Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Samsung UE55H6475

Stolpe ud

På papiret er Samsungs 6-serie meget veludstyret, men billedkvaliteten kommer ikke helt i mål denne gang.
Lyd & Billede mener
Stiligt og slankt design, god brugervenlighed med ny pegefjernbetjening og et stort antal smart-funktioner gør Samsung 55H6475 til en favorabel pakkeløsning.
Farvegengivelsen i fodboldindstillingen er surrealistisk. Billedkvaliteten præges også af middelmådigt sortniveau og ujævn lysfordeling, der betyder, at filmgengivelsen mangler dybde.
Specifikationer
  • 55” LED LCD, 1920 x 1080
  • DVB-T2/C
  • 3 HDMI, 2 USB
  • 400 Hz CMR
  • Smart Hub nettportal

Samsung er førende inden for tv-segmentet, i høj grad takket være deres vindende kombination af design, smart-funktioner og billedkvalitet i top. I år fokuserer den koreanske producent ekstra meget på topserien H8005 med den nyskabende bueform.

55H6475 er dog et mere traditionelt, fladt tv med en lidt mindre højtsvævende pris, men har stadig mange af de populære funktioner, vi kender fra 8-serien.

Brugervenlighed og funktioner
Det var Samsung, der indførte begrebet Smart TV for nogle år siden. På det seneste har konkurrenter som LG ganske vist overhalet dem indenom, men når det gælder forskellige apps, ligger Samsung stadig forrest. Her får du ikke kun Netflix og Viaplay, men også HBO Nordic, som ellers kun er tilgængelig via håndholdte enheder.
Samsung har i lighed med LG inkluderet en ny menulinje med hurtigvalg af apps. Derudover arbejder de tæt sammen med lokale tv-udbydere om HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV, også kendt som catch-up tv), hvor nye apps kan forventes i løbet af året. 55H6475 er den mest overkommelige model i år, der får Samsungs opdaterede fjernbetjening med pegefunktion, som forenkler navigationen betragteligt.

Elektronisk programguide er der også, og Samsung-skærmen kan tilmed fjernstyre separate tv-tunere samt programmere optagelse via PVR.

Billedkvalitet
Til trods for at det er tilhører en lidt “lavere” serie på rangstigen, er 55H6475 udstyret med et billedpanel af god kvalitet. Ligesom andre Samsung-tv’er er det en skærm, der egner sig bedst til lyse omgivelser. Det har masser af lysstyrke, og kontrast nok til at se tv ved højlys dag, og den matte skærmoverflade er ikke særlig plaget af refleksioner. Skarpheden og fraværet af støj er også prisværdig.

Annonce

I mørke omgivelser registrerer vi straks, at sortniveauet ikke er på niveau med Sony og LG. Samsung har godt nok en funktion, der slukker baglyset, når skærmen går i sort, men så længe den viser billede, er det mere mørkegråt end egentlig sort. Desuden er lysfordelingen lidt ujævn med en antydning af lyse pletter rundt om på panelet og i kanterne.

55H6475 er også udstyret med en moderigtig fodboldindstilling, som tilpasser lyd- og billedindstillingerne til det elegante boldspil. Samsung smører imidlertid lidt for tykt på efter vores smag: Her virker det, som om alle kontroller er skruet helt op, med kraftigt overmættede farver og overdrevet skarphed. Resultatet er et græstæppe, der ser lige lovlig kunstigt ud, mens de mindste detaljer viskes ud til fordel for de større konturer.
Filmfans må som nævnt tage til takke med lidt begrænset dybde i sortniveauet, men bortset fra det er tv’ets filmindstilling fremragende med meget korrekte og balancerede farver. Vi anbefaler at bruge denne indstilling til det meste tv-indhold.

Lydkvalitet
Samsung har gjort nogle tiltag for at forbedre lydkvaliteten på årets modeller, og 55H6475 byder på en relativt fyldig og varm lydgengivelse med lav forvrængning og god taleforståelse. Lyden når dog ikke op på niveau med de dyrere konkurrenter fra LG og Sony, hvor højttalerne er mere avancerede.

I år tilbyder Samsung soundbars med trådløs lydoverførsel, som gør det let og billigt at forbedre lyden fra tv’erne, hvilket vi også anbefaler i dette tilfælde.

Konklusion
Samsung 55H6475 er en fremragende “pakkeløsning” med det bedste udvalg af apps og smart-funktioner samt et gennemtænkt og brugervenligt menusystem. Konkurrencen på billedfronten er imidlertid tilspidset, og Samsung-skærmen scorer kun middel på billedkvalitet. Selv om gengivelsen i lyse rum er fremragende, mangler meget af det vigtige sortniveau. Det spiller en mindre rolle for dem, der ser tv om dagen og/eller i en normalt oplyst stue, men påvirker stadig den endelige karakter.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Sony KD-65X9005B

4K-kongen

For dem, der gerne vil have et komplet topklasse-tv med gnistrende skarpt billede og fuldfed lyd, er Sonys 4K-topmodel den rigtige vej at gå.

Sony-skærmen giver en førsteklasses tv-oplevelse med barberknivskarpt billede og krystalklar lyd. Billedkvaliteten er fremragende, uanset om man ser tv, Blu-ray eller Netflix i 4K.
De sidemonterede højttalere giver solid lyd, men medfører også, at tv’et bliver tungt og pladskrævende. Betragtningsvinklen er ganske snæver, og billedet bliver blegere ude på siden.

Panasonic TX-65AX800E

Knivskarp billedmester

Panasonics plasmaskærme var i årevis kendt for deres overlegne billedkvalitet. Med denne nye LCD-model håber producenten at kunne hjemtage billedtrofæet endnu en gang.

TX-65AX800E leverer en ekstremt flot billedkvalitet, der viser både HD- og 4K-indhold fra sin bedste side. Skarphed og kontrast er suveræn, og farvegengivelsen minder om de klassiske plasmaskærme.
4K-skærmen understøtter ikke Netflix 4K. Lyden er heller ikke særlig god i forhold til prisklassen.

Sharp LC-70UQ10EN

Hverken fugl eller fisk

Denne kolos fra Sharp er ikke noget almindeligt HD-tv og heller ikke en 4K-model – snarere en slags hybrid.

Med sit store skærmareal giver 70UQ10EN et imponerende billede med skarpe detaljer og strålende farver. Det er ikke et ægte 4K-tv, men takket være avanceret skærmteknologi formår det alligevel at forbedre billedkvaliteten fra almindelige Full HD-signaler.
Hvor skarp Sharp-skærmen end er, så når den ikke op på siden af de ægte 4K-skærme ved visning af 4K-materiale. Den understøtter heller ikke Netflix i 4K-version.

Samsung UE55HU7505

Slankt og lækkert

Samsung har fokus på buede tv-skærme i år, men alligevel er denne flade model måske den mest spændende.

Samsungs tv er meget veludstyret, når det gælder smart-funktioner, og understøtter den vigtige Netflix 4K-app. Billedkvaliteten passer perfekt til højopløst tv-underholdning med fremragende farver og kontrast.
Lyden er forholdsvis tynd, og både kommentatorer og publikumsbrus lyder lidt indelukket.

Philips 55PUS7809/12

4K til lavpris?

Philips vil også være med i 4K-ræset og stiller op med et ultra skarpt tv til en fornuftig pris.

55PUS7809 leverer 4K-billedkvalitet til en ikke alt for skræmmende pris og får almindelige HD-udsendelser til at se rigtig skarpe og flotte ud.
Manglende understøttelse af Netflix 4K begrænser adgangen til det højopløste videoformat.

LG 55EA880V

Organisk nydelse

Hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad organiske lysdioder er for noget, så er det på høje tid. Teknologien er nemlig ved at revolutionere tv-verdenen, som vi kender den, med en billedkvalitet, der vil tage pusten fra dig!

55EA880V er en mere rendyrket udgave af LG’s OLED-tv uden fancy bueform eller overflødige højttalere. Her får du samme ekstreme billedkvalitet med fantastisk kontrast, et sortniveau i referenceklasse og sprudlende farvegengivelse. Alt sammen i en lidt billigere og enklere indpakning.
Trods minimalisme er prisen fortsat høj, og den barberknivtynde OLED-skærm kan kun hænges på væggen. Lyden må du selv sørge for, men hvis du har råd og lyst til et OLED-tv, værdsætter du sikkert også lydkvaliteten fra et separat lydsystem.

Sony KDL-50W805B

Champagne-tv til sodavandspris

Sonys nye budgetmodel 50W805B har ikke det mest spændende udseende eller den fedeste udstyrsliste, men sikke en billedkvalitet! Til prisen har vi næppe set noget bedre.

Sony 50W805B er en mellemstor skærm med fremragende farvegengivelse samt imponerende kontrast og sortniveau, både i lyse og mørke omgivelser. Designet er minimalistisk, men ser langtfra billigt ud. Et rigtig godt køb!
Lyden er ikke noget at skrive hjem om, og fjernbetjeningen heller ikke. Desuden er tv’et ikke så velegnet til vægmontering.

LG 55LB870V

Pletskud

LG har givet deres 2014-modeller en komplet overhaling med nyt design, ny brugerflade og forbedret billedprocessering. 55LB870 kan blive en hård konkurrent til titlen som årets tv-trofæ!

LG’s skærm har overbevisende billedkvalitet til både film og sport. Kontrast og sortniveau er helt i top, og tv’et har også rigtig god farvegengivelse og fremragende billedindstillinger, hvad enten du foretrækker det neutrale eller med kraftigere kulører. Desuden gode smart-funktioner.
Trods separat soundbar er lyden ikke specielt kraftig.

Sony KDL-60W855B

Hattrick

Stort og skarpt billede, smarte funktioner og god lyd. Sonys prisbillige 60 tommers model scorer ægte hattrick!

60W855B yder overbevisende billedkvalitet til både sport, film og andet tv-indhold. Skarphed og kontrast er imponerende, med et næsten bundløst sortniveau. Lydkvaliteten skiller sig også positivt ud.
Sony-skærmens kileformede kabinet er unægtelig lidt mere klodset at se på end de tyndeste skærme derude. Smart-funktionerne er ikke så omfattende som hos LG og Samsung.

Panasonic TX-L55AS750

Tv for hele familien

Panasonics nye 55AS750 har meget at tilbyde den tv-glade familie.

Fin billedkvalitet med bred betragtningsvinkel, gode tilslutningsmuligheder og brugervenlig betjening gør Panasonic 55AS750 til et godt allround-tv.
Lyden er ikke særlig kraftig, og sortniveauet er (trods god lysfordeling) ikke på højde med de allerbedste.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.