annonce
annonce
annonce

Test af Sony KDL-60W855B

Hattrick

Stort og skarpt billede, smarte funktioner og god lyd. Sonys prisbillige 60 tommers model scorer ægte hattrick!

Lyd & Billede mener

  • 60W855B yder overbevisende billedkvalitet til både sport, film og andet tv-indhold. Skarphed og kontrast er imponerende, med et næsten bundløst sortniveau. Lydkvaliteten skiller sig også positivt ud.

  • Sony-skærmens kileformede kabinet er unægtelig lidt mere klodset at se på end de tyndeste skærme derude. Smart-funktionerne er ikke så omfattende som hos LG og Samsung.

annonce

60W855B er en ny mellemklassemodel, der dækker gabet mellem budgetserien W805B og den mere eksklusive W905, der er Sonys dyreste Full HD-serie.

Det kommer med Sonys kileformede Wedge Design, hvor tv’et gradvis bliver tykkere mod bunden. Langt fra de allertyndeste LED- og OLED-skærme, med andre ord. Kileformen gør det også mere kompliceret at hænge tv’et op på væggen, men der medfølger afstandsstykker, som skal sikre, at det hænger lige. Fødderne kan monteres bredt eller smalt afhængigt af det bord, det skal stå på.

Brugervenlighed og funktioner
Ingen fancy fjernbetjening her, kun Sonys trofaste mursten med de mange knapper. Deres nye One Flick Remote med touchpad kan dog købes som ekstraudstyr.

Sony har givet deres menusystem en ansigtsløftning i år, og det er blevet meget hurtigt og overskueligt, dog ikke så lækkert som LG’s WebOS. Netflix er der også, men ellers er app-udvalget ikke så bredt som hos Samsung og LG.

60W855 har ikke indbygget Skype-kamera, men i stedet funktionen Social Viewing, som er koblet på Twitter og lader relaterede tweets flyde hen over skærmen.

Billedkvalitet
60W855’s billedgengivelse minder meget om lillebror 50W805B’s, bare i større format. Med sine 60 tommer er 60W855 er også et tydeligt skridt op fra 55 tommer, som giver øget indlevelse og nærvær til alle former for tv-indhold, hvad enten det er film eller fodbold, du vil se.

Sonys tv kommer med X-Reality Pro billedprocessering, der løbende analyserer og optimerer billedgengivelsen. Billedet er da også imponerende med en skarphed og kontrast, der bringer os tættere på det, der sker på fodboldbanen.

60W855 har ligeledes sin egen fodboldindstilling (sågar med dedikeret knap på fjernbetjeningen) med mere neutrale og nuancerede farver end LG og Samsung. Desuden er bevægelserne glatte og skarpheden god uden generende billedstøj eller andre bivirkninger. Og hvor Samsung og LG gerne understreger de store kontrastforskelle, er Sony-skærmen bedre til at gengive de små detaljer på stadion, såsom spillerdragter og publikum.

60W855 fortsætter det gode indtryk, når kampen er ovre, og man vil hygge sig med en god film. Sortniveauet er faktisk tæt på det bedste, vi har oplevet fra almindelig LCD med kant-LED. Science fiction-filmen Gravity med Sandra Bullock gengives kulsort, når det kræves, uden at det går ud over dynamikken i lyse partier. Lysfordelingen er også eksemplarisk, med kun en svag tendens til lidt lysere områder i hjørnerne af skærmen. Alt i alt en meget potent billedmaskine, uanset disciplin.

Lydkvalitet
Mens lillebror 50W805B har temmelig spinkle fuldtone-højttalere, kommer 60W855B med Sonys Long Duct-højttalere med separate diskant- og bas/mellemtone-elementer.

Fordi tv’et er tykkere for neden, er der også mere plads for højttalerne at boltre sig på. Stemmegengivelsen er klar og distinkt i tonen, og her kan man også skrue op for volumen uden at opleve den typiske indestængte tv-lyd. Gode sager!

Konklusion
Sony KDL-60W855 er et lidt større og mere uformeligt tv end de allertyndeste konkurrenter, men opvejer det med federe lyd og overbevisende billedkvalitet. Det er et af meget få fjernsyn, der kan give en acceptabel lydoplevelse uden separat lydsystem.

Billedkvaliteten er også i top med fremragende farvegengivelse og (næsten) bundløst sortniveau. Brugervenligheden er ligeledes god, selv om betjening og menusystem havner lidt i skyggen af koreanske LG denne gang.

Fakta

  • 60" LED LCD, 1920 x 1080
  • Motionflow 400 Hz
  • X-Reality Pro billedprocessering
  • 4 x HDMI, 2 x USB
Producent:
Sony
Pris:
15.999,-
Billedkvalitet
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .