Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: LG OLED C3 (55OLEDC3)

Mere evolution end revolution

Den populære C-serie fra LG er fortsat blandt de bedste OLED-TV'er, selv om den har blevet lidt dyrere i år.

Skrevet af / 14/07/2023 - 13:00
LG OLED C3 (55OLEDC3)
Audun Hage

C-serien fra LG har længe været en af de mest populære OLED-modeller på markedet. Sidste års C2 fik en stor opdatering og markerede sig som et af de bedste køb i premiumklassen. Den nye generation, LG C3, har meget til fælles med sin forgænger.  Den fås i en bred vifte af skærmstørrelser, fra 42 helt op til 83 tommer, og denne gang har vi kigget nærmere på 55-tommers modellen. 

Design

LG-skærmen har en tynd ramme og en centermonteret metalfod, og 55-tommeren er desuden “fjerlet” at flytte rundt på. Alle tilslutninger er let tilgængelige i venstre side, mens soklen i midten gør det nemt at holde ledningerne skjult. 

2023-versionen af LG C3 har et slankt, rent og overskueligt design, der ligner sin forgænger meget, blot med en lidt mørkere grå farve på skroget, som er fremstillet af genbrugsplast. (Foto: Audun Hage)

Brugervenlighed og funktioner

Eksisterende LG-ejere vil også let kunne føle sig hjemme, når det gælder brugeroplevelsen: C3 har den kendte og elskede Magic Remote med en musemarkør, som du bruger til at navigere rundt med i menuerne.   

Brugergrænsefladen WebOS 23 har fået en opdatering i år, så det går hurtigere med at se det aktuelle indhold, der streames lige nu. Som tidligere kan du logge ind med din egen brugerprofil og få skræddersyede anbefalinger. Du kan hurtigt hente en sidemenu med indstillinger, uden at disse dækker hele billedet.  

LG har længe været i front, når det gælder gaming-finesser og tilslutningsmuligheder, og C3 fortsætter i samme spor. Alle fire HDMI 2.1-indgange har op til 48 Gb/s båndbredde og kapacitet til 4K / 120Hz videosignaler. Du har med andre ord masser af indgange til både spilkonsoller og gaming-pc’er – plus eARC til soundbaren.  

Med fuld understøttelse af det licenserede Dolby Vision HDR-format i både film- og spiltilstand sørger LG-skærmen for, at det meste indhold ser lige så godt ud, som det var tiltænkt fra producentens side.  

C3 udmærker sig også ved at have sin egen Game bar med masser af dedikerede indstillinger og sin egen billedtilstand til spil med understøttelse af VRR (Nvidia G-Sync og AMD Freesync). Vi målte forsinkelse til omkring 13 millisekunder (1080p / 60hz), hvilket er på linje med forgængeren. 

LG kan prale med fire fuldt HDMI 2.1-kompatible indgange (Foto: Audun Hage)

Billedkvalitet

LG fejrer 10-års jubilæum for OLED i år og markerer det bl.a. med en ny generation OLED-paneler med MLA-teknologi. Denne teknologi er dog forbeholdt topmodellen G3 – som vi allerede har testet.   

Den nedskalerede C3-model må nøjes med et mere almindeligt OLED Evo-panel, som blev introduceret på C2-modellen sidste år. Til gengæld har den fået den nyeste videoprocessor Alpha 9 Gen. 6 med forbedret billedbehandling på flere områder.   

Til at begynde med fortæller målingerne os, at lysstyrken og kontrasten er omtrent den samme som på forgængeren. OLED55C3 har en lysstyrke på lige under 800 nit i et 10 procent-vindue og lige over 150 nit i fuldskærms hvid (HDR-tilstand).  

Den mere almindelige lysstyrke er helt uden problemer – så længe man tager højde for vinduer, solafskærmning og lyskilder i rummet. Og selv om der findes MiniLED-skærme derude med langt højere lysstyrke – såsom Samsung QN95C, som vi testede for nylig – er C3 OLED-skærmen fra LG tilstrækkelig til det meste. 

LG OLED C3 leverer et billede med meget præcise farver og glimrende sortniveau. Men forskellen er ikke stor fra generation C2. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

C2-serien fik et løft på lydsiden sidste år med kraftigere højttalere og saftigere bas. Det er blevet overført til C3-modellen, som har en flot, klar og fyldig lyd. Den kan naturligvis ikke måle sig med separate lydanlæg eller skærme med mere kostbare højttalere. De fleste vil nok foretrække at tilslutte en separat soundbar eller et lydanlæg, hvilket er nemt at gøre via HDMI eARC-udgangen. 

Konklusion

LG OLED C3 er efterfølgeren til den populære testvinder C2 fra 2022. LG-skærmen har fået nogle små opdateringer, som gør et af de bedste TV’er i premiumklassen endnu bedre. C3 leverer fremragende billedkvalitet, og med fire HDMI 2.1-indgange er det et fremsynet og gaming-venligt TV. 

Karakter
LG OLED C3 (55OLEDC3)
Premium

Lyd & Billede mener

LG C3 er et gennemført TV med rigtig gode tilslutningsmuligheder, bred understøttelse af forskellige videoformater og en kontrastrig OLED-billedkvalitet. Billedkvaliteten er ikke dramatisk meget bedre end på sidste års model, og prisen er endda steget.

Også i denne test:

Samsung S90C vs. LG OLED C3

Samsung S90C (TQ55S90C)

QD-OLED brillerer mod OLED

Samsung S90C er et godt eksempel på fordelene ved «QD» OLED.

Samsung S90C leverer en fænomenal kontrast og farvegengivelse i en slank og stilfuld indpakning med gode tilslutningsmuligheder.
Samsung-skærmen understøtter ikke Dolby Vision HDR-formatet, som er udbredt til både film, serier og gaming. QD-OLED har en speciel pixelstruktur, som enkelte seere kan være sensitive over for.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Scroll to Top