Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony KDL-50W805B

Champagne-tv til sodavandspris

Sonys nye budgetmodel 50W805B har ikke det mest spændende udseende eller den fedeste udstyrsliste, men sikke en billedkvalitet! Til prisen har vi næppe set noget bedre.

Skrevet af / 20/06/2014 - 12:20
Sony KDL-50W805B
Audun Hage

Sonys tv har et slankt og stilrent udseende. Rammen omkring billedpanelet er kun nogle millimeter tyk med buede kanter i anodiseret og børstet sort aluminium, som sammen med den forkromede fod giver tv’et et temmelig flot, eksklusivt look. Ikke noget “plastic fantastic” her.

Tv’et er forholdsvis slankt, også på bagsiden, men nederst, hvor elektronik og køling sidder, buler det væsentligt ud. Det finder vi lidt underligt, da Sony-skærmen også fås med separat strømforsyning, og derudover synes vi, at tilslutningerne kunne være mere praktisk placeret.

Hvis du vil vægmontere tv’et, kommer det til at rage omkring 5 cm ud. Der medfølger afstandsstykker, der gør det muligt at bruge foden som vægbeslag. Selve foden er til gengæld lille og let, så tv’et kan stå tæt på væggen, uden at den kommer i vejen.

Brugervenlighed og funktioner
Sonys trofaste fjernbetjening kan virke lidt traditionel i knap-layout og udseende. Til gengæld reagerer menuerne lynhurtigt på kommandoer, og det er med til at give en behagelig brugeroplevelse. På smart-siden er 50W805B udstyret med apps som Netflix og YouTube. Andre kommercielt interessante apps glimrer foreløbig ved deres fravær, men der er håb om, at det ændres i løbet af sommeren.

Billedkvalitet
50W805B kommer med Sonys X-Reality Pro billedprocessering, som kontinuerligt overvåger og optimerer billedet, så kontrast, skarphed og farvegengivelse tilpasses til programindholdet. Og selv om det er noget, de fleste producenter praler af, har vi været imponeret over Sonys billedprocessering de sidste par år.

Lige præcis dét er det nye 50W805B et godt eksempel på. Det lykkes på fornem vis tv’et at gengive farverne med tilstrækkelig smæk på, uden at de bliver stærkere, end godt er. Farverne gengives med glidende, glatte overgange uden generende schattering eller “color banding”, som det kaldes på fagsproget. Resultatet er et naturligt og livfuldt billede, der giver en fabelagtig oplevelse på alle typer billedindhold.

De flotte farver ville selvfølgelig have været spildt, hvis sortniveau og kontrast var af den falmede type. Men nej, også her imponerer Sony: Skærmen er virkelig sort som natten, når billedmaterialet kræver det. Ganske vist ikke helt på plasma- eller OLED-niveau, men stadig kulsort af LCD at være.

Det bedste af det hele er, at 50W805B i modsætning til mange andre LED-baserede LCD-tv’er har en meget jævn lysfordeling over hele skærmen; faktisk blandt de bedste, vi kan erindre. Alt i alt ikke dårligt for et fjernsyn til under 10.000 kroner!

Lydkvalitet
Mens billedkvaliteten er fremragende, kan det modsatte siges om lydkvaliteten. Uden ordentligt dimensionerede højttalere bliver Sony-skærmen spag i mælet, uden nævneværdig bas og uden kraft i mellemtoneområdet, hvor stemmer skal gengives.

Lydoplevelsen er faktisk så tam, at vi anbefaler at budgettere med en separat soundbar til W805.

Konklusion
Sony 50W805B er et slankt og diskret tv med mange gode egenskaber. Fjernbetjeningen og den generelle betjening kan virke lidt gammeldags i en tid, hvor konkurrenterne tilbyder pegestyring. De indbyggede højttalere er også af den simple slags uden særlig meget krudt i lyden.

Men Sony imponerer alligevel, hvor det tæller mest: Her får du et tv med strålende kontrast og farvegengivelse samt imponerende sortniveau og lysstyrke. En oplagt favorit i sin prisklasse!

Lyd & Billede mener

Sony 50W805B er en mellemstor skærm med fremragende farvegengivelse samt imponerende kontrast og sortniveau, både i lyse og mørke omgivelser. Designet er minimalistisk, men ser langtfra billigt ud. Et rigtig godt køb! Lyden er ikke noget at skrive hjem om, og fjernbetjeningen heller ikke. Desuden er tv’et ikke så velegnet til vægmontering.

Også i denne test:

tv’er til fodbold-VM

Sony KD-65X9005B

4K-kongen

For dem, der gerne vil have et komplet topklasse-tv med gnistrende skarpt billede og fuldfed lyd, er Sonys 4K-topmodel den rigtige vej at gå.

Sony-skærmen giver en førsteklasses tv-oplevelse med barberknivskarpt billede og krystalklar lyd. Billedkvaliteten er fremragende, uanset om man ser tv, Blu-ray eller Netflix i 4K.
De sidemonterede højttalere giver solid lyd, men medfører også, at tv’et bliver tungt og pladskrævende. Betragtningsvinklen er ganske snæver, og billedet bliver blegere ude på siden.
Læs hele testen

Panasonic TX-65AX800E

Knivskarp billedmester

Panasonics plasmaskærme var i årevis kendt for deres overlegne billedkvalitet. Med denne nye LCD-model håber producenten at kunne hjemtage billedtrofæet endnu en gang.

TX-65AX800E leverer en ekstremt flot billedkvalitet, der viser både HD- og 4K-indhold fra sin bedste side. Skarphed og kontrast er suveræn, og farvegengivelsen minder om de klassiske plasmaskærme.
4K-skærmen understøtter ikke Netflix 4K. Lyden er heller ikke særlig god i forhold til prisklassen.
Læs hele testen

Sharp LC-70UQ10EN

Hverken fugl eller fisk

Denne kolos fra Sharp er ikke noget almindeligt HD-tv og heller ikke en 4K-model – snarere en slags hybrid.

Med sit store skærmareal giver 70UQ10EN et imponerende billede med skarpe detaljer og strålende farver. Det er ikke et ægte 4K-tv, men takket være avanceret skærmteknologi formår det alligevel at forbedre billedkvaliteten fra almindelige Full HD-signaler.
Hvor skarp Sharp-skærmen end er, så når den ikke op på siden af de ægte 4K-skærme ved visning af 4K-materiale. Den understøtter heller ikke Netflix i 4K-version.
Læs hele testen

Samsung UE55HU7505

Slankt og lækkert

Samsung har fokus på buede tv-skærme i år, men alligevel er denne flade model måske den mest spændende.

Samsungs tv er meget veludstyret, når det gælder smart-funktioner, og understøtter den vigtige Netflix 4K-app. Billedkvaliteten passer perfekt til højopløst tv-underholdning med fremragende farver og kontrast.
Lyden er forholdsvis tynd, og både kommentatorer og publikumsbrus lyder lidt indelukket.
Læs hele testen

Philips 55PUS7809/12

4K til lavpris?

Philips vil også være med i 4K-ræset og stiller op med et ultra skarpt tv til en fornuftig pris.

55PUS7809 leverer 4K-billedkvalitet til en ikke alt for skræmmende pris og får almindelige HD-udsendelser til at se rigtig skarpe og flotte ud.
Manglende understøttelse af Netflix 4K begrænser adgangen til det højopløste videoformat.
Læs hele testen

LG 55EA880V

Organisk nydelse

Hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad organiske lysdioder er for noget, så er det på høje tid. Teknologien er nemlig ved at revolutionere tv-verdenen, som vi kender den, med en billedkvalitet, der vil tage pusten fra dig!

55EA880V er en mere rendyrket udgave af LG’s OLED-tv uden fancy bueform eller overflødige højttalere. Her får du samme ekstreme billedkvalitet med fantastisk kontrast, et sortniveau i referenceklasse og sprudlende farvegengivelse. Alt sammen i en lidt billigere og enklere indpakning.
Trods minimalisme er prisen fortsat høj, og den barberknivtynde OLED-skærm kan kun hænges på væggen. Lyden må du selv sørge for, men hvis du har råd og lyst til et OLED-tv, værdsætter du sikkert også lydkvaliteten fra et separat lydsystem.
Læs hele testen

LG 55LB870V

Pletskud

LG har givet deres 2014-modeller en komplet overhaling med nyt design, ny brugerflade og forbedret billedprocessering. 55LB870 kan blive en hård konkurrent til titlen som årets tv-trofæ!

LG’s skærm har overbevisende billedkvalitet til både film og sport. Kontrast og sortniveau er helt i top, og tv’et har også rigtig god farvegengivelse og fremragende billedindstillinger, hvad enten du foretrækker det neutrale eller med kraftigere kulører. Desuden gode smart-funktioner.
Trods separat soundbar er lyden ikke specielt kraftig.
Læs hele testen

Sony KDL-60W855B

Hattrick

Stort og skarpt billede, smarte funktioner og god lyd. Sonys prisbillige 60 tommers model scorer ægte hattrick!

60W855B yder overbevisende billedkvalitet til både sport, film og andet tv-indhold. Skarphed og kontrast er imponerende, med et næsten bundløst sortniveau. Lydkvaliteten skiller sig også positivt ud.
Sony-skærmens kileformede kabinet er unægtelig lidt mere klodset at se på end de tyndeste skærme derude. Smart-funktionerne er ikke så omfattende som hos LG og Samsung.
Læs hele testen

Panasonic TX-L55AS750

Tv for hele familien

Panasonics nye 55AS750 har meget at tilbyde den tv-glade familie.

Fin billedkvalitet med bred betragtningsvinkel, gode tilslutningsmuligheder og brugervenlig betjening gør Panasonic 55AS750 til et godt allround-tv.
Lyden er ikke særlig kraftig, og sortniveauet er (trods god lysfordeling) ikke på højde med de allerbedste.
Læs hele testen

Samsung UE55H6475

Stolpe ud

På papiret er Samsungs 6-serie meget veludstyret, men billedkvaliteten kommer ikke helt i mål denne gang.

Stiligt og slankt design, god brugervenlighed med ny pegefjernbetjening og et stort antal smart-funktioner gør Samsung 55H6475 til en favorabel pakkeløsning.
Farvegengivelsen i fodboldindstillingen er surrealistisk. Billedkvaliteten præges også af middelmådigt sortniveau og ujævn lysfordeling, der betyder, at filmgengivelsen mangler dybde.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Lyd & Billede
Scroll to Top