Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

TCL C655: Ny prisvenlig TV-model går fra 43 til 98 tommer

C655 er en spændende nyhed i mellemklassen.

Skrevet af / 01/06/2024 - 07:05
TCL C655: Ny prisvenlig TV-model går fra 43 til 98 tommer

Da vi besøgte TCL’s udstilling i Warszawa i sidste uge, var der helt klart fokus på de største modeller i X955- og C855-serierne. Men vi må ikke glemme de billigere modeller i C655-serien: TCL har trods alt ry for at være et budgetvenligt mærke, og det er først for nylig, at de har markeret sig i high-end- og premium-segmentet.

Læs også Her er TCL's "The Frame"-konkurrent TCL Art TV kommer på markedet til efteråret, og det har nogle ret spændende specifikationer.
Læs også Her er TCL C855 TCL's nye premiummodel spænder fra 65 til 98 tommer og lover høj ydeevne til en fordelagtig pris.

TCL C655/QLED780

 

Et TV bør ikke være hverken for dårligt eller for dyrt. Og hvis du er på udkig efter et lidt mere prisvenligt TV med god ydeevne, kan de nye modelserier C655 og C655 Pro være værd at lægge mærke til. Disse vil bestå af QLED LCD-paneler i et slankt design. Panelerne er af VA-typen, som er kendt for at give god kontrast, men ofte med en lidt snævrere betragtningsvinkel end for eksempel IPS.

TCL-skærme nøjes med en opdateringshastighed på 60 Hz, men de kan stadig acceptere 120 Hz-signaler (f.eks. fra spilkonsoller) ved at reducere opløsningen til 1.080p. Den eneste undtagelse er 98-tommer 98C655, som går op til 144Hz (eller 1.080p/240Hz). Det giver mulighed for mere jævne bevægelser på indholdet og mindre “screen tearing”, hvilket er praktisk i spilsammenhæng. Lysstyrken er specificeret til omkring 450 nit, hvilket er godt nok til almindelig TV-visning, men for lavt til at give en fuld oplevelse af film og serier i HDR-format.

TCL C655 bruger AIPQ-videoprocessoren og understøtter både Dolby Vision HDR (98 har også Dolby Vision IQ med lyssensor) og Dolby Atmos. Brugergrænsefladen er som sædvanlig Google TV.

TCL C655 Pro(QLED810)

Den såkaldte Pro-model er et skridt op i panelkvalitet i form af direkte LED-baggrundsbelysning med lokal dimming (FALD). Denne type giver normalt endnu bedre kontrast og lysstyrke. Vi taler dog ikke om den avancerede MiniLED-variant, der findes i TCL’s dyrere modeller, men om “almindelige” LED’er.

Antallet af zoner skulle være mellem 84/104/128 i de respektive skærmstørrelser på 55, 65 og 75 tommer, og lysstyrken er omkring 600 nit. Det er langt fra de mange tusinde nit og lysdæmpningszoner, der findes på C855 eller X955. Men der er også en prisforskel på mange tusinde kroner.

Pris og tilgængelighed

TCL C655 / C655 Pro er tilgængelig nu hos udvalgte forhandlere. BEMÆRK: Disse modeller sælges også hos Elgiganten, men under modelnavnene QLED780 (C655) og QLED810 (C655 Pro).

Som altid er startpriserne for 2024-modellerne lidt højere end de udgående 2023-modeller, men vi vil sandsynligvis se dem falde i forbindelse med kampagner og tilbudsperioder.

PS. På denne tid af året er der også mange gode tilbud på udgående modeller fra sidste års sortiment. Det gælder bl.a. TCL C849, som er et mere avanceret MiniLED-tv med langt højere lysstyrke og kontrast end C655-modellerne.

Læs også Budgetvenligt MiniLED-TV TCL C845 leverer imponerende kontrastrig billedkvalitet til en fornuftig pris. Wow, sikken lysstyrke!
Læs også Din egen IMAX-biograf TCL har tidligere imponeret os med sine prisbillige storskærme. Men har de, hvad der skal til for at klatre op i high-end-klassen? Topmodellen X955 i 98" og 115" giver os svaret.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

Scroll to Top