Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Nyhed

100-tommers TV fra Hisense

Kinesiske Hisense er klar med sit kæmpestore TV, og nu kender vi også prisen.

Skrevet af / 03/10/2023 - 13:36
100-tommers TV fra Hisense

Kinesiske Hisense indtager til efteråret Norden med et bredere TV-udbud end tidligere. Blandt de allerstørste finder vi denne 100-tommers i U7KQ-serien.

U7KQ-serien henvender sig til spil- og sportsentusiaster, og kan blandt andet prale af en skærmfrekvens på op til 144Hz, samt dedikerede billedtilstande som Game Mode Pro og AI Sports Mode.

Samsung og TCL har gjort sig bemærket med deres 98″ modeller Q80C og 98C735, og nu tilbyder Hisense yderligere 2 tommer i sit sortiment.

Hisense U7KQ

Hisense kalder sine fjernsyn for ULED (Ultra LED), men teknisk set er det LCD-skærme med MiniLED-baggrundsbelysning. Antallet af dæmpningszoner afhænger af skærmstørrelsen: Mens den mindste 55-tommers nøjes med 240 zoner, har 100-tommeren hele 1.000 zoner, for at give præcis lysstyring over det store skærmareal.

U7K-serien spænder fra 55 til kolossale 100 tommer, og er blandt de mere overkommelige modelserier fra den kinesiske producent (Foto: Hisense)

Til sammenligning har TCL’s 98″ C735 en mere konventionel LED-baggrundsbelysning med 192 zoner, så det bliver interessant at se, hvordan dette påvirker kontrast og lysstyrke.

Hisense satser også på sit eget styresystem ved navn VIDAA, i modsætning til mange af konkurrenterne, der bruger Google TV. Vi fik en kort demo af systemet, da vi besøgte Hisense på IFA-messen, og systemet virkede lovende.

Læs også Store, stærke og lynhurtige TV'er fra Hisense Hisense viser et bredt udvalg af TV'er på IFA 2023. Den største af dem alle er oppe på 100 tommer!

Pris og tilgængelighed

Hisense U7K-serien rulles ud i Norden i løbet af oktober/november 2023, og vil blandt andet blive solgt hos Power i Norden. Nogle af skærmstørrelserne er allerede til salg. Vi fandt 100-tommeren på Power.dk med forventet levering den 3. november og en vejl. pris på 49.999 kr. Til sammenligning vil 85″ og 75″ modellerne koste betydeligt mindre (ca. 22.999 kr. og 16.999 kr. vejl.), så der burde også være plads til en storskærm på de lidt mindre budgetter.

Her kan du se de fysiske mål på Hisense 100U7KQ. Bemærk, at fødderne er lidt smallere end skærmens bredde. Bliver der mon plads nok til den…?
Læs også Samsung TQ98Q80C: King size TV! De, der har plads og penge til dette monster af et TV, kan se frem til en ekstraordinær filmoplevelse! Men i kulissen lurer en kinesisk konkurrent.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CES 2024: Hele 33 innovationspriser går til LG

Her er de TV'er vi fandt på tilbud under Cyber Monday

Hisense hæver barren med nyt flagskibs-TV

Black Week: Helt vilde tilbud, eller?

Nyt 98" Samsung-TV kommer til Danmark

TIME: LG's trådløse OLED kan ændre vores liv

Avanceret nanoteknologi som gav bedre TV-billede vandt Nobelprisen

Nu er det her

Fra helt lille til kolossal: TCL MQLED80

Snart i butikkerne: Hisense 100" U7KQ

Er et trådløst OLED-TV så meget værd?

Mere sofistikeret kunst til The Frame

0
Scroll to Top