TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Hisense U7K (75U7KQ)

Skarp og lysstærk

Denne Hisense-model har en imponerende skarphed og lysstyrke, men U7K mangler lidt på app-fronten.

Af / 20/10/2023 - 09:05
Hisense U7K (75U7KQ)

Lyd & Billede mener

  • Hisense U7K leverer billeder med god lysstyrke og fremragende kontrast for sin prisklasse.
  • På trods af en hurtig brugergrænseflade savner vi en række lokale apps. Kun to ud af fire HDMI-indgange er 2.1-standardiserede.

Kinesiske Hisense har i nogen tid haft en ret anonym position på det nordiske marked, men i år markerer de sig med et stærkere og bredere modelprogram end tidligere. En af de modeller, der skiller sig ud, er den prisvenlige 2023-udgave U7K, som fås i skærmstørrelser fra 55 til 100 tommer.

Hisense 75U7KQ
Hisense 75U7KQ. (Foto: Hisense)
Læs også Snart i butikkerne: Hisense 100" U7KQ Kinesiske Hisense er klar med sit kæmpestore TV, og nu kender vi også prisen.

Hisense U7K

Hisense-skærmen har en anstændig og troværdig byggekvalitet. U7K står på to slanke ben, som kan monteres i to forskellige positioner: Helt ude ved kanterne vil der være god plads til en soundbar mellem benene. Men du har også mulighed for at placere benene i en smallere position, hvis du f.eks. har brug for plads på et mindre bord.

Brugervenlighed og funktioner

I modsætning til Sony og TCL, som begge bruger Google, har Hisense sit “eget” smarte interface, som de kalder VIDAA. Det er lidt interessant, da virksomhedens amerikanske modeller faktisk bruger Google TV.

Vi blev dog positivt overraskede over systemets brugervenlighed, som både er grafisk attraktiv og hurtig at bruge. Menuerne er nemme at navigere i og reagerer hurtigt på tryk fra fjernbetjeningen.

Den største ulempe er det begrænsede udvalg af apps. Selvom Hisense har gjort meget ud af at tilføje internationale apps som Netflix, Disney+ og Amazon Prime, glimrer lokale apps ved deres fravær. For eksempel var det svært at finde NRK TV, DR eller SVT. Hvis Hisense mener det alvorligt med at investere i Norden, forventer vi, at udbyderen vil tilføje dette med tiden. Men lige nu virker det lidt mangelfuldt.

Annonce

Tilslutningsmulighederne er gode, men ligesom Sony og TCL må Hisense U7K nøjes med, at to ud af fire HDMI-indgange er 2.1-kompatible. De to andre indgange nøjes med 4K/60Hz.

Hisense U7K remote scaled 1

Billedkvalitet

Hisense U7K er en LCD-skærm med direkte baggrundsbelysning, og i modsætning til de andre testdeltagere bruger den en såkaldt MiniLED-baggrundsbelysning. Det giver mulighed for flere lyskilder på et givet skærmareal og skulle i teorien give en mere præcis og finmasket lysstyring. Afhængigt af skærmstørrelsen vil modellen have mellem 300 og 1.000 dæmpningszoner. Men – det kræver også, at videoprocessoren kan følge med!

Førstehåndsindtrykket er, at Hisense-skærmen ser imponerende kontrastrig og lysstærk ud. De sædvanlige testscener skinner igennem med en rig farvegengivelse og et ægte punch i de lyseste nuancer. Sortniveauerne er dybe, og lysstyringen virker præcis.
Dette er et levende billede, der engagerer med en bred vifte af underholdning. Filmscener ser overbevisende ud med en dybde i sortniveauet, der overgår Samsung Q77C og Sony X85L.

U7K har også en separat sportstilstand, som skulle give jævnere bevægelser, men her bemærker vi, at bevægelsesudligningen og baggrundsbelysningen arbejder lidt på overtid. Hurtige panoreringer på f.eks. fodbold- eller ishockeybanen resulterede i en vis forsinkelse og skyggeeffekter omkring spillerne. Vores testeksemplar havde også nogle ujævnheder i panelet, kendt som dirty screen-effekt. Det trækker lidt ned fra en ellers lovende storskærm.

Lydkvalitet

Hisense-skærmen har faktisk en fremragende lydkvalitet. U7K-modellen har undermonterede højttalere samt en ekstra subwoofer på bagsiden, og man kan virkelig høre det!

Lyden er både kraftfuld og fyldig med en saftig bas, der overgår de andre deltagere. Der er fremragende vægt på både musik og lydeffekter. Lydbilledet er ikke nødvendigvis en erstatning for en ordentlig soundbar, men på denne model er det i det mindste muligt at “overleve” uden ekstern lyd.

Konklusion

Hisense leverer et prisvenligt TV med MiniLED-baggrundsbelysning, som giver høj kontrast og billedkvalitet for pengene. Ulempen er en lidt enklere brugergrænseflade uden så mange lokale apps. På den anden side ser Hisense ikke ud til at have sparet på lydressourcerne i denne skærm, og lyden er faktisk imponerende kraftfuld.

Karakter
Hisense U7K (75U7KQ)
Basic

Også i denne test:

TCL QLED870 (75QLED870)

Fremragende TV-skærm

TCL QLED870 slår konkurrenterne med imponerende skarphed og kontrast. Vi har næppe set et bedre TV til prisen.

TCL-skærmen leverer et kontrastrigt billede med præcis lysstyring samt en smuk og nuanceret farvegengivelse. Bevægelser er også jævne og flimmerfrie.
Denne LCD-skærm har en lidt begrænset betragtningsvinkel, så du bør sidde i midten foran TV'et for at få det bedste resultat. Kun to ud af fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden.
Læs hele testen

Sony Bravia X85L (KD-75X85L)

God til sport og spil

Sony X85L leverer et skarpt og lyst billede, og kontrasten er overraskende god. Men hvor blev baslyden af?

Sony X85L leverer et skarpt og lyst billede med jævne bevægelser sammen med en hurtig og behagelig Google-brugergrænseflade.
Lyden er noget slankere og svagere end hos nogle af konkurrenterne, og kun to af de fire HDMI-indgange er 2.1-standard.
Læs hele testen

Samsung Q77C (TQ75/Q77C)

Slank og smart storskærm

Samsung Q77C er et eksempel på, at en stor skærm ikke behøver at optage mere plads end nødvendigt. Og billedkvaliteten er virkelig god!

Samsung-skærmen leverer skarp og farverig billedkvalitet foruden et slankt design, fremragende tilslutningsmuligheder og masser af smarte funktioner.
Kontrasten er ikke helt på niveau med de bedste i testen.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 kommentar til “Hisense U7K (75U7KQ)”

  1. Hvis man går efter 98/100 tommer 80/20 fordeling sport/film, vil denne eller TCL 735 være bedst?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Potent premium-skærm

Stort, ja - men er det godt?

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne

OLED-trekantdrama i premium-klassen

Sonys bedste TV til dato?