Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

Black Week 2023: Sådan gør du et TV-kup

Overvejer du at købe nyt TV i løbet af årets Black Week? Så bør du læse videre!

Skrevet af / 10/11/2023 - 16:07
Black Week 2023: Sådan gør du et TV-kup

Black Week er blevet den nye “højtid”, når det gælder indkøb af TV: Flere TV-modeller når deres hidtil laveste priser i denne uge, og er man godt forberedt, kan der være tusindvis af kroner at spare.

Her på L&B-redaktionen bemærker vi, at interessen for TV og anden hjemmeunderholdning stiger kraftigt, når vintersæsonen sætter ind. Især får trafikken på vores hjemmesider et kraftigt boost under Black Week!

TV er en populær tilbudsvare under Black Week, netop fordi det får folk op af sofaen og ud i butikkerne. Man vil jo gerne se TV’et, før man køber, tjekke skærmstørrelsen, og hvordan billedkvaliteten er. Det giver sælgerne mulighed for at vejlede dig til den rigtige model, samtidig med at de sælger ekstraudstyr som kabler, vægbeslag, kalibrering og andre ydelser.

Derfor lønner det sig at være velforberedt, når man tager på Black Friday-udsalg. I stedet for at købe det første og billigste TV på impuls, bør du på forhånd sætte dig ind i, hvad du har brug for, og hvilke produkter der passer bedst til dit behov. Så kan du være klar til at slå til, når en af dine favoritter kommer på tilbud.

Der er et hav af TV-modeller at vælge imellem. (Foto: Audun Hage)
Læs også Hvor stort skal TV’et være? Den definitive guide til skærmstørrelser.
Læs også Større tv på et budget Med en af disse 75-tommers skærme kan du få en massiv billedoplevelse uden at bruge en formue. Det er tid til den store skærmtest!

1. Hvornår er Black Week og Black Friday 2023?

Black Week starter officielt i uge 46, og i år falder selve Black Friday fredag den 24. november.

Men mange forhandlere “tyvstarter” deres udsalg en uge i forvejen, og mange af tilbudene forventes at vare til og med mandag den 27. november, den såkaldte Cyber Monday.

Bemærk: Nogle forhandlere sender på forhånd tilbud ud til modtagere af nyhedsbreve og kundeklub-medlemmer.

Link til Elgigantens Black Week-sider

Link til Powers Black Week-sider

Link til Komplett Black Week-sider

Link til Bilkas Black Week-sider

Link til Hi-Fi Klubben Black Week-sider

Link til Proshops Black Week-sider

2. Derfor sættes prisene OP før Black Week

I ugerne op til Black Week plejer der at være lidt stille på tilbudsfronten. Faktisk er det en kendsgerning, at priserne ofte stiger i ugerne op til Black Week.

Hovedårsagen til, at butikkerne gør dette er, at de vil kunne vise reelle førpriser. For at reklamere med rabatter skal de nemlig kunne dokumentere, at varen har været solgt til en højere pris. Den aktuelle norm er 30 dage, for at “førprisen” er gældende.

Det betyder, at der ofte er “yoyo-priser” på nogle TV-modeller. En udvalgt TV-model til 35.000 kroner kan sagtens falde til rekordlave 25.000 kroner under en kampagne, for så at stige til normalprisen igen en uge senere. Så det betaler sig at være på vagt!

3. Brug prisrobotten

Mange afviser Black Friday-udsalg som snyd og bedrag, men jeg er ikke helt enig i den påstand. Selv om der ganske vist er mange produkter, hvor rabatten ikke er særlig unik eller rekordlav.

Samtidig ved vi, at der er udvalgte produkter, især i TV-kategorien, som når deres laveste pris nogensinde i denne periode. Det kan man nemt se ved at tjekke prishistorikken.

I dette tilfælde er pristjenester som Prisjagt og PriceRunner en stor hjælp. Her kan du sammenligne priser mellem forskellige kæder og finde den laveste pris på en tilgængelig vare. Men lige så vigtigt er det, at du kan tjekke prishistorikken.

Med tjenester som Prisjagt kan du se, hvad en vare har kostet tidligere, følge udviklingen og få notifikationer, når en ønsket vare kommer på tilbud. Her tjekker vi prisudviklingen på et Samsung 65″ S90C OLED TV (Skærmbillede: Prisjagt)

Prisrobotterne er et smart værktøj, men det er vigtigt at huske, at detailkæderne ved, hvordan prisrobotter fungerer og kan bruge dem til deres fordel.

Du kan derfor godt opleve lignende priser igen senere, f.eks. når de samme varer kommer på udsalg i januar, men Black Week-priserne har det med at sætte rekorden her og nu.

Læs også Samsung møder LG i OLED-duel To af årets bedste TV-skærme tørner sammen i en benhård TV-kamp: Vi kårer det bedste og mest kraftfulde OLED-TV!

4. Tjek prisgarantien

Mange kan ikke vente på Black Week, de SKAL bare have et nyt TV lige nu og her. Måske er den gamle skærm død, eller man skal flytte ind i en ny lejlighed?

Mange vil sige, at det dummeste, man kan gøre, er at købe et nyt TV lige før Black Week! Men det behøver det ikke at være, så længe du har købsbetingelserne på din side.

For eksempel opererer detailkæderne med begreber som prisgaranti, pristjek eller åbent køb. Det kan betyde, at du kan få prisforskellen refunderet eller eventuelt få et tilgodebevis, hvis varen kommer på udsalg kort tid efter, at du har købt den.

Bemærk: Der kan være særlige vilkår og betingelser for Black Week, så tjek med din forhandler, hvad der gør sig gældende.

Med vores tests i baghånden kan du blive klogere på, hvilke modeller du skal holde øje med under Black Week. (Foto: Audun Hage)

5. Læs vores tests!

Det bedste råd, hvis man vil undgå at købe katten i sækken, er selvfølgelig at læse op på produkterne på forhånd. Lyd & Billede tester mange af de mest aktuelle TV-modeller i løbet af året. Vores mål er at finde de bedste køb og de allerbedste produkter inden for TV-kategorien. På den baggrund har vi også kåret årets bedste TV-modeller2023-2024.

Læs også L&B Home kårer årets bedste produkter 2023-2024 Sådan bliver dit digitale liv både nemmere, sjovere og smartere.

6. Følg med på Lyd & Billede

Lyd & Billede-redaktionen holder selvfølgelig øje med prisudviklingen og udpeger de bedste køb inden for TV, soundbars, højttalere, hovedtelefoner og andre kategorier, når de forskellige Black Week-kampagner går i gang. Så stay tuned!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Black Week? Køb ikke nyt TV, før du har læst dette

Sådan vælger du det rigtige Samsung-TV

Du har brug for 75 tommer (eller mere!)

Scroll to Top