Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fed head-fi fra HiFiMAN

Elektrostatiske Mini Shangri-La er hi-fi til en langt mere spiselig pris, mens Susvara Unveiled er deres hidtil dyreste planmagnetiske.

Skrevet af / 09/06/2024 - 08:00
Fed head-fi fra HiFiMAN

Lad os først se på den mest prisvenlige nyhed. Og her taler vi faktisk om det elektrostatiske Shangri-La-medlem. For hvor du må punge ud med over 300.000 kroner (50.000 dollars) for Shangri-La og knap 55.000 kroner (8.000 dollars) for Shangri-La Jr, koster den nye Mini Shangri-La “kun” 2.300 dollars. Det svarer til knap 16.000 danske kroner, og det er inklusive forstærkeren. Men husk momsen.

hifiman-mini-shangri-la-headphones-cradle copy-resized
Mini Shangri-La. Foto: HiFiMAN

 

hifiman-mini-shangri-la-headphone-system-connected-resized
Foto: HiFiMAN

Selv om prisen er lavere, lover HiFiMAN kompromisløs elektrostatisk ydelse. Mini Shangri-La har en membran i nanotykkelse med en særlig partikelbelægning, som skal give meget præcis gengivelse. Et ekstra beskyttelseslag i nanotykkelse beskytter mod fugt og støv.

Forstærkeren er heller ikke af den simple slags. Den er fuldt balanceret med transformatorfri strømforsyning for at opnå den renest mulige lyd. Mini Shangri-La er dermed på niveau med de mere prisvenlige Stax-modeller, og den kan dermed blive et lille drømmesystem for elektrostat-fans.

hifiman-susvara-unveiled-angle-resized
Susvara Unveiled. Foto: HiFiMAN

Topmodellen får makeover

I den planmagnetiske ende af spektret har HiFiMAN givet sin bestseller Susvara en ordentlig overhaling. Susvara Unveiled, som den nu hedder, koster 8.000 dollar mod forgængerens 6.000 dollar, men HiFiMAN mener selv, at prisstigningen er det hele værd.

Susvara Unveiled har fået en nyudviklet nanomembran og et specielt magnetdæksel kaldet Magnetic Veil. Det beskytter hovedtelefonerne, når de ikke er i brug, men skal ikke bruges, når man lytter til musik.

Læs også Hvis dette er en drøm, så lad mig aldrig vågne Hvis du bare én gang i livet skal give los og investere i et par svinedyre hovedtelefoner, som sender dig til drømmeland og får din formue til at fordufte, hvorfor så ikke gøre det nu?

Men den største nyhed er, at gitteret foran enhederne er blevet helt fjernet. HiFiMAN mener, at dette giver en renere lyd med færre refleksioner, deraf navnet “Unveiled”. Selvfølgelig vil den også være mere modtagelig for støv og snavs, så vær forsigtig!

En ny belægning af rent sølv giver ifølge HiFiMAN større følsomhed og mere luft i diskanten. Virksomheden har også forbedret det asymmetriske magnetiske kredsløb fra den tidligere model.

hifiman-susvara-unveiled-headphones-resized
Magnetdæksler beskytter hovedtelefonerne, når de ikke er i brug. Foto: HiFiMAN

 

hifiman-susvara-vs-unveiled copy-resized
Susvara til venstre, Susvara Unveiled til højre. Foto: HiFiMAN

HiFiMAN Mini Shangri-La og HiFiMAN Susvara Unveiled: Pris og tilgængelighed

Hvis du har råd og lyst til at træde ind i HiFiMAN’s high-end-univers, er Mini Shangri-La og Susvara Unveiled klar til markedet i juni. Susvara Unveiled koster 8.000 dollar, mens Mini Shangri-La koster 1.100 dollar for hovedtelefonerne og 1.500 dollar for forstærkeren. Pakkeprisen for de to er 2.300 dollar.

Mere info: hifiman.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Scroll to Top