Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: TCL QLED870 (75QLED870)

Fremragende TV-skærm

TCL QLED870 slår konkurrenterne med imponerende skarphed og kontrast. Vi har næppe set et bedre TV til prisen.

Skrevet af / 20/10/2023 - 09:05
TCL QLED870 (75QLED870)
Audun Hage

På få år har TCL etableret sig som en anerkendt leverandør af prisvenlige TV. Den kinesiske producent ånder Samsung i nakken som en af de største på verdensplan og er måske mest kendt for sine store LCD-skærme. Den model, vi tester her, QLED870, sælges nogle steder også under modelnavnet C745. Det er efterfølgeren til QLED860, som vi testede med succes sidste år, og den fås i skærmstørrelser fra 55 til 75 tommer – alle med Google TV ombord.

TCL QLED870. (Foto: TCL)

TCL QLED870

Udseendemæssigt er TCL-skærmen ikke specielt iøjnefaldende. Finishen er for det meste sort plastik med nogle børstede detaljer, mens en centermonteret base gør den nem at placere.

Byggekvaliteten virker ellers anstændig, men QLED870 vil ikke vinde nogen designpriser. Den er ret klodset sammenlignet med den knivskarpe Samsung-skærm på grund af den direkte oplyste LED-baggrundsbelysning.

Brugervenlighed og funktioner

På den smarte side er QLED870 (ligesom Sony X85L) udstyret med Google TV-brugergrænsefladen – et menusystem, som vi bliver mere og mere glade for. Her kan du finde de fleste apps, der er værd at nævne, og systemet lærer dine præferencer at kende og kommer med personlige anbefalinger.

75QLED870 har fire HDMI-indgange, men ligesom Hisense og Sony understøtter kun de to første indgange 4K/120Hz videosignaler. TCL har dog været smart nok til at placere lydudgangen (eARC) på den tredje indgang, så den ikke optager unødig plads.

TCL-skærmen er kendetegnet ved god formatunderstøttelse, herunder HDR10+ og Dolby Vision til film, serier og spil. Skærmpanelet kan håndtere billedhastigheder på op til 144 Hz. QLED870 har også en dedikeret gaming-tilstand (Game Master Pro), hvor vi målte forsinkelsen til 17 millisekunder.

Fjernbetjeningen er hurtig, men ret stor og med flere knapper at betjene end Sonys pæne kontrol. (Foto: Audun Hage)

Billedkvalitet

TCL QLED870 bruger et “QLED”-LCD-panel med direkte LED-baggrundsbelysning og lokal dæmpning. Det er en opskrift, som TCL har haft stor succes med i tidligere generationer, men vi opdager hurtigt, at 2023-modellen har fået et ekstra løft.

Med den nye Beckham-biografi fra Netflix tager vi et kig tilbage på David Beckhams eventyrlige fodboldkarriere, og billedkvaliteten er virkelig god.

Episoderne indeholder alt fra kornede arkivoptagelser til friske interviews i skarp, kontrastfuld 4K HDR.

TCL-skærmen serverer det hele med imponerende kontrast og detaljer. Både realismen og dybdefornemmelsen er et hak over konkurrenterne. Farverne skinner, og de lyse detaljer lyser op uden at føles overdrevne.

TCL ser også ud til at have fået bedre styr på bevægelser på denne model: QLED870 har såkaldt Motion Clarity Pro-interpolation, som giver bløde billeder med god skarphed. Vi kan følge panoreringer og hurtige manøvrer over både ishockey- og fodboldbaner, uden at billedet bryder sammen.

Panelets ensartethed er god, uden irriterende ujævnheder. Alt dette er især fordelagtigt, når billedet blæses op på en stor 75-tommer. Det eneste, vi bemærker, er, at betragtningsvinklen – som sædvanlig for “VA” LCD-paneler – er ret smal. Du bør sidde midt på skærmen for at undgå, at farvegengivelsen og kontrasten bliver for bleg.

Sortniveauet fra denne skærm er også meget godt – til tider er det faktisk FOR godt, da nogle af de mørkeste detaljer har en tendens til at drukne. Men det løste vi ved at øge lysstyrken et hak for at undgå “black crush”.

Lydkvalitet

TCL QLED870 har en lydgengivelse, der kan beskrives som anstændig, men ikke mere end det. Stemmer kommer stærkt og klart ud, og bassen er knap så tydelig og fremtrædende som hos Samsung og Sony, men den kan ikke måle sig med den fyldige lyd fra Hisense. En soundbar ville være den bedste opskrift på et større og fyldigere lydbillede.

Konklusion

TCL imponerer med et meget lyst og kontrastrigt billede, som klart overgår konkurrenterne i denne test. QLED870 har fremragende lysstyrke og farvegengivelse, men formår også at kombinere dette med præcis local dimming, som virkelig fremhæver detaljerne i forskellige typer videomateriale. Resultatet er et billede, der virkelig popper på de bedste produktioner!

Kombineret med en fantastisk Google-brugergrænseflade fremstår TCL QLED870 som den klart bedste i klassen og vinder en velfortjent testsejr. Et rigtig godt køb!

 

Karakter
TCL QLED870 (75QLED870)
Basic

Lyd & Billede mener

TCL-skærmen leverer et kontrastrigt billede med præcis lysstyring samt en smuk og nuanceret farvegengivelse. Bevægelser er også jævne og flimmerfrie. Denne LCD-skærm har en lidt begrænset betragtningsvinkel, så du bør sidde i midten foran TV'et for at få det bedste resultat. Kun to ud af fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden.

Også i denne test:

Fire skarpe 75” LCD TV med 4K

Sony Bravia X85L (KD-75X85L)

God til sport og spil

Sony X85L leverer et skarpt og lyst billede, og kontrasten er overraskende god. Men hvor blev baslyden af?

Sony X85L leverer et skarpt og lyst billede med jævne bevægelser sammen med en hurtig og behagelig Google-brugergrænseflade.
Lyden er noget slankere og svagere end hos nogle af konkurrenterne, og kun to af de fire HDMI-indgange er 2.1-standard.
Læs hele testen

Samsung Q77C (TQ75/Q77C)

Slank og smart storskærm

Samsung Q77C er et eksempel på, at en stor skærm ikke behøver at optage mere plads end nødvendigt. Og billedkvaliteten er virkelig god!

Samsung-skærmen leverer skarp og farverig billedkvalitet foruden et slankt design, fremragende tilslutningsmuligheder og masser af smarte funktioner.
Kontrasten er ikke helt på niveau med de bedste i testen.
Læs hele testen

Hisense U7K (75U7KQ)

Skarp og lysstærk

Denne Hisense-model har en imponerende skarphed og lysstyrke, men U7K mangler lidt på app-fronten.

Hisense U7K leverer billeder med god lysstyrke og fremragende kontrast for sin prisklasse.
På trods af en hurtig brugergrænseflade savner vi en række lokale apps. Kun to ud af fire HDMI-indgange er 2.1-standardiserede.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

UEFA Euro 2024 – De bedste TV'er til fodbold-EM

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

Scroll to Top