: Shure SRH1540

Næsten magisk

Man går ikke galt i byen med Shure, og SRH1540 lyder varmere, end vi er vant til fra den kant.
Lyd & Billede mener
Glimrende klangbalance til næsten al musik. Stort og åbent lydbillede med en varm klang plus stor detaljerigdom. Komforten er virkelig i top!
De kan ikke foldes sammen, og der er hovedtelefoner i prisklassen med endnu større detaljerigdom.
Specifikationer
  • Type: Lukkede, in-ear
  • Foldbare: Nej
  • Kontrol/mikrofon: Nej
  • Drivere: 40 mm
  • Impedans og følsomhed: 46 ohm / 99 dB
  • Vægt: 286 g
forfatter

Shure SRH1540 er lavet til at passe lige godt i studiet, derhjemme og med mobilen. De er lette nok at drive til at give tilstrækkeligt lydtryk med en smartphone som afspiller, og komfortable nok til, at man kan have dem på i timevis.

De lukkede hovedtelefoner har en solid metalbøjle, ørekopper af kulfiber og ørepuder i memory foam, som er noget af det mest komfortable, vi har testet. De former sig efter hovedet og er ekstremt behagelige at have på. Der medfølger to sæt aftagelige kabler med MMCX-stik, som gør, at man også kan bruge tredjeparts kabler.

Driverne er af standardstørrelse – 40 mm – og er ikke de mest højtspillende, vi kender, men her er det snarere afbalanceret og detaljeret lyd, der er i højsædet.

 

Lydkvalitet

Lyden af Shure er lidt svær at beskrive, da ørekopperne lyder så naturligt, at man aldrig rigtig sidder og lytter til lyd – bare musik. Sangstemmer lyder mere detaljeret og luftigt i overtonerne end med Sony, til trods for at Shure ikke reklamer med at understøtte højopløste lydformater. Og selv om Sony har fyldigere bas, lyder bas-instrumenterne mere korrekt med Shure.

Hør bare den lækre og sprøde elbas på David Bowies “Lazarus”. Anslagene på elbassen rasler klart og tydeligt, samtidig med at Bowies stemme står frem af helheden, ligesom blæserne lyder meget troværdigt. Dynamikken er også i top – det her er virkelig godt!

Det Norske Solistkor stråler ud, så man næsten kan tælle antallet af stemmer i koret, og kirkeklangen omringer stemmerne og giver en følelse af selv at være til stede.

Annonce

 

Konklusion

Her får man ikke Sonys halvsvulstige basgengivelse, og dermed er basstemmerne en mere naturlig del af koret på Shure SRH1540. Men overtonerne gengives ikke helt så nuanceret og luftigt som med Audio-Technica.

Shures hovedtelefoner fungerer godt til pop og hiphop. Men dårlige indspilninger sminkes ikke, og basrytmerne i en lidt flad hiphop-produktion mangler slagkraft. Her lyder Sony sejere. Shure har det klart bedst med mere dynamiske indspilninger.

Også i denne test:

Audio-Technica ATH-A1000Z

En strøm af detaljer

Disse lukkede hovedtelefoner lyder så luftigt og detaljeret, at man skulle tro, de var åbne.

Hvis du vil have et superluftigt lydbillede, hvor selv de mindste detaljer står lige ind i ørerne, men ikke ønsker lydlækagen fra åbne hovedtelefoner, så er de her nok noget for dig.
Bassen kan opleves som lidt tynd, og nogle vil savne mere varme og fylde i lyden.

AudioQuest NightHawk

Fyldige rytmer

NightHawk gengiver musikken næsten lige så mørkt, som navnet antyder, med en frodig bas og desværre lidt for lidt overtoner.

Den fyldige bas er en drøm, når der er elektroniske rytmer på menuen. Super komfort!
Vi savner overtoner.

Sennheiser HD 630VB

Et moderne twist

Disse hovedtelefoner fra Sennheiser er virkelig et frisk pust. Variabel basrespons og herlig pasform er guf for folk på farten.

Opløst og detaljeret lyd følges op af trinløs basforstærkning, der får det bedste frem i flade indspilninger. Hovedtelefonerne er beregnet til bærbar brug og kan foldes sammen.
Ørekopperne er lidt brede og klodsede, og lydbilledet har ikke helt så mange lag af detaljer som på de allerbedste.

HiFiMan HE-400i

Himmelsk musik

Ingen andre hovedtelefoner til under 5.000 kroner giver lige så magiske musikoplevelser.

Mestrer kunsten at balancere opløsning og dynamik i tonerne med fylde og blødhed. En drøm at lytte til!
Kræver en ordentlig forstærker.

Beyerdynamic T90

Detaljer i toppen

Måske det mest neutrale, dynamiske og åbne lydbillede, vi har hørt til under 5.000 kroner.

For pokker, sikke et luftigt og rumligt lydbillede! Musikken får vinger, og man bliver bare siddende for at høre, hvordan hver optagelse er mikset. Komforten er også i højsædet.
Nogle vil synes, at hovedtelefonerne er lige lovlig analytiske. En hovedtelefonforstærker er absolut nødvendig.

Sonus faber Pryma

Luksus om ørerne

De ligner en million og lyder næsten lige så godt.

Hvis du kan lide lyden af Sonus fabers højttalere, vil du elske det dynamiske attack i Pryma. Der er også gjort meget ud af designet – f.eks. er ørekopperne fæstnet med bæltespænder.
Ikke alle vil falde for klangbalancen, som er meget mellemtonefokuseret.

Onkyo A800

Storslået lydoplevelse

Onkyo overrasker med en fyldig basgengivelse fra åbne ørekopper, samtidig med at musikken lever og ånder.

Musikken gengives med luft og detaljer, samtidig med at bassen er mere fyldig end på mange andre åbne hovedtelefoner. Simpelthen udsøgt lyd!
Der findes mere komfortable hovedtelefoner, da de presser lidt mod tindingerne. Kvalitetsfølelsen er ikke helt i top.

Sony MDR-Z7

Fyldig og lækker musik

Sonys hovedtelefoner fanger os med deres dejlig fyldige bas kombineret med et stort lydbillede. Men de passer ikke til alle.

Sidder meget behageligt på hovedet, og lydmæssigt vil mange blive hooked på den frodige bas og det store lydbillede. Kan fungere med mobilen.
Der mangler lidt detaljer i overtonerne, dynamikken kunne have været bedre, og bassen kan blive lige lovlig heftig.

Oppo PM-3

Letdrevne og bærbare

Oppos billigste hovedtelefoner balancerer god lyd med testens mest transportable udførelse.

De er både foldbare og lette at drive med mobiltelefonen. Lyden er god og afbalanceret. Uden at være bedst til noget er Oppo PM-3 et trygt valg uanset musiksmag.
Der findes mere komfortable hovedtelefoner, og vi savner generelt lidt mere spræl i lyden.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også