Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Nyhed

IFA 2023: Hisense ULED-TV med ultra-høj kontrast

Hisense viser et bredt udvalg af TV'er på IFA 2023. Den største af dem alle er oppe på 100 tommer!

Skrevet af / 03/09/2023 - 14:00
IFA 2023: Hisense ULED-TV med ultra-høj kontrast

Hisense præsenterede et bredt udvalg af TV-skærme i forskellige størrelser og prisklasser på IFA 2023-messen. Her lærte vi flagskibsmodellerne UX, U8K og U7K at kende. Den allerstørste model, 100U7K, leveres i skærmstørrelser op til 100 tommer.

ULED-TV?

Hisense satser på dét, de kalder ULED-TV (Ultra LED TV), som faktisk er en variant af LCD med kvanteprikker og Mini-LED baggrundsbelysning. Men når man sætter alle disse teknikker sammen, kan de potentielt skabe en “OLED-dræber”, siger Daniel Eriksson, der er nordisk salgsdirektør for Hisense TV.

Ved hjælp af tæt grupperede LED’er loves præcis baggrundsbelysning og bedre kontrastkontrol, mens Quantum Dot giver mere autentiske farver. Skærmene understøtter op til 144Hz billedhastighed, og drives af en videoprocessor kaldet Hi-View Engine.

Hisense understreger også, at de har en “Total HDR Solution” – med understøttelse af alle de etablerede HDR-formater (Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptive, HDR10 og HLG).

Hisense UX-serien

Flagskibsmodellen UX har en ny videoprocessor ved navn Hi-View Engine X, med 16-bit databehandling. Den kan derfor styre baggrundsbelysningen meget præcist og problemfrit fra dybeste sort til blændende lysstyrke, hvilket er med til at reducere den typiske halo-effekt, vi forbinder med LED’er. Skærmen klarer 2.500 nits lysstyrke og har over 5.000 dæmpningszoner. Den har også en overfladebehandling, der reducerer genskin. Billedet så blændende lysstærkt ud og med høj kontrast på IFA-messen.

 

 

 

Hisense U8K-serien

Lige under UX finder vi premium-serien U8K, også et LCD-tv med MiniLED-baggrundsbelysning med op til 1500 nits lysstyrke. Den har ikke så meget rå videoprocessorkraft som UX-serien og skal klare sig med færre dæmpningszoner, men ser lige så lovende ud. Ud over Dolby Vision har den også IMAX Enhanced-certificering og Filmmaker-tilstand, der giver et neutralt og rent billede.

Hisense U8K. (Foto: Audun Hage)
Læs også Hightech-køkken med Asko Internetopkoblede køkkener og hvidevarer var temaet for deres kæmpestand på messen.

Hisense U7K- og U6KQ-serien

Den mere overkommelige U7K-serie er rettet mod spil- og sportsentusiaster. Den har blandt andet 144Hz Game Mode Pro med VRR, og AI Sports Mode, og fås i skærmstørrelser helt op til 100 tommer! (100/85/75/65/55″). Nederst på “rangstigen” kommer U6KQ med lidt enklere billedbehandling, men stadig med MiniLED-baggrundsbelysning, i 55 og 65 tommer.

Hisense 100″ U7K. (Foto: Audun Hage)

Hisense Laser TV

Den kinesiske producent fremviser også flere “Laser TV” modeller, som i praksis er laserprojektorer med ultrakort kasteafstand. Disse projektorer giver meget god lysstyrke og et bredt farvespektrum, og kan projicere enorme billeder, med meget kort afstand til væggen. Dette kunne være et alternativ til almindelige storskærms-TV’er, især takket være en mindre omfangsrig formfaktor. Lysstyrken er naturligvis moderat i forhold til de blændende stærke TV-skærme – men det giver spændende muligheder, såsom at forbinde to projektorer og opnå et mega-bredt 200-tommers billede i biografformat.

To styks Hisense Laser TV projektorer kan præstere 200 tommer i 21:9 format! (Foto: Audun Hage)

Styresystemet VIDAA

Hisense satser også på sit eget styresystem kaldet VIDAA, som tilbyder et bredt udvalg af applikationer som Netflix, Prime Video, YouTube og Disney+ (adgang til lokale tjenester vil naturligvis variere). Den har indbygget stemmestyring via fjernbetjeningen, og fra den hurtige demo, vi fik hos IFA, virker systemet særdeles hurtigt.

Hisense VIDAA styresystem. (Foto: Audun Hage)

Satser på Europa og Norden

Hisense er et relativt nyt TV-mærke for os skandinaver, men det kinesiske firma er faktisk vokset til at blive verdens næststørste TV-producent efter Samsung. Du har sikkert set Hisense-logoet rulle hen over skærmen ved fodboldkampe tidligere, og på IFA annoncerede de deres sponsoraftale til næste års EM i fodbold (UEFA Euro 2024).

Læs også Hightech-køkken med Asko Internetopkoblede køkkener og hvidevarer var temaet for deres kæmpestand på messen.

Se uddrag fra Hisense pressekonferencen på IFA 2023 herunder:

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CES 2024: Hele 33 innovationspriser går til LG

Her er de TV'er vi fandt på tilbud under Cyber Monday

Hisense hæver barren med nyt flagskibs-TV

Black Week: Helt vilde tilbud, eller?

Nyt 98" Samsung-TV kommer til Danmark

TIME: LG's trådløse OLED kan ændre vores liv

Avanceret nanoteknologi som gav bedre TV-billede vandt Nobelprisen

Nu er det her

Fra helt lille til kolossal: TCL MQLED80

Snart i butikkerne: Hisense 100" U7KQ

Er et trådløst OLED-TV så meget værd?

Mere sofistikeret kunst til The Frame

0
Scroll to Top