TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Audio-Technica ATH-A1000Z

En strøm af detaljer

Disse lukkede hovedtelefoner lyder så luftigt og detaljeret, at man skulle tro, de var åbne.

forfatter
Publiceret 26/08/2016 - 05:00
L&B mener
Hvis du vil have et superluftigt lydbillede, hvor selv de mindste detaljer står lige ind i ørerne, men ikke ønsker lydlækagen fra åbne hovedtelefoner, så er de her nok noget for dig.
Bassen kan opleves som lidt tynd, og nogle vil savne mere varme og fylde i lyden.
Specifikationer
  • Type: Lukkede, in-ear
  • Foldbare: Nej
  • Kontrol/mikrofon: Nej
  • Drivere: 53 mm
  • Impedans og følsomhed: 44 ohm / 101 dB
  • Vægt: 265 g
Vejl. pris 4499Pr. 26/08/2016 Produktside

Den lukkede model ATH-A1000Z oser af kvalitet, men er samtidig fjerlet og superbehagelig at have på takket være store ørekopper og bløde puder. Driverne er på 53 mm, så de dækker det meste af øret og er store nok til en dynamisk og ubesværet gengivelse af hele det hørbare frekvensområde.

Både impedans og følsomhed tilsiger, at hovedtelefonerne burde være nemme at drive med bærbart udstyr. Men jackstikket er af den store slags, som med en adapter til mini-jack bliver alt for langt og upraktisk til at fungere godt med mobilen. Og dermed forhindrer os i at vise os offentligt med den friske og frække røde farve.

 

Lydkvalitet

Det er lidt synd, for når man har hørt A1000Z, vil man have dem med alle vegne. Magen til detaljeret lyd! Der er smæld i tangenterne fra Dena Piano Duos to klaverer med en dejlig lang udklingningstid, når de trakterer gamle klassikere på albummet Mozart/Grieg Vol. II. Her er luft i massevis, og jeg sidder og opdager detaljer, som jeg ikke har hørt før på denne indspilning.

På det melankolske country-nummer “Vinyl and a Heartache” med norske Darling West klirrer det dejligt fra guitar og banjo, mens Mari Sandvær Krekens smukke stemme står klart som dagen ud fra lydbilledet.

 

Konklusion

Audio-Technica ATH-A1000Z er mere pågående i lyden end de åbne konkurrenter fra Beyerdynamic, Onkyo og HiFiMan, som det er mere naturligt at sammenligne med end de lukkede alternativer. Ingen af de lukkede er nemlig i nærheden af denne luftighed, og A1000Z stiller op i en anden liga, hvad detaljeniveau angår.

RnB nyder også godt af det ekstreme detaljeniveau, og stemmerne placeres på en piedestal. Der er ingen overstadigt fyldig bas her, men bastonerne kommer frem med flere klanglag, end jeg næsten troede var muligt.

Hvis du vil have en superdetaljeret og luftig musikgengivelse med masser af attack på transienterne, men uden lydlækagen fra åbne hovedtelefoner, så bør Audio-Technica ATH-A1000Z stå højt på listen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Også i denne test:

Shure SRH1540

Næsten magisk

Man går ikke galt i byen med Shure, og SRH1540 lyder varmere, end vi er vant til fra den kant.

Glimrende klangbalance til næsten al musik. Stort og åbent lydbillede med en varm klang plus stor detaljerigdom. Komforten er virkelig i top!
De kan ikke foldes sammen, og der er hovedtelefoner i prisklassen med endnu større detaljerigdom.

AudioQuest NightHawk

Fyldige rytmer

NightHawk gengiver musikken næsten lige så mørkt, som navnet antyder, med en frodig bas og desværre lidt for lidt overtoner.

Den fyldige bas er en drøm, når der er elektroniske rytmer på menuen. Super komfort!
Vi savner overtoner.

Sennheiser HD 630VB

Et moderne twist

Disse hovedtelefoner fra Sennheiser er virkelig et frisk pust. Variabel basrespons og herlig pasform er guf for folk på farten.

Opløst og detaljeret lyd følges op af trinløs basforstærkning, der får det bedste frem i flade indspilninger. Hovedtelefonerne er beregnet til bærbar brug og kan foldes sammen.
Ørekopperne er lidt brede og klodsede, og lydbilledet har ikke helt så mange lag af detaljer som på de allerbedste.

HiFiMan HE-400i

Himmelsk musik

Ingen andre hovedtelefoner til under 5.000 kroner giver lige så magiske musikoplevelser.

Mestrer kunsten at balancere opløsning og dynamik i tonerne med fylde og blødhed. En drøm at lytte til!
Kræver en ordentlig forstærker.

Beyerdynamic T90

Detaljer i toppen

Måske det mest neutrale, dynamiske og åbne lydbillede, vi har hørt til under 5.000 kroner.

For pokker, sikke et luftigt og rumligt lydbillede! Musikken får vinger, og man bliver bare siddende for at høre, hvordan hver optagelse er mikset. Komforten er også i højsædet.
Nogle vil synes, at hovedtelefonerne er lige lovlig analytiske. En hovedtelefonforstærker er absolut nødvendig.

Sonus faber Pryma

Luksus om ørerne

De ligner en million og lyder næsten lige så godt.

Hvis du kan lide lyden af Sonus fabers højttalere, vil du elske det dynamiske attack i Pryma. Der er også gjort meget ud af designet – f.eks. er ørekopperne fæstnet med bæltespænder.
Ikke alle vil falde for klangbalancen, som er meget mellemtonefokuseret.

Onkyo A800

Storslået lydoplevelse

Onkyo overrasker med en fyldig basgengivelse fra åbne ørekopper, samtidig med at musikken lever og ånder.

Musikken gengives med luft og detaljer, samtidig med at bassen er mere fyldig end på mange andre åbne hovedtelefoner. Simpelthen udsøgt lyd!
Der findes mere komfortable hovedtelefoner, da de presser lidt mod tindingerne. Kvalitetsfølelsen er ikke helt i top.

Sony MDR-Z7

Fyldig og lækker musik

Sonys hovedtelefoner fanger os med deres dejlig fyldige bas kombineret med et stort lydbillede. Men de passer ikke til alle.

Sidder meget behageligt på hovedet, og lydmæssigt vil mange blive hooked på den frodige bas og det store lydbillede. Kan fungere med mobilen.
Der mangler lidt detaljer i overtonerne, dynamikken kunne have været bedre, og bassen kan blive lige lovlig heftig.

Oppo PM-3

Letdrevne og bærbare

Oppos billigste hovedtelefoner balancerer god lyd med testens mest transportable udførelse.

De er både foldbare og lette at drive med mobiltelefonen. Lyden er god og afbalanceret. Uden at være bedst til noget er Oppo PM-3 et trygt valg uanset musiksmag.
Der findes mere komfortable hovedtelefoner, og vi savner generelt lidt mere spræl i lyden.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
En drøm til både lydstudie og nydelse MM-500 er udviklet af og for studieteknikere, for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
lbpluss
Unikke hovedtelefoner Disse hovedtelefoner ser både fantastiske ud og lyder fremragende. Og med et udseende, som kun instrumentmagere kan designe.
Kineserne kan købe OnePlus 11 allerede på mandag Lanceringen sker mere end en måned før den globale lancering, som først løber af stablen d. 7. februar.
Følg Lyd & Billede