Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

DUEL: OLED TV-duel: Samsung S95D vs. LG OLED G4

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

To af årets mest spændende topmodeller støder sammen i en prestigefyldt TV-kamp. Hvilket af disse OLED-TV giver den allerbedste billedkvalitet - Samsung S95D eller LG OLED G4?

Skrevet af / 03/05/2024 - 12:05
OLED TV-duel: Samsung S95D vs. LG OLED G4
Audun Hage

Produkter i denne test

Samsung og LG er blandt TV-branchens mest profilerede rivaler. Med deres respektive panelfabrikker, LG Display og Samsung Display, i ryggen kæmper de to sydkoreanske TV-producenter en indædt kamp om markedsandele. Nu er de også blevet konkurrenter i det krævende OLED-segment.

OLED-skærme er kendt for deres overlegne kontrast og dybe sortniveauer, og flere og flere producenter vender sig mod OLED, når de udvikler nye modeller. LG var med til at introducere teknologien for 11 år siden, mens Samsung er kommet stærkt ind fra sidelinjen i de senere år med sin egen QD-OLED-variant.

Samsung S95D vs. LG OLED G4

Der er selvfølgelig en masse prestige forbundet med årets nye flagskibsmodeller i high-end-klassen, Samsung S95D og LG G4. Det er her, producenterne har brugt al deres tekniske knowhow og den nyeste banebrydende teknologi til at give os den bedste billedkvalitet.

Samsung S95D bruger det nyeste QD-OLED-panel med supermat “Glare Free”-skærmoverflade, mens LG OLED G4 har det nyeste WOLED-panel og ekstra lysstærk MLA-teknologi.

Begge TV’er er udstyret med de nyeste videoprocessorer, NQ4 AI og Alpha 11, som begge refererer til meget avanceret og intelligent AI-teknologi. Målet er at opnå den bedste billed- og lydkvalitet gennem stærkere og smartere processering.

Dertil kommer begge naturligvis med de “seneste fremskridt” inden for produktdesign, smarte funktioner og brugervenlighed, som forhåbentlig vil blive udbredt til mere prisvenlige modeller med tiden.

OLED-duel

Vi har været så heldige at låne begge flagskibsmodeller i 65-tommer-versioner, som koster den nette sum af 23.999 kroner (LG OLED65G4) og 26.999 kroner (Samsung TQ65S95D).

I high-end-klassen har man lov til at have høje forventninger. Som sædvanlig er vi på udkig efter den bedste billedkvalitet, men vi lægger selvfølgelig også vægt på lyd, funktioner og generel brugervenlighed.

Gør det supermatte skærmfilter virkelig nogen positiv forskel for billedkvaliteten? Er det lykkedes Samsung og LG at presse endnu højere lysstyrke og kontrast ud af OLED-panelet, og giver den nye AI-billedbehandling et endnu skarpere billede?

Så hvilket af disse high-end OLED-TV giver den allerbedste oplevelse? Det er tid til at finde ud af det. Ready-set-go!

Produkter i denne test

Samsung S95D (TQ65S95D)

Samsung S95D: Nul refleksioner!

Samsungs nye OLED-flagskib leverer en forbløffende billedoplevelse - stort set uden genskin.

Samsung S95D leverer et kontrastrigt og farverigt billede med stort set ingen refleksioner fra skærmen. Derudover imponerer det med sit attraktive design og fremragende lyd.
Den matte skærmoverflade kan have nogle bivirkninger, afhængigt af lysforholdene i rummet. Samsung-skærmen understøtter ikke HDR-formatet Dolby Vision.
Læs hele testen

LG OLED G4 (OLED65G4)

Det absolut bedste OLED-TV

Dette års topmodel LG OLED G4 har fået et par opdateringer, der gør dette TV til en virkelig fænomenal billedmaskine - måske den bedste, vi har set.

LG G4 er et fremragende TV med fantastisk billedkvalitet, meget gode tilslutningsmuligheder og formatunderstøttelse samt et slankt og stilfuldt design.
Lydgengivelsen er ret tynd og kunne godt bruge lidt hjælp fra en soundbar.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Scroll to Top