Search
Generic filters

TEST : Sennheiser HD 660S

Klassiker i nye klæder

Sennheisers bedste i 600-serien er det sikre valg i denne klasse.

Sennheiser HD 660S

Lyd & Billede mener

Silkeblød lyd, der er rig på detaljer. Dejlig vokalgengivelse og varm, fyldig klang.
Begrænset lydtryk og dybbas.
 • Type: Åbne, over-ear
 • Princip: Dynamiske
 • Foldbare: Nej
 • Kontrol/mikrofon: Nej
 • Kabel: 3 m med 6,3 mm stik (+ 3,5 mm adapter), 4,4 mm balanceret
 • Drivere: 45 mm
 • Impedans og følsomhed: 150 ohm / 104 dB
 • Frekvensområde: 10 Hz – 41 kHz
 • Vægt: 260 g (uden kabel)
 • Finish: sort
 • Web: sennheiser.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3499 kr

Få hovedtelefoner har haft legendestatus så længe som Sennheisers 600-serie. De allerbedste er HD 660 S, som har været vores reference blandt åbne, dynamiske hovedtelefoner i denne prisklasse. De er lette og kompakte, og spiller fint på alt fra enkle hovedtelefonforstærkere til dyr high-end hi-fi. HD 660 S er ikke helt neutrale, men så godt afbalanceret, at de er et velegnet referencepunkt.

Der medfølger et proprietært 3 meter langt kabel, en lille taske til transport og et balanceret kabel med 4,4 mm Pentaconn-stik. Desværre findes der ikke mange hovedtelefonforstærkere med Pentaconn-stik ud over Sennheisers egne.

Ligesom på Audeze LCD-1 er ørekopperne vinklet lidt i forhold til den polstrede bøjle, og HD 660 S er hovedsagelig lavet af plast. Det giver lav vægt og god bærekomfort.

Sennheiser HD 660 S i praksis

De stofklædte ørepuder sidder blødt på hovedet, og den ovale form passer perfekt til i hvert fald mine ører. De er slet ikke uegnede til bærbar brug. Med en modstand på 150 ohm og 104 dB følsomhed får man udmærket lyd, men der er ingen tvivl om, at en AudioQuest Cobalt koblet til mobilen vil give langt bedre lyd i HD 660 S.

De store, ovale ørepuder og det moderate pres mod hovedet giver fremragende bærekomfort. Ligesom hovedtelefonerne fra Beyerdynamic er de blandt de mest behagelige at have på over tid. Hvis de havde været sammenfoldelige, ville de have været perfekte at have med på tur, selv om de ikke er lige så kompakte som LCD-1.

(Foto: Sennheiser)

De, der kender tidligere udgaver af Sennheisers HD 600-serie, vil næppe blive skuffede over HD 660 S. Lydbilledet er mere åbent og detaljeret, bassen er tydeligere defineret, og klangfarver kommer meget bedre frem i lydbilledet. De er ikke så analytiske som Beyerdynamic DT 1990 Pro, og lyden er varmere og mere lyttevenlig end på LCD-1.

Strygere er fornemt defineret, og det samme kan siges om vokaler, men der er et let slør over diskanten, som dæmper aggressiviteten i f.eks. hård rock. Det ville være korrekt at sige, at balancen i lyden giver en meget behagelig lytteoplevelse. Der er mere luft i lyden på HiFiMAN Sundara og strammere og mere dynamisk bas på LCD-1, men det fratager ikke HD 660 S deres kvaliteter.

Konklusion

Sennheiser HD 660 S føles som en gammel, skræddersyet frakke. De er måske ikke ultramoderne eller højteknologiske, men de passer, hver gang man tager dem på, og den klassiske Sennheiser-lyd er meget vanedannende.

Man får mere intens dynamik og skarpere detaljegengivelse med andre hovedtelefoner, men få andre har så mange positive allround-kvaliteter som Sennheiser HD 660 S.

HD660S frequency
Sennheiser HD 660S målt med miniDSP EARS og REW (kompenseret for, hvad miniDSP mener er subjektivt lineært). Lidt forsigtigt med energi i bassen under 100 Hz, og fra mellemtonen omkring 1 kHz begynder afrulningen meget forsigtigt. Bortset fra en top omkring 8 kHz for at få detaljerne og luften frem.
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Neumann NDH-20
  Neumann NDH 20 - Uengagerende første forsøg
  Legendarisk mikrofonproducent formår ikke at fænge med deres første hovedtelefonmodel.
  Sony MDR-Z7M2
  Sony MDR-Z7M2 - Underholdningen er reddet
  Sony har forbedret deres premiummodel Z7 med teknologi fra flagskibet Z1R. Resultatet er endnu mere hårdtslående.
  Fostex T60RP oppslag
  Fostex T60RP - Musikken folder sig ud
  Om det er, fordi de er semi-åbne, vides ikke, men Fostex T60RP har renere lyd end de fleste lukkede i klassen.
  denon_ahd5200 spread
  Denon AH-D5200 - Fabelagtig lukket musikformidler
  Denon AH-D5200 er blandt de allerbedste lukkede hovedtelefoner i deres klasse.
  Beyerdynamic DT 1990 Pro - Knivskarpt analyseredskab
  Studiekvaliteterne er både disse hovedtelefoners styrke og svaghed. Bør prøves før køb.
  Audeze LCD-1 - High-end hovedtelefoner til mobilen
  Der findes ikke bedre lyd til bærbar brug i denne prisklasse.
  Beyerdynamic Amiron Home - Det fornuftige valg
  Beyerdynamic Amiron Home er et par usædvanlig vellykkede allround-hovedtelefoner.
  HiFiMAN Sundara - Testvinder i åben konkurrence
  HiFiMAN Sundara er ikke alene det bedste køb i klassen; her får man også den bedste lyd.

  Læs også

  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.