Search
Generic filters

TEST : Beyerdynamic DT 1990 Pro

Knivskarpt analyseredskab

Studiekvaliteterne er både disse hovedtelefoners styrke og svaghed. Bør prøves før køb.

Beyerdynamic DT 1990 Pro

Lyd & Billede mener

Superopløste og analytiske. Jernhård kontrol i bassen, meget åben og detaljeret lyd og glimrende bærekomfort.
Den analytiske karakter giver en mere spids, mindre lyttevenlig lyd.
 • Type: Åbne, over-ear
 • Princip: Dynamiske
 • Foldbare: Nej
 • Kontrol/mikrofon: Nej
 • Kabel: 3 m XLR med 6,35 mm stik (+ 3,5 mm adapter)
 • Drivere: 45 mm Tesla DT
 • Impedans og følsomhed: 250 ohm / 102 dB
 • Frekvensområde: 5 Hz – 40 kHz
 • Vægt: 370 g (uden kabel)
 • Finish: sort
 • Web: beyerdynamic.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3990 kr

De sorte Pro-hovedtelefoner har samme drivere som Amiron Home, Beyerdynamics hjemmeversion i grå, men de lyder ikke ens af den grund. Beyerdynamic DT 1990 Pro er tunet til studiebrug og musikere, der har brug for et mere analytisk lydbillede for at høre mest muligt af mixet.

De tekniske data er identiske på Pro- og Home-modellen, men her får man både et spiral- og et almindeligt kabel, begge med Mini XLR-stik, der plugges i venstre ørekop. Ligesom Home-versionen er Pro-modellen bedst, når den er sluttet til en forstærker eller en separat hovedtelefonforstærker.

Beyerdynamic DT 1990 Pro i praksis

Impedans og følsomhed er middel, og med en god hovedtelefonforstærker kan de spille mere end højt nok. De kan ikke foldes sammen, men de er heller ikke beregnet til bærbar brug.

Selv med AudioQuest Cobalt sluttet til min iPhone fik jeg ikke ordentlig tryk på lyden, i hvert fald ikke på samme måde som med Audeze LCD-1, der er langt lettere at drive. Det blev straks noget andet, hvis jeg sluttede hovedtelefonerne til udgangen på Hegel H190 eller hovedtelefonforstærkeren Schiit Magni 3+.

(Foto: Beyerdynamic)

Bærekomforten er upåklagelig. De store, bløde stofklædte ørepuder presser ikke meget mod hovedet, og hovedtelefonerne føles lettere, end man skulle tro. De lækker meget lyd ud, selvfølgelig, og som de fleste åbne hovedtelefoner er de ikke egnet til rum med andre til stede.

De har minimale tilpasningsmuligheder ud over justering af længden af hovedbøjlen, der ligesom de åbne ørekopper er lavet af solidt letmetal. Konstruktionen er tillidsvækkende, som man kan forvente af hovedtelefoner, der primært er lavet til professionelle brugere.

DT 1990 Pro leveres med et ekstra sæt ørepuder. De kan erstatte dem, der allerede sidder på ørekopperne, og give endnu mere analytisk lyd med lidt strammere bas. Jeg foretrak dog de originale ørepuder, for er der én ting, disse hovedtelefoner ikke har brug for, så er det et endnu mere analytisk lydbillede.

Det er egentlig underligt, at DT 1990 Pro anvender de samme dynamiske Tesla-drivere som Amiron Home, for her er lyden tydeligvis tilpasset studiebrug. Det giver Pro-modellen en klart mere analytisk karakter med strammere og mere tør bas, en mellemtone så skarp, at man kan skære sig på den, og endnu mere indsigt og detaljering end Amiron Home.

Til at begynde med er det besnærende, men efter noget tid bliver man træt i ørerne af den indimellem spidse diskant. Som fremhæver den øvre del af mellemtonen og diskanten, så f.eks. kvindevokaler kan lyde spidst.

Der er ikke meget at udsætte på fokus, transientrespons og detaljeniveau, men hovedtelefonernes analytiske karakter vil ikke passe til alles smag, og til længere tids lytning i lænestolen anbefaler vi snarere Amiron Home.

Konklusion

Beyerdynamics Pro-model DT 1990 Pro er et rigtig godt valg for musikere og andre, der gerne vil have alle detaljer på de forskellige spor i indspilningen med. Den analytiske karakter med et markant løft i diskanten er ikke så lyttevenlig over tid. Så skal man hellere vælge nogle andre Beyerdynamic med de dynamiske Tesla-drivere.

Men hvis man kan lide hovedtelefoner med udpræget analytiske evner, er DT 1990 Pro meget velegnede, og bedømt som hovedtelefoner til studiebrug står de til fem stjerner snarere end fire.

DT 1990 Pro frequency
Beyerdynamic DT 1990 Pro målt med miniDSP EARS og REW (kompenseret for, hvad miniDSP mener er subjektivt lineært). Den billige EARS-mikrofon er ikke specielt nøjagtig omkring 4 kHz, hvor den ofte viser et dyk, der ikke altid er der. Subjektivt er der i hvert fald ikke noget, der tilsiger, at DT 1990 Pro lyder tilbagelænet i den øvre mellemtone. Den stejle top op mod 8 kHz i diskanten kan vi derimod skrive under på. Ellers en tør og markant bas.
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Neumann NDH-20
  Neumann NDH 20 - Uengagerende første forsøg
  Legendarisk mikrofonproducent formår ikke at fænge med deres første hovedtelefonmodel.
  Sony MDR-Z7M2
  Sony MDR-Z7M2 - Underholdningen er reddet
  Sony har forbedret deres premiummodel Z7 med teknologi fra flagskibet Z1R. Resultatet er endnu mere hårdtslående.
  Fostex T60RP oppslag
  Fostex T60RP - Musikken folder sig ud
  Om det er, fordi de er semi-åbne, vides ikke, men Fostex T60RP har renere lyd end de fleste lukkede i klassen.
  denon_ahd5200 spread
  Denon AH-D5200 - Fabelagtig lukket musikformidler
  Denon AH-D5200 er blandt de allerbedste lukkede hovedtelefoner i deres klasse.
  Audeze LCD-1 - High-end hovedtelefoner til mobilen
  Der findes ikke bedre lyd til bærbar brug i denne prisklasse.
  Sennheiser HD 660S - Klassiker i nye klæder
  Sennheisers bedste i 600-serien er det sikre valg i denne klasse.
  Beyerdynamic Amiron Home - Det fornuftige valg
  Beyerdynamic Amiron Home er et par usædvanlig vellykkede allround-hovedtelefoner.
  HiFiMAN Sundara - Testvinder i åben konkurrence
  HiFiMAN Sundara er ikke alene det bedste køb i klassen; her får man også den bedste lyd.

  Læs også

  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.
  Samsungs topmodel Q950TS byder på rålækkert design, knivskarp billedkvalitet og imponerende lyd. Men det koster!
  Asus er rykket helt op i high-end-klassen med en sværvægtsmobil, der kan konkurrere på lige fod med de bedste på markedet. Et dette Asus’ øjeblik?

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.