TestSamsung UE55HU7505

Slankt og lækkert

Samsung har fokus på buede tv-skærme i år, men alligevel er denne flade model måske den mest spændende.
Lyd & Billede mener
Samsungs tv er meget veludstyret, når det gælder smart-funktioner, og understøtter den vigtige Netflix 4K-app. Billedkvaliteten passer perfekt til højopløst tv-underholdning med fremragende farver og kontrast.
Lyden er forholdsvis tynd, og både kommentatorer og publikumsbrus lyder lidt indelukket.
Specifikationer
  • 55" 4K, 3840 x 2160
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • Canal Digital
  • Samsung Smart Hub
forfatter

Samsung UE55HU7505

I år skal fjernsyn være buede! Det er det budskab, Samsung forfægter med deres nye topmodeller, hvor skærmen buer lidt væk fra beskueren. Bueformen passer imidlertid ikke alle og enhver, og derfor tilbyder Samsung også den traditionelle, flade version i år. Blandt disse er UExxHU7505-serien, der har høje specifikationer med 4K-opløsning i størrelser fra 48 og helt op til 75 tommer.

Brugervenlighed og funktioner
I modsætning til HU8505-modellen, der leveres med separat One Connect samleboks, har HU7505 almindelige tilkoblinger på bagsiden (men kan opgraderes med One Connect om nødvendigt). Det har også indbygget understøttelse af HDMI 2.0, HDCP 2.2, MHL 3.0 og HEVC (H.265), hvilket gør det godt rustet til at vise ægte 4K-indhold. Det understreges også af adgang til Netflix-app’en i 4K-version, som foreløbig er den eneste tjeneste, der giver nem adgang til 4K.

Samsung kan fortsat prale af det bedste app-udvalg med værdifulde tjenester som HBO, Spotify og Viaplay om bord. Samsung-skærmen har også to fjernbetjeninger – en almindelig plus den nye smart-fjernbetjening med pegefunktion, som gør brugen langt mere behagelig.

Muligheden for at styre tuner-boksen via tv-fjernbetjeningen er også værd at nævne, samt at den indbyggede processor sørger for ultra hurtig opstart og menustyring.

Billedkvalitet
Samsung-skærmen er måske fladere end sine søskende, men billedet er bestemt ikke kedeligt. Her får vi et tv, der kan håndtere alt billedindhold på glimrende vis.

Vi startede med HD-optagelser fra Champions League og blev imponeret over, hvordan 55HU7505 formår at gengive de komprimerede optagelser med overraskende mange detaljer og forsvindende lidt billedstøj. Desuden har det god kontrol over bevægelser og bevarer skarpheden, selv ved hurtige boldudvekslinger på banen.

Annonce

I standardindstilling har farverne et lidt blåligt skær, mens filmtilstanden er mere neutral og fremragende til varieret tv-kiggeri.

Med vores Blu-ray-testskiver afslører Samsung, at det også kan få Full HD-film til at se endnu skarpere ud via 4K-billedpanelet. Opskaleringen er rigtig god og tæt på de dyrere modeller fra Sony og Panasonic. LCD-skærmen fra Samsung har også et klart godkendt sortniveau med god og jævn lysfordeling, som tyder på et billedpanel af god kvalitet.

Rosinen i pølseenden er adgangen til ægte 4K-indhold fra Netflix. Scenerne fra anden sæson af House of Cards ser fantastisk skarpe ud, og sammenlignet med HD-versionen føles det som at have fået en grundig vinduesvask! UE55HU7505 gav også gode resultater koblet til vores 4K-pc med synlig skarpere billedkvalitet end 4K-konkurrenten fra Philips.

Lydkvalitet
Samsung har fået meget kritik i årenes løb for tynde skærme med endnu tyndere lyd. Årets generation er imidlertid blevet bedre, med god stemmegengivelse og mere fylde i bassen end tidligere. Lydsystemet giver også en slags virtuel surround-effekt, når man vælger Cinema-indstillingen. Alligevel er en soundbar (f.eks. en af Samsungs trådløse varianter) klart at anbefale.

Konklusion
Samsung har fokus på den nyskabende bueform i år, men efter vores mening er denne flade UHD-model en af de mest spændende til dato. UE55HU7505 er en god samlet pakke med flot design og fin billedkvalitet. Det har fuld understøttelse af de nyeste 4K-billedformater og mange gode smart-tjenester om bord. Kombineret med en god fjernbetjening og udmærket lydkvalitet er dette tv klart værd at anbefale.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

Sony KD-65X9005B

4K-kongen

For dem, der gerne vil have et komplet topklasse-tv med gnistrende skarpt billede og fuldfed lyd, er Sonys 4K-topmodel den rigtige vej at gå.

Sony-skærmen giver en førsteklasses tv-oplevelse med barberknivskarpt billede og krystalklar lyd. Billedkvaliteten er fremragende, uanset om man ser tv, Blu-ray eller Netflix i 4K.
De sidemonterede højttalere giver solid lyd, men medfører også, at tv’et bliver tungt og pladskrævende. Betragtningsvinklen er ganske snæver, og billedet bliver blegere ude på siden.

Panasonic TX-65AX800E

Knivskarp billedmester

Panasonics plasmaskærme var i årevis kendt for deres overlegne billedkvalitet. Med denne nye LCD-model håber producenten at kunne hjemtage billedtrofæet endnu en gang.

TX-65AX800E leverer en ekstremt flot billedkvalitet, der viser både HD- og 4K-indhold fra sin bedste side. Skarphed og kontrast er suveræn, og farvegengivelsen minder om de klassiske plasmaskærme.
4K-skærmen understøtter ikke Netflix 4K. Lyden er heller ikke særlig god i forhold til prisklassen.

Sharp LC-70UQ10EN

Hverken fugl eller fisk

Denne kolos fra Sharp er ikke noget almindeligt HD-tv og heller ikke en 4K-model – snarere en slags hybrid.

Med sit store skærmareal giver 70UQ10EN et imponerende billede med skarpe detaljer og strålende farver. Det er ikke et ægte 4K-tv, men takket være avanceret skærmteknologi formår det alligevel at forbedre billedkvaliteten fra almindelige Full HD-signaler.
Hvor skarp Sharp-skærmen end er, så når den ikke op på siden af de ægte 4K-skærme ved visning af 4K-materiale. Den understøtter heller ikke Netflix i 4K-version.

Philips 55PUS7809/12

4K til lavpris?

Philips vil også være med i 4K-ræset og stiller op med et ultra skarpt tv til en fornuftig pris.

55PUS7809 leverer 4K-billedkvalitet til en ikke alt for skræmmende pris og får almindelige HD-udsendelser til at se rigtig skarpe og flotte ud.
Manglende understøttelse af Netflix 4K begrænser adgangen til det højopløste videoformat.

LG 55EA880V

Organisk nydelse

Hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad organiske lysdioder er for noget, så er det på høje tid. Teknologien er nemlig ved at revolutionere tv-verdenen, som vi kender den, med en billedkvalitet, der vil tage pusten fra dig!

55EA880V er en mere rendyrket udgave af LG’s OLED-tv uden fancy bueform eller overflødige højttalere. Her får du samme ekstreme billedkvalitet med fantastisk kontrast, et sortniveau i referenceklasse og sprudlende farvegengivelse. Alt sammen i en lidt billigere og enklere indpakning.
Trods minimalisme er prisen fortsat høj, og den barberknivtynde OLED-skærm kan kun hænges på væggen. Lyden må du selv sørge for, men hvis du har råd og lyst til et OLED-tv, værdsætter du sikkert også lydkvaliteten fra et separat lydsystem.

Sony KDL-50W805B

Champagne-tv til sodavandspris

Sonys nye budgetmodel 50W805B har ikke det mest spændende udseende eller den fedeste udstyrsliste, men sikke en billedkvalitet! Til prisen har vi næppe set noget bedre.

Sony 50W805B er en mellemstor skærm med fremragende farvegengivelse samt imponerende kontrast og sortniveau, både i lyse og mørke omgivelser. Designet er minimalistisk, men ser langtfra billigt ud. Et rigtig godt køb!
Lyden er ikke noget at skrive hjem om, og fjernbetjeningen heller ikke. Desuden er tv’et ikke så velegnet til vægmontering.

LG 55LB870V

Pletskud

LG har givet deres 2014-modeller en komplet overhaling med nyt design, ny brugerflade og forbedret billedprocessering. 55LB870 kan blive en hård konkurrent til titlen som årets tv-trofæ!

LG’s skærm har overbevisende billedkvalitet til både film og sport. Kontrast og sortniveau er helt i top, og tv’et har også rigtig god farvegengivelse og fremragende billedindstillinger, hvad enten du foretrækker det neutrale eller med kraftigere kulører. Desuden gode smart-funktioner.
Trods separat soundbar er lyden ikke specielt kraftig.

Sony KDL-60W855B

Hattrick

Stort og skarpt billede, smarte funktioner og god lyd. Sonys prisbillige 60 tommers model scorer ægte hattrick!

60W855B yder overbevisende billedkvalitet til både sport, film og andet tv-indhold. Skarphed og kontrast er imponerende, med et næsten bundløst sortniveau. Lydkvaliteten skiller sig også positivt ud.
Sony-skærmens kileformede kabinet er unægtelig lidt mere klodset at se på end de tyndeste skærme derude. Smart-funktionerne er ikke så omfattende som hos LG og Samsung.

Panasonic TX-L55AS750

Tv for hele familien

Panasonics nye 55AS750 har meget at tilbyde den tv-glade familie.

Fin billedkvalitet med bred betragtningsvinkel, gode tilslutningsmuligheder og brugervenlig betjening gør Panasonic 55AS750 til et godt allround-tv.
Lyden er ikke særlig kraftig, og sortniveauet er (trods god lysfordeling) ikke på højde med de allerbedste.

Samsung UE55H6475

Stolpe ud

På papiret er Samsungs 6-serie meget veludstyret, men billedkvaliteten kommer ikke helt i mål denne gang.

Stiligt og slankt design, god brugervenlighed med ny pegefjernbetjening og et stort antal smart-funktioner gør Samsung 55H6475 til en favorabel pakkeløsning.
Farvegengivelsen i fodboldindstillingen er surrealistisk. Billedkvaliteten præges også af middelmådigt sortniveau og ujævn lysfordeling, der betyder, at filmgengivelsen mangler dybde.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Der er lukket for kommentarer.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Læs også: