Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IFA 2023: Smart Home med Asko, Gorenje og Hisense

Internetopkoblede køkkener og hvidevarer var temaet for deres kæmpestand på messen.

Skrevet af / 02/09/2023 - 22:37
IFA 2023: Smart Home med Asko, Gorenje og Hisense

Hisense, og deres mærker Asko og Gorenje, havde en kæmpe stand på IFA-messen, hvor man kunne se det meste indenfor højteknologiske køkkener og hårde hvidevarer.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

En af de smartere funktioner, vi endelig fik at se i virkeligheden, er Celsius Cooking. Hvorfor har komfurer en vurdering på for eksempel 1–10? Hvad betyder det? I Askos tilfælde fortæller man i stedet, hvilken temperatur man ønsker i gryden; noget der er essentielt, når man for eksempel vil lave en bearnaisesauce, der ikke må skille. Askos gryder og pander har en temperatursensor, som den så kommunikerer til kogepladen via Bluetooth. Der er også et stegetermometer, som holder styr på grydens indhold. Perfekt madlavning!

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Hvis du har lagt så mange kræfter i maden, skal vinen, du serverer til, selvfølgelig også passe perfekt. Asko har til dette formål de mest avancerede vinkølere, vi har set. Der findes både under-the-counter kølere og i fuld højde. Selvfølgelig med tre temperaturzoner, luftfugtighed og app-styring. I de store skabe kan du folde en serveringsbakke ud, hvor du også kan opbevare din karaffel. Men så kommer det virkelig avancerede: den er koblet til app’en Vivino, som har totalt styr på vinen. Hvilken temperatur den skal opbevares ved, hvornår den er optimal at drikke, og som selvfølgelig kan lave en liste over dine vine. I de mere simple modeller bruger du mobilkameraet til at identificere vinen; i topmodellen er der simpelthen indbygget kamera!

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Deres vaskemaskiner er heller ikke at kimse af. Vi kan godt lide, at deres forbrugerapparater er bygget efter de samme principper som deres professionelle apparater. Dette inkluderer blandt andet, at de testes for at kunne holde i 20 år. Vaskemaskinen har desuden ikke en gummi-forsegling mellem døren og tromlen, hvor vand kan samle sig og blive uhygiejnisk. Tørretumbleren har en selvrensende kondenseringsenhed. Og mellem dem kan man trække en hylde ud for at sortere vasketøjet. Mægtig smart!

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Gorenje havde til huse i samme stand, og vi kiggede forbi deres opvaskemaskine, som havde et yderst smart interiør. Den kan justeres på alle ledder og kanter for at give plads til ekstra høje glas eller store pander. Selvfølgelig har den smarte funktioner som automatisk dispensering af vaskemiddel, bakteriedræbende UV-lys og et smart tørresystem, der udlufter damp. Vi er ikke overraskede over, at den er designet i Linköping!

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Også i Hisense-delen af ​​standen var der smart hvidevare-teknologi overalt.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Scroll to Top