Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: Fire skarpe 75” LCD TV med 4K

Større tv på et budget

Med en af disse 75-tommers skærme kan du få en massiv billedoplevelse uden at bruge en formue. Det er tid til den store skærmtest!

Skrevet af / 20/10/2023 - 09:05
Fire skarpe 75” LCD TV med 4K
Audun Hage

Produkter i denne test

Efteråret er her, og det er igen tid til at nyde god tv-underholdning. Udvalget af nye film, serier og spil er næsten ubegrænset. Så din sofa, skærm og fjernbetjening kan være dine bedste våben i kampen mod en efterårsdepression.

Men er dit tv stort nok? Det er tusind kroners spørgsmålet. Hvis du har læst vores købsvejledninger, ved du allerede, at anbefalingen går i retning af større tv-skærme.

Skærmstørrelsen har helt klart en betydning, når det gælder seeroplevelse, fordybelse og den samlede underholdningsfaktor. Så hvis du vil have mest muligt ud af film, sport og spil, kan det betale sig at tænke STORT, næste gang du køber et nyt tv.

Læs også Du har brug for 75 tommer (eller mere!) Usikker på, hvor stort TV’et skal være? Vær ikke en forsigtigper, er vores råd! Her er syv gode grunde til at tænke STORT, næste gang du skal købe TV.

75-tommer til fordelagtige priser

Som sagt, så gjort: Til efterårets første gruppetest har vi samlet fire 75-tommers skærme til at konkurrere. Samsung, Sony, Hisense og TCL er alle populære leverandører af LCD-storskærme, men også hårde konkurrenter, og kapløbet er tættere end nogensinde!

Selv om vi er prisbevidste i denne test, er vi ikke gået på kompromis med ydeevnen. Alle testdeltagerne har 120 Hz LCD-paneler, som sikrer jævne bevægelser og god fremtidig kompatibilitet med moderne videoformater og krævende spil. Flere af modellerne har også direkte LED-baggrundsbelysning med lokal dæmpning for god kontrast.

Synes du, at prisen er for høj, eller at 75 tommer er for stort?

Sidder du tæt på skærmen, eller er væggen derhjemme simpelthen for smal? Bare rolig – alle testdeltagerne fås også i mindre versioner som 65 eller 55 med samme ydeevne.

Desuden har tv’er en tendens til at falde i pris i efteråret og op til Black Friday/Black Week, hvor du kan spare tusindvis af kroner.

Som sædvanlig er vores bedste tip at vælge et tv med gode specifikationer og slå til, når det er på tilbud, i stedet for at købe det første og billigste, du finder. Gå altid efter kvalitet, og du vil ikke fortryde det.

Læs også Hvor stort skal TV’et være? Den definitive guide til skærmstørrelser.

Det lægger vi vægt på

Vi har samlet en gruppe tv-skærme fra flere af de kendte tv-producenter. Kravet er 75 tommer, 4K/120Hz og understøttelse af HDR (High Dynamic Range) og en god brugerflade med de nyeste streamingtjenester.

Vi har testet tv’erne mod hinanden under kontrollerede lysforhold. Ud over billedkvaliteten, hvor vi har lagt mest vægt på kontrast, lysstyrke og farvegengivelse, har vi selvfølgelig også vurderet lydkvaliteten og den generelle brugervenlighed.

Produkter i denne test

Samsung Q77C (TQ75/Q77C)

Slank og smart storskærm

Samsung Q77C er et eksempel på, at en stor skærm ikke behøver at optage mere plads end nødvendigt. Og billedkvaliteten er virkelig god!

Samsung-skærmen leverer skarp og farverig billedkvalitet foruden et slankt design, fremragende tilslutningsmuligheder og masser af smarte funktioner.
Kontrasten er ikke helt på niveau med de bedste i testen.
Læs hele testen

Hisense U7K (75U7KQ)

Skarp og lysstærk

Denne Hisense-model har en imponerende skarphed og lysstyrke, men U7K mangler lidt på app-fronten.

Hisense U7K leverer billeder med god lysstyrke og fremragende kontrast for sin prisklasse.
På trods af en hurtig brugergrænseflade savner vi en række lokale apps. Kun to ud af fire HDMI-indgange er 2.1-standardiserede.
Læs hele testen

Sony Bravia X85L (KD-75X85L)

God til sport og spil

Sony X85L leverer et skarpt og lyst billede, og kontrasten er overraskende god. Men hvor blev baslyden af?

Sony X85L leverer et skarpt og lyst billede med jævne bevægelser sammen med en hurtig og behagelig Google-brugergrænseflade.
Lyden er noget slankere og svagere end hos nogle af konkurrenterne, og kun to af de fire HDMI-indgange er 2.1-standard.
Læs hele testen

TCL QLED870 (75QLED870)

Fremragende TV-skærm

TCL QLED870 slår konkurrenterne med imponerende skarphed og kontrast. Vi har næppe set et bedre TV til prisen.

TCL-skærmen leverer et kontrastrigt billede med præcis lysstyring samt en smuk og nuanceret farvegengivelse. Bevægelser er også jævne og flimmerfrie.
Denne LCD-skærm har en lidt begrænset betragtningsvinkel, så du bør sidde i midten foran TV'et for at få det bedste resultat. Kun to ud af fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Scroll to Top