Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Kæmpe Samsung-TV smadret før EM-kampene

Uheldig nordmand kommer ikke tid til at se en eneste EM-kamp på sin nye storskærm.

Skrevet af / 20/06/2024 - 08:05
Kæmpe Samsung-TV smadret før EM-kampene

Selv om Norge ikke kvalificerede sig til EM i fodbold (og ikke har gjort det siden år 2000), så gjorde Torbjørn Berg fra Skien i det sydøstlige Norge det samme som mange andre op til store sportsbegivenheden: Han købte sig et helt nyt Samsung storskærms-TV for at kunne se kampene fra EM i fodbold.

Handlen blev indgået i begyndelsen af juni, men den gode nordmand nøjedes ikke med et 75- eller 85-tommer – han gik efter et 98-tommer Q80C, som er et af de største TV, Samsung kan levere.

“EM i fodbold, OL og masser af sport på TV. Jeg slog til på et godt tilbud og glædede mig til at se det på en stor skærm. Det er også meget regnfuldt og vådt i Norge i øjeblikket, så man tilbringer alligevel meget tid indendørs,” siger Torbjørn Berg til det norske forbrugersite DinSide.

Samsung-TV’et blev smadret

Samsung TQ98Q80C kostede oprindeligt hvad der svarer til godt 50.000 danske kroner, da det blev lanceret i 2023, men i starten af juni var det på supertilbud og kunne købes for omkring det halve, da Torbjørn Berg slog til. Det er i øvrigt et TV, som vi hos Lyd & Billede har testet med gode resultater.

Læs også Samsung TQ98Q80C: King size TV! De, der har plads og penge til dette monster af et TV, kan se frem til en ekstraordinær filmoplevelse! Men i kulissen lurer en kinesisk konkurrent.

Glæden blev kortvarig

Uheldet skete, da Berg og hans to hjælpere bar det 2,2 meter brede og 70 kilo tunge TV ind i stuen.

“Det vippede lidt og gled derefter ud af den ene mands hænder, ramte en skarp bordkant, og det var alt, hvad der skulle til,” har Berg forklaret til en lokal avis, der rapporterede om sagen.

Den 72-årige fra Skien fortalte den lokale avis, at sagen havde gjort ham helt udmattet.

Jeg satte mig ned i stolen og sagde ikke noget. Jeg tror heller ikke, jeg sov den første nat. Det var noget lort, og det irriterede mig virkelig, for sådan noget burde ikke kunne ske, når tre mænd sætter et TV op,” siger han.

Når et LCD-TV udsættes for sådanne eksterne belastninger, kan det skærmglas, der beskytter billedpanelet, revne og føre til yderligere indre skader, som det skete i dette tilfælde. LCD-skærmen kan udvikle en farvefejl og få problemer med at vise sammenhængende billeder.

Som man kan se på billederne, er der en tydelig stribe i midten af billedpanelet der gør at det er helt ubrugeligt. Og for at føje spot til skade, så er det nu ikke længere på tilbud.

Pas på når du kommer over 75 tommer

Normalt burde det ikke være et problem at installere et almindeligt 55- eller 65-tommers TV for 1-2 personer. Men når det drejer sig om store skærme fra 75 tommer og opefter, kan det være en god idé at tage nogle forholdsregler.

For eksempel kan det faktisk være en overvejelse værd at få TV’et leveret og installeret. Leverandøren tager risikoen, arbejdet bliver forhåbentlig udført af kvalificerede folk, og du undgår uheld som dette.

Mange butikker tilbyder også en ekstra “ulykkesforsikring” mod potentielle skader som denne. Det kan være værd at overveje, hvis du beslutter dig for at tage sagen – eller rettere skærmen – i egen hånd.

Læs også Nyt, stort og billigt TV fra Samsung Den nye DU9005-serie er i handelen nu med en skærmstørrelse på hele 98 tommer.
Læs også UEFA Euro 2024 – De bedste TV'er til fodbold-EM 14. juni går det løs. Har du husket at anskaffe dig en storskærm til fodboldfesten?
Læs også Her er TCL 115X955 MAX Der var brug for hjælp til at pakke TV-kassen ud, for at sige det mildt ...
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 kommentar til “Kæmpe Samsung-TV smadret før EM-kampene”

 1. Dennis Krabbe

  I skriver, at Norge ikke har været kvalificeret til EM siden 2016. Nu er dette jo ikke et sports-site, men i ånden af sund konkurrence med vores broder-/søsterland Norge finder jeg anledning til at bemærke, at Norge ikke har været kvalificeret til en EM-slutrunde siden 2000 🙂
  Mvh.
  Dennis

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
 • L&B TechCast – en podcast fra L&B
 • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

Scroll to Top