TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Shure SRH1840

Bedst i klassen

At vælge hovedtelefoner er blevet stadig vanskeligere. Markedet flyder over af forskellige varianter i alle prisklasser. Tidligere var der en håndfuld producenter med et sobert udvalg af hovedtelefoner – nu er antallet af producenter så stort, at vi næsten ikke længere kan tælle dem. Og udvalget er enormt.

forfatter
Publiceret 29/08/2012 - 00:10
L&B mener
Fyldig klang Åbent lydbillede Overbevisende realisme
Ikke så fleksible justeringer Lækker meget lyd
Specifikationer
 • Åbne hovedtelefoner
 • 37 ohm/101 dB
 • 343 g
 • 3.195 kroner
Vejl. pris 4495Pr. 29/08/2012 Produktside

Desværre er det ikke det samme som, at kvaliteten blomstrer. Mange af de hovedtelefoner, vi har testet de seneste år, leverer middelmådig lydkvalitet. Man må være villig til at betale for god lydkvalitet, og det betyder ofte firecifrede beløb for et par gode hovedtelefoner. Så snævres feltet ind, som det hedder, og kendere vil lede efter de store lydoplevelser blandt kendte mærker som Sennheiser, AKG, Audio-Technica, Denon og Beyer eller nogle af de nyankommne som HiFiMAN, Audeze og Ultrasone.

De færreste vil tænke på Shure. Og det er ikke så underligt. De har holdt sig til lukkede hovedtelefoner til studie og DJ’s, og selv om de bedste af deres produkter – SRH840 og SRH940 – absolut kan hævdes at have høj lydkvalitet, regnes Shure ikke som en spiller i det gode selvskab af etablerede high-end producenter.

Men det kan snart være slut. Shure har lanceret to nye modeller, SRH1840 og SRH1440, som bryder med firmaets traditioner ved at bruge åbne ørestykker. Selvfølgelig er materialevalg – f.eks. stål og aluminium af samme kvalitet, som flyindustrien bruger – med til at forstærke indtrykket af high-end, men til syvende og sidst er det lydkvaliteten og ikke prisen, der fortæller, om lyden er af high-end kaliber eller ej.

Elementerne i SRH1840 på 40 mm i diameter er nyudviklet, med ventilerede polstykker til magneterne for at eliminere kompression. Det skal også give bedre linearitet og holde resonanser på et minimum. Bærekomforten er helt i top og ikke dårligere end f.eks. på AKG K701, som er kendt for deres gode komfort.

Fløjlslyd
Lydkvaliteten er absolut i topklasse. Shure har klaret at lave nogle åbne hovedtelefoner, som lyder fyldigere end sædvanlig for denne type ørestykker, men uden de lukkede ørestykkers følelse af, at lyden er lukket inde i hovedet. De leverer potent bas, er yderst balancerede med fortræffelig sammenhæng og lyder krystalklart fra bas til diskant.

På mange måder får man i pose og sæk med SRH1840. De kombinerer varm og fyldig klang med et åbent og detaljeret lydbillede som få andre. Bassen er ikke lige så rund i kanterne som et par Denon AH-D5000, men den er fyldigere her end på Beyerdynamic T70. Klavertoner får en herlig varm og fløjlsagtig klang. Vokaler – uanset køn – klinger pragtfuldt i de åbne ørestykker. Desuden er det muligt at spille temmelig højt, uden at musikken antager aggressiv eller påtrængende karakter. Dynamikken er lidt mere behersket end fra de billigere SRH1440, men mangler på ingen måde potens.

Plug dem i en god hovedtelefon-forstærker, og de vil yde deres bedste – uanset genre. For SRH1840 klarer balancegangen mellem finesse og klangnuancer på gode indspilninger af klassisk musik såvel som dynamikken og eksplosiviteten i tungere elektrisk musik fint. Beethoven eller Burzum fungerer stort set lige godt.

Konklusion
Shure SRH1840 ligger i en prisklasse, hvor konkurrencen er hård. Men de har en god sag, fordi de kombinerer så mange positive egenskaber og knap nok har nogen negative sider. Det åbne og gennemsigtige lydbillede fungerer i perfekt harmoni med den fyldige klang, som hovedtelefonerne leverer. Hvis man kan leve med, at lyden lækker ud af de åbne ørestykker, kan jeg ikke se, at der findes noget bedre køb i denne klasse for audiofile, som hører meget musik med hovedtelefoner.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Festhøjttalere og masser af true wireless fra JBL Uanset smag og pengepung burde du kunne finde et sæt helt trådløse hørepropper fra JBL, der passer. De har også nye festhøjttalere.
Billig USB-DAC fra Creative Sound Blaster X1 er en kompakt og tegnebogsvenlig USB-DAC til computeren.
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er slet og ret et sæt hovedtelefoner med fantastisk vellyd, som endda har støjreduktion.
Sjælefred til spotpris Creative Zen Hybrid ser langt dyrere ud, end de i virkeligheden er. Og sådan lyder de også.
Stjernestøv fra Sennheiser Efter tre år har Sennheiser endelig opdateret sine trådløse Momentum-hovedtelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend