Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bedre lyd og funktioner med Jabras nye Elite-hørepropper

Jabra lancerer Elite 8 Active Gen 2 og Elite 10 Gen 2, trådløse hørepropper med forbedret støjreduktion, Dolby Atmos-lyd og fugtresistens.

Skrevet af / 11/06/2024 - 11:00
Bedre lyd og funktioner med Jabras nye Elite-hørepropper

Der sidder du i flyet og glæder dig til at høre din yndlingsmusik. Men alt hvad du kan høre er den durende motorstøj. Eller måske er du i fitnesscentret, ivrig efter at komme i gang med træningen, men distraheres af smældene fra vægtskiverne omkring dig?

Jabra mener, at de har løsningen på begge problemer med flagskibet Elite 10 Gen 2 og træningshørepropperne Elite 8 Active Gen 2.

Jabra Elite 10 Gen 2 Denim Smart Case Contextual Large RGB[1]-resized
Elite 10 Gen 2’s etui kan hente lyd fra en analog lydkilde og sende den trådløst til hørepropperne. Foto: Jabra

Elite 10 Gen 2 – med ny cool funktion

Lad os starte med det virkelig spændende: Elite 10 Gen 2 har nemlig indbygget Dolby Atmos. For de uindviede betyder det, at du får en rumlig lydoplevelse, næsten som om du sidder midt i en koncertsal. I hvert fald i teorien.

Og du kan få denne oplevelse fra næsten hvilken som helst lydkilde takket være det smarte ladeetui. Med det medfølgende kabel skal du bare tilslutte din gamle iPod, inflight entertainment eller sågar din pladespiller (hvis den har en indbygget RIAA-forstærker), trykke på en knap på etuiet og voila – rumlig lyd direkte til dine ører.

Begge modeller er desuden blevet opgraderet med aktiv støjreduktion (ANC). Jabra siger, at den er op til to gange bedre end den foregående generation. Så uanset om du sidder på et fly, i et tog eller i et travlt kontormiljø, kan du lukke verden ude og synke ind i din egen lille lydboble.

Jabra-Elite-8-Active-Gen 2
Elite 8 Active Gen 2. Foto: Jabra

Elite 8 Active Gen 2 – til træningsentusiasten

Til alle jer aktive motionister og træningsnarkomaner derude er det Elite 8 Active Gen 2, der er på menuen. Med en imponerende IP68-klassificering er disse små hørepropper stort set uimodtagelige for sved, vand og støv. Så uanset om du løber maraton i øsende regn eller sveder i en hot-yogaklasse, vil Elite 8 Active blive siddende og levere den pumpende musik, du har brug for.

Batteritid

Batteritiden er uændret siden sidst, men stadig respektabel: Elite 10 Gen 2 er opgivet til 6 timer i hørepropperne plus 21 timer i etuiet med ANC aktiveret. Elite 8 Active Gen 2 tager den skridtet videre med 8 timer i propperne og ekstra 24 timer i etuiet. Også med ANC slået til.

Jabra Elite 10 G2 Family Contextual Large RGB[1]
Elite 10 Gen 2. Foto: Jabra

Nye farver

Begge modeller fås også i nye farver. Elite 10 Gen 2 i de to nye farver ‘Denim’ og ‘Soft White’. Vi har allerede modtaget et eksemplar til test i sidstnævnte farve, som minder om forgængerens ‘Cream’-farve, bare lidt lysere.

Elite 8 Gen 2 har også to nye farver, koral og olivengrøn, ud over de eksisterende farver marineblå og sort.

Hvor meget bedre er de?

Vi var meget glade for Jabras tidligere generation af hørepropper – vi gav Elite 10 fem solide stjerner og karakteren ‘Fremragende’, mens Elite 8 Active fik karakteren ‘Anbefalet’ og fire stjerner i sin klasse. Vi er derfor meget spændte på at se, hvad den nye generation har at byde på.

Vi har allerede fået et eksemplar af Elite 10 Gen 2 til test, og vi glæder os til at dele vores oplevelse!

Jabra Elite 10 Gen 2 og Elite 8 Active Gen 2: Pris og tilgængelighed

Du kan bestille Elite 10 Gen 2 og Elite 8 Active Gen 2 nu til en pris på henholdsvis 2.199 og 1.799 kroner.

Mere info: jabra.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Scroll to Top