Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Meze Audio Alba: Prisbillige hørepropper med hi-fi-ambitioner

Meze Audio laver mange dyre ting, men Alba er et par hørepropper, der er til at betale. Men der er stadig grund til at have høje forventninger.

Skrevet af / 24/06/2024 - 08:05
Meze Audio Alba: Prisbillige hørepropper med hi-fi-ambitioner

Meze Audio Alba er et par in-ear-hovedtelefoner, som lover at bringe lyd i høj kvalitet ud til et bredere publikum end deres meget dyrere storebror Advar. Navnet Alba, som betyder “første lys” på rumænsk, skal give os en indgang til Meze Audios signaturlyd.

Meze-Audio-Alba-IEM-09
(Foto: Meze Audio)

Alba er designet til både æstetik og funktionalitet. Hørepropperne har en farveskiftende overflade, der giver dem en perlemorsagtig fornemmelse, mens selve konstruktionen siges at være ekstra holdbar i en zinklegering belagt med anodiseret aluminium.

Læs også Musik har sjældent lydt mere indbydende Meze Audio 109 Pro er et fabelagtigt stykke håndværk, som ser lige så godt ud som de lyder.

Lydmæssigt lover Alba “en neutral profil med et strejf af varme”. Med en 10,8 mm dynamisk driver og et frekvensområde på 15 Hz til 25 kHz sigter Alba mod at give os en levende og detaljeret lydoplevelse.

Meze-Audio-Alba-IEM-05 copy
Foto: Meze Audio

En interessant funktion er den medfølgende USB-C-adapter med indbygget DAC (Digital-to-Analogue Converter). Denne adapter er udviklet af Meze selv og gør det muligt at tilslutte Alba til enhver musikkilde med en USB-C-forbindelse, inklusive den nyeste iPhone 15. Adapteren har også en LED-indikator, der lyser, når den er korrekt tilsluttet.

Alba leveres med silikonepuder i fire størrelser for at sikre en god pasform og forsegling. Ørepropperne har en impedans på 32 Ω ved 1 kHz og et lydtrykniveau på 109 dB SPL/V ved 1 kHz, hvilket lover god effektivitet og dynamik.

Meze-Audio-Alba-IEM-16
(Foto: Meze Audio)

Meze Audio Alba: Pris og tilgængelighed

Med en pris på 159 euro (vi regner med, at det er under 1.500 kroner med moms) er Alba en hel del billigere end sin hårde konkurrent, Sennheiser IE 300. Med andre ord er det en overkommelig løsning for lydentusiaster, der ønsker at opgradere lydkvaliteten i deres trådløse høretelefoner uden at skulle investere i en dyr high-end model.

Alba er tilgængelig nu via Meze Audios hjemmeside, og vi forventer at se dem hos udvalgte forhandlere her i landet meget snart.

Mere info: mezeaudio.com

Meze-Audio-Alba-IEM-package Meze-Audio-Alba-IEM-Vlad-Toca copy Meze-Audio-Alba-IEM-15 Meze-Audio-Alba-IEM-14 Meze-Audio-Alba-IEM-10 Meze-Audio-Alba-IEM-04 Meze-Audio-Alba-IEM-03 Meze-Audio-Alba-IEM-02 Meze-Audio-Alba-IEM-01 Meze-Audio-Advar-headphone-05
<
>
(Foto: Meze Audio
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dyson lancerer sine første hovedtelefoner

Hårdføre hørepropper

Disse spiller i 100 timer

Creatives nyeste har et partytrick

Åbne hørepropper fra Beyerdynamic

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Scroll to Top