TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Åbne Meze hovedtelefoner til en mere overkommelig pris

Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris

forfatter
Publiceret 04/08/2022 - 11:15

Meze, en kendt rumænsk producent af hovedtelefoner, har netop lanceret sit seneste par åbne hovedtelefoner. Hvor flagskibene Empyrean og Elite er nogle dyre sager til henholdsvis 27.000 og 32.000 kroner, kommer den nye model 109 Pro formentlig til at koste under 7.500 kroner, og Meze lover, at den byder på mange af de samme kvaliteter, både når det gælder lyd og håndværksmæssig udførelse. Og så får de vores opmærksomhed.

Dynamiske, åbne hovedtelefoner

Hvor flagskibene er planmagnetiske, altså hvor en tynd folie er ophængt mellem to modstående magnetfelter og vibrerer i takt med disse, er 109 Pro producentens første åbne hovedtelefoner af traditionel, dynamisk type.

De åbne høretelefoner har ørekopper i ægte valnød, både for at leve op til æstetikken i Meze Audio, men også fordi de mener, at det giver en mere naturlig lyd. Vi er lovet et “exceptionelt lydbillede og en meget detaljeret, omsluttende lyd, med den helt rigtige mængde punch”.

Derudover er konstruktionen hovedsagelig udført i en legering af mangan og stål, og zink finder vi også enkelte steder. Alle dele er skruet sammen, ikke limet, så det er nemt at foretage service.

Meze Audio 109 Pro 2
Foto: Meze Audio

For musiknydere

Selv om modellen hedder 109 Pro, får vi ikke indtryk af, at hovedtelefonerne er specielt rettet mod lydteknikere. Det er musikelskere, Meze henvender sig til i markedsføringen. Og med tanke på den varme lyd, vi husker fra 99 Classics, skulle det ikke undre, om også 109 Pro følger samme tonale balance. Altså mere med sigte på ren musiknydelse end den tunge analytiske klang, man forventer fra et par prof-ørebøffer.

Meze 109 Pro: Pris og tilgængelighed

Meze har tidligere annonceret, at 109 Pro vil koste «under 1.000 dollar», og mange spekulerer i om vi ender på omring 800 dollar. Vores gæt er, at prisen lander på under 7.500 kroner, når hovedtelefonerne lander til oktober.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk)

10 anbefalede hovedtelefoner til under 8.000 kr.

Sennheiser HD 660S

Klassiker i nye klæder

Sennheisers bedste i 600-serien er det sikre valg i denne klasse.

Denon AH-D5200

Næstøverste hylde sidder højt hos Denon, når det gælder hovedtelefoner.

Fostex T60RP

Musikken folder sig ud

Om det er, fordi de er semi-åbne, vides ikke, men Fostex T60RP har renere lyd end de fleste lukkede i klassen.

HiFiMAN Sundara

En ny favorit

I kategorien åbne høretelefoner er disse vores nye favorit i prisklassen under 5.000 kroner. Sig goddag til HiFiMAN Sundara.

Audeze LCD-1

High-end hovedtelefoner til mobilen

Der findes ikke bedre lyd til bærbar brug i denne prisklasse.

Audeze LCD-2 Classic

LCD-2 Classic har fordelen af at være åbne og giver samtidig meget af den underholdningsfaktor, vi kender fra de lukkede.

Beyerdynamic DT 1770 Pro

Noget af det allerbedste

Beyerdynamic DT 1770 Pro slår det meste andet, vi har hørt. Selv dobbelt så dyre hovedtelefoner kommer til kort over for dem!

Shure SRH1540

Hovedtelefoner, der er gode til alt, er ikke hverdagskost, men på Shure SRH1540 klapper det hele bare.

Audio-Technica ATH-A1000Z

Disse lukkede hovedtelefoner lyder så luftigt og detaljeret, at man skulle tro, de var åbne.

Shure SRH1840

At vælge hovedtelefoner er blevet stadig vanskeligere. Markedet flyder over af forskellige varianter i alle prisklasser. Tidligere var der en håndfuld producenter med et sobert udvalg af hovedtelefoner – nu er antallet af producenter så stort, at vi næsten ikke længere kan tælle dem. Og udvalget er enormt.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
En storm i et glas vand Argon Audio Quiet Storm ligner et sæt dyrere hovedtelefoner. Lyden står dog ikke mål med designet.
lbpluss
Proffer behøver ikke at betale mere Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, de er letdrevne med billigt udstyr, og de lyder meget dyrere, end prislappen giver indtryk af.
Hovedtelefoner for musikelskere De ser ud som før, men lyden er bedre end nogensinde i Sennheisers nyeste hovedtelefoner.
Disse hovedtelefoner er ikke som andre HiFiMAN Audivina er noget så sjældent som et par lukkede hovedtelefoner med planmagneter som drivere.
Råt, småt og godt fra Huawei Nu kommer efterfølgeren til FreeBuds 4i
Følg Lyd & Billede