: Sennheiser HD 630VB

Et moderne twist

Disse hovedtelefoner fra Sennheiser er virkelig et frisk pust. Variabel basrespons og herlig pasform er guf for folk på farten.
August 2016Sennheiser HD 630VB
Lyd & Billede mener
Opløst og detaljeret lyd følges op af trinløs basforstærkning, der får det bedste frem i flade indspilninger. Hovedtelefonerne er beregnet til bærbar brug og kan foldes sammen.
Ørekopperne er lidt brede og klodsede, og lydbilledet har ikke helt så mange lag af detaljer som på de allerbedste.
Specifikationer
  • Type: Lukkede, in-ear
  • Foldbare: Ja
  • Kontrol/mikrofon: Ja
  • Drivere: (ikke opgivet)
  • Impedans og følsomhed: 23 ohm / 114 dB
  • Vægt: 400 g
forfatter

På HD 630VB’s højre ørekop sidder en praktisk, trinløs drejeknap, som justerer basresponsen op eller ned med op til 5 dB. Faktisk synes vi, at bassen lyder lineær med knappen skruet helt ned, men den skulle altså være dæmpet ifølge producenten.

Det er let at tro, at sådan en basjustering er forbeholdt “useriøse” hovedtelefoner, men HD 630VB oser af byggekvalitet. Volumenknappen af aluminium har ikke skyggen af slør, her er fine, afrundede aluminiumdetaljer, og ørekopperne sidder meget behageligt på ørerne. De er lidt tykke og ikke blandt de letteste, men det høje komfortniveau får os til at glemme vægten.

Modellen er lavet til bærbar brug og har derfor kontrol/mikrofon på ledningen. Man kan skifte imellem iPhone og Android med en skydeknap på siden af højre ørekop og dermed få optimalt tilpasset styring af mobil eller tablet.

 

Lydkvalitet

Vi var oprindelig usikre på, om 630VB hørte hjemme i denne test, da de skiller sig en del ud fra resten. Men det var kun indtil vi hørte dem, for lydmæssigt er de absolut i den rigtige klasse. Med bassen sat på neutral er lyden naturlig og afbalanceret. Og hvor vi på forhånd troede, at basjusteringen bare var en sjov gimmick, viste den sig faktisk at være praktisk.

F.eks. lyder Princes “Sign ‘O’ the Times” lidt tyndere i bassen, end det funky nummer fortjener. Men skru bassen i hovedtelefonerne op på fuld tryk, og det lyder pludselig supersejt! Med hiphop er hovedtelefonerne virkelig på hjemmebane. Klassisk og jazz lyder også energisk og levende med detaljer nok til, at vi tror på det.

 

Annonce

Konklusion

Sennheiser HD 630VB er ikke helt så finmaskede i overtonerne som Audio-Technica eller de åbne modeller fra Onkyo, Beyerdynamic og HiFiMan, men de er en tand bedre end Sony; jeg synes faktisk også, at Sennheiser er mere nuancerede end Oppo.

Det er smart at kunne stille på bassen, især hvis man farter omkring i områder med meget baggrundsstøj. På kormusik kan man også skrue op for bassen for at få barytoner og basser bedre frem.

Også i denne test:

Shure SRH1540

Næsten magisk

Man går ikke galt i byen med Shure, og SRH1540 lyder varmere, end vi er vant til fra den kant.

Glimrende klangbalance til næsten al musik. Stort og åbent lydbillede med en varm klang plus stor detaljerigdom. Komforten er virkelig i top!
De kan ikke foldes sammen, og der er hovedtelefoner i prisklassen med endnu større detaljerigdom.

Audio-Technica ATH-A1000Z

En strøm af detaljer

Disse lukkede hovedtelefoner lyder så luftigt og detaljeret, at man skulle tro, de var åbne.

Hvis du vil have et superluftigt lydbillede, hvor selv de mindste detaljer står lige ind i ørerne, men ikke ønsker lydlækagen fra åbne hovedtelefoner, så er de her nok noget for dig.
Bassen kan opleves som lidt tynd, og nogle vil savne mere varme og fylde i lyden.

AudioQuest NightHawk

Fyldige rytmer

NightHawk gengiver musikken næsten lige så mørkt, som navnet antyder, med en frodig bas og desværre lidt for lidt overtoner.

Den fyldige bas er en drøm, når der er elektroniske rytmer på menuen. Super komfort!
Vi savner overtoner.

HiFiMan HE-400i

Himmelsk musik

Ingen andre hovedtelefoner til under 5.000 kroner giver lige så magiske musikoplevelser.

Mestrer kunsten at balancere opløsning og dynamik i tonerne med fylde og blødhed. En drøm at lytte til!
Kræver en ordentlig forstærker.

Beyerdynamic T90

Detaljer i toppen

Måske det mest neutrale, dynamiske og åbne lydbillede, vi har hørt til under 5.000 kroner.

For pokker, sikke et luftigt og rumligt lydbillede! Musikken får vinger, og man bliver bare siddende for at høre, hvordan hver optagelse er mikset. Komforten er også i højsædet.
Nogle vil synes, at hovedtelefonerne er lige lovlig analytiske. En hovedtelefonforstærker er absolut nødvendig.

Sonus faber Pryma

Luksus om ørerne

De ligner en million og lyder næsten lige så godt.

Hvis du kan lide lyden af Sonus fabers højttalere, vil du elske det dynamiske attack i Pryma. Der er også gjort meget ud af designet – f.eks. er ørekopperne fæstnet med bæltespænder.
Ikke alle vil falde for klangbalancen, som er meget mellemtonefokuseret.

Onkyo A800

Storslået lydoplevelse

Onkyo overrasker med en fyldig basgengivelse fra åbne ørekopper, samtidig med at musikken lever og ånder.

Musikken gengives med luft og detaljer, samtidig med at bassen er mere fyldig end på mange andre åbne hovedtelefoner. Simpelthen udsøgt lyd!
Der findes mere komfortable hovedtelefoner, da de presser lidt mod tindingerne. Kvalitetsfølelsen er ikke helt i top.

Sony MDR-Z7

Fyldig og lækker musik

Sonys hovedtelefoner fanger os med deres dejlig fyldige bas kombineret med et stort lydbillede. Men de passer ikke til alle.

Sidder meget behageligt på hovedet, og lydmæssigt vil mange blive hooked på den frodige bas og det store lydbillede. Kan fungere med mobilen.
Der mangler lidt detaljer i overtonerne, dynamikken kunne have været bedre, og bassen kan blive lige lovlig heftig.

Oppo PM-3

Letdrevne og bærbare

Oppos billigste hovedtelefoner balancerer god lyd med testens mest transportable udførelse.

De er både foldbare og lette at drive med mobiltelefonen. Lyden er god og afbalanceret. Uden at være bedst til noget er Oppo PM-3 et trygt valg uanset musiksmag.
Der findes mere komfortable hovedtelefoner, og vi savner generelt lidt mere spræl i lyden.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også