, f.eks. 65 eller 55 tommer med tilsvarende ydelse. Og hvis du synes, at selv 75 tommer er i underkanten, kan de fås endnu større, faktisk op til 85 tommer og i nogle tilfælde 98 tommer. Men så er prisen også derefter.  

Her er der tale om modeller i premium-klassen, som derfor også har en betydeligt højere pris end budgetmodellerne. Samtidig er det disse modeller, der falder mest i pris under Black Week, januarudsalg og lignende, hvor der kan være tusindvis af kroner at spare. Læs videre og se, hvilket TV vi anser for at være det bedste køb! 

Læs også Black Week? Køb ikke nyt TV, før du har læst dette Overvejer du at købe nyt TV i løbet af årets Black Week? Så bør du læse videre!

 

Produkter i denne test

Sony Bravia X90L (XR-75X90L)

Knivskarpt og silkeblødt

Med Bravia X90L viser Sony, at de er de blandt de bedste til billedbehandling. Dette TV gør næsten alt rigtigt!

Sony X90L leverer et knivskarpt billede med lav støj og fabelagtig farvegengivelse.
Kontrasten er ikke helt på højde med MiniLED-skærmene, og kun to af de fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden.
Læs hele testen

TCL MQLED80 (75MQLED80)

Meget TV for pengene

TCL 75MQLED80 har et meget kontrastrigt billede med stor dybde og imponerende farver. Et rigtig godt køb!

TCL MQLED leverer et jævnt, lysstærkt og kontrastrigt billede med fantastisk farvegengivelse.
Skarphed og støjreduktion er ikke helt på niveau med konkurrenterne fra Sony og Samsung. Kun to ud af fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden.
Læs hele testen

Samsung QN85C (TQ75QN85C)

OLED-killer?

Denne MiniLED-skærm fra Samsung imponerer med en kraftig kontrast, som kan udfordre selv de bedste OLED-TV'er.

Samsung-skærmen leverer et billede med strålende god kontrast, og derudover har det en masse smarte funktioner. Tilslutningsmulighederne er også eksemplariske.
Prisen kan virke lidt pebret i forhold til konkurrenterne, og QN85C må klare sig uden understøttelse af HDR-formatet Dolby Vision.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Scroll to Top