Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

DUEL: Samsung S90C vs. LG OLED C3

Samsung møder LG i OLED-duel

To af årets bedste TV-skærme tørner sammen i en benhård TV-kamp: Vi kårer det bedste og mest kraftfulde OLED-TV!

Skrevet af / 14/07/2023 - 13:00
Samsung S90C vs. LG OLED C3
Audun Hage

Produkter i denne test

Samsung og LG er på sin vis TV-verdenens svar på BMW og Audi. De sydkoreanske giganter er på den ene side bitre konkurrenter, der kæmper om TV-seernes gunst. Men de lever også i et slags symbiose med hinanden, og kapløbet om at levere den bedste billedoplevelse har resulteret i nogle meget imponerende TV-skærme de seneste år.  

Begge er blandt verdens største TV-producenter med deres egne billedpanelfabrikker i ryggen. LG er en ivrig tilhænger af OLED-teknologien, som har haft en eventyrlig fremgang i løbet af det seneste årti. Samsung har derimod sværget til den sikre, men pålidelige LCD-teknologi med fordele som en mere favorabel pris pr. tomme, højere lysstyrke og lavere risiko for indbrænding. 

Nu ser vi imidlertid et skifte hos Samsung: Verdens største TV-producent er gradvist begyndt at udfase LCD og i højere grad satse på OLED. Der tales endda om, at Samsung måske vil begynde at købe OLED-paneler fra LG i fremtiden! Ikke alle så den komme … 

Læs også Samsung: Nyt OLED-TV i samarbejde med LG? Samsungs første 83" OLED-TV kan komme allerede til september, hvis vi skal tro koreanske medier.

Samsung S90C vs. LC C3: QD-OLED mod “almindelig” OLED

Til modelåret 2023 har Samsung udvidet sit sortiment med to nye OLED-modelserier, som skal udfordre ærkerivalen LG på hjemmebane. Den mest overkommelige af disse to, S90C, er i samme prisleje som LG’s populære OLED C3. Dermed er banen kridtet op til en spændende OLED-duel.  

LG fejrer 10-års jubilæum for sin “W” OLED-teknologi, mens Samsung kan prale af en nyere og lidt mere avanceret “QD” OLED-teknologi. Her bruges en kombination af blåt lys og kvanteprikker (quantum dots) til at skabe farverne. Det giver nogle fordele, men også nogle udfordringer, som vi vender tilbage til. 

Samsung S90C. (Foto: Samsung)

Hvilke skærmstørrelser kan man få?

Når det gælder størrelse, er det uden tvivl LG, som giver flest valgmuligheder. OLED C3-serien leveres i et bredt udvalg af skærmstørrelser, fra 42 til 83 tommer. S90C-serien fra Samsung må derimod lade sig nøje med 55 og 65 tommer, men der skulle være en større 77-tommer på vej til efteråret.  

LG OLED55C3 med WebOS23. (Foto: Audun Hage)

Dette har vi vægtet i testen

Vi har testet 55-tommerne Samsung TQ55S90C og LG OLED55C34LA og sammenlignet dem side om side.  

Vi har testet TV’erne op mod hinanden under kontrollerede lysforhold. Udover de visuelle observationer af billedkvaliteten har vi også foretaget målinger af kontrast, lysstyrke og farvegengivelse samt forsinkelse (input lag) for at se, hvordan de to skærme præsterer i forhold til hinanden. 

Læs og få svaret på, hvilket af disse OLED TV’er vi anser for at være allerbedst!

 

 

Produkter i denne test

Samsung S90C (TQ55S90C)

QD-OLED brillerer mod OLED

Samsung S90C er et godt eksempel på fordelene ved «QD» OLED.

Samsung S90C leverer en fænomenal kontrast og farvegengivelse i en slank og stilfuld indpakning med gode tilslutningsmuligheder.
Samsung-skærmen understøtter ikke Dolby Vision HDR-formatet, som er udbredt til både film, serier og gaming. QD-OLED har en speciel pixelstruktur, som enkelte seere kan være sensitive over for.
Læs hele testen

LG OLED C3 (55OLEDC3)

Mere evolution end revolution

Den populære C-serie fra LG er fortsat blandt de bedste OLED-TV'er, selv om den har blevet lidt dyrere i år.

LG C3 er et gennemført TV med rigtig gode tilslutningsmuligheder, bred understøttelse af forskellige videoformater og en kontrastrig OLED-billedkvalitet.
Billedkvaliteten er ikke dramatisk meget bedre end på sidste års model, og prisen er endda steget.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Scroll to Top