Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: 3 x 75″ premium LCD TV’er med MiniLED, 120 Hz og HDR

De bedste storskærme til sport, film og gaming

STØRRELSEN BETYDER NOGET: Hvis du vil have en førsteklasses TV-oplevelse, er det ikke nok med 55 eller 65 tommer. Vi har testet de bedste 75-tommere i premium-klassen!

Skrevet af / 05/07/2024 - 08:00
3 x 75″ premium LCD TV’er med MiniLED, 120 Hz og HDR
Audun Hage

Produkter i denne test

75 tommer er ved at være en meget populær TV-skærmstørrelse her i Norden, og stadig flere vælger denne størrelse, når de skal opgradere fra deres gamle 55-65-tommer. Køber du noget mindre, risikerer du efter dagens målestok faktisk blive anklaget for at være en smule konservativ! 

Nå, spøg til side – det er nok lidt for tidligt at udnævne 75 tommer til den nye “folkestørrelse”; men det er alligevel en størrelse, der vil ramme plet hos rigtig mange. Hvis du er til en varieret underholdningspalette bestående af sport, film/serier og spil, vil du garanteret sætte pris på den billedoplevelse, som kun et stort TV kan give. 

Denne sommer er det desuden højsæson for sport med både Euro 2024 (fodbold-EM), Tour de France, Wimbledon-turnering og de olympiske lege på programmet. Dermed er det ikke så sært, at mange benytter sig af lejligheden til en opgradering. 

I denne gruppetest har vi samlet en trio af spritnye 75-tommer TV-skærme fra Samsung, Sony og TCL. Alle testdeltagerne er udstyret med topmoderne 120 Hz (144 Hz) LCD-billedpaneler med HDR og avanceret MiniLED-bagbelysning med local dimming for bedst mulig kontrast. Vi lægger dermed op til en ‘trekamp’ i premium-klassen! 

65 vs. 75: Et 75-tommers TV har cirka 33 procent større billedareal end en 65-tommer, og det egner sig godt til en seerafstand på 2-3 meter. 

Større TV giver bedre billedoplevelse – men kvaliteten tæller

Lyd & Billede har testet mange 75-tommers TV’er i de seneste år, og erfaringerne viser, at det er i premium-klassen, du får mest valuta for pengene. I dette segment har TV-producenterne lagt ekstra ressourcer i billedpanelets ydelse, videoprocessering og lyd – alt sammen for at give dig en bedre billedoplevelse. 

Med et 75-tommers 4K-TV kan du nyde de skarpe detaljer i det højopløste billede. Det ekstra skærmareal kompenserer for det, du mister som følge af de sorte striber på spillefilm. Derudover kan du se frem til en helt anden oplevelse, når det gælder sport og gaming.  

Ulempen ved et stort billede er, at skærmkvaliteten bliver mere fremtrædende: Derfor er det værd at investere nogle ekstra kroner i god billedkvalitet. 

Det skal du overveje

  • Den typiske 75-tommer skærm er ca. 170 centimeter meter bred og 95 centimeter høj og er perfekt til en siddeafstand på omkring tre meter.  
  • Hvis du ikke har plads nok på væggen, skal du bare bede håndværkerne om at flytte døren eller droppe vitrineskabet til fordel for et større TV! 
  • Hvis du alligevel synes, at 75 tommer bliver for stort – eller ikke stort nok(!), er der håb forude. Testdeltagerne leveres også i andre skærmstørrelser, fra 55 og helt op til 98 tommer i nogle tilfælde.  

 

75-tommere fra 2024 med høj ydelse

De tre testede TV-skærme fra Samsung, Sony og TCL er alle helt nye 2024-modeller. Med understøttelse af de nyeste HDR-formater og med avanceret MiniLED-bagbelysning på indersiden er der lagt op til en fremragende billedoplevelse.   

Vi har testet TV’erne op mod hinanden under kontrollerede lysforhold, og vi har især lagt vægt på lysstyrke, kontrast og farvegengivelse samt bevægelse, opskalering og støjreduktion. Derudover har vi selvfølgelig vurderet lydkvalitet, tilslutningsmuligheder og generel brugervenlighed.  

I premium-klassen stilles der høje krav til alle parametre, og vi er på udkig efter det TV, der giver den bedste samlede oplevelse.  

Hvilket 75-tommers TV går af med sejren? Det er tid til at finde ud af det! 

Produkter i denne test

Samsung QN85D (TQ75QN85D)

Bedst til bold

Denne Samsung-model leverer en rigtig flot billedkvalitet og er smartere og hurtigere end de fleste. Derudover en den fabelagtigt god til sport og gaming!

Samsung QN85D leverer en lækker og kontrastrig billedkvalitet, en smart brugergrænseflade og glimrende tilslutningsmuligheder – alt i en slank indpakning.
Mangler understøttelse af HDR-formatet Dolby Vision.
Læs hele testen

Sony Bravia 7 (K-75XR70)

Filmelskernes favorit

Sony er tilbage i sort, og den splinternye Bravia 7 viser sig at være en af de bedste udfordrere i premium-klassen.

Sony-skærmen leverer et meget livagtigt og præcist billede med glimrende kontrast og lysstyrke.
Kun to af de fire HDMI-indgange understøtter 4K/120 Hz videosignaler.
Læs hele testen

TCL C855 (75C855)

God allrounder med heftig kontrast

TCL er kendt for sine potente MiniLED-skærme, og årets nyhed, C855, har fået endnu flere dimming-zoner – det kan mærkes på kontrasten.

Masser af kontrast og lysstyrke gør, at TCL-skærmen er glimrende til både sport og film.
Bevægelserne er ikke lige så glidende og flimmerfri som hos Samsung og Sony, og indsynsvinklen kunne være bedre.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UEFA Euro 2024 – De bedste TV'er til fodbold-EM

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

Scroll to Top