Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Her er TCLs 163″ MicroLED-TV

TCL's seneste TV-skærm er virkelig voldsom.

Skrevet af / 25/04/2024 - 09:05
Her er TCLs 163″ MicroLED-TV

Kinesiske TCL investerer kraftigt i store TV-skærme og ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Lyd & Billede testede for nylig den hidtil største model i sortimentet – 115-tommer 115X955 MAX – men den kinesiske producent har også en endnu større skærm på vej i form af 163-tommer 163X11H Max. TCL har tidligere vist denne skærm på messer, men nu gør de alvor af at sætte den i produktion.

Læs også Din egen IMAX-biograf TCL har tidligere imponeret os med sine prisbillige storskærme. Men har de, hvad der skal til for at klatre op i high-end-klassen? Topmodellen X955 i 98" og 115" giver os svaret.

TCL 163″ MicroLED-TV

Dette er et såkaldt MicroLED-TV, som – i modsætning til konventionelle LCD-skærme – bruger mikroskopiske LED’er til at udsende lys og farve. Som vi tidligere har set fra MicroLED-skærme fra Samsung og andre, giver det mulighed for ekstrem kontrast og lysstyrke. I tilfældet med TCL X11H taler vi om hele 10.000 nit – det er virkelig blændende og giver mulighed for nogle vilde HDR-effekter.

En anden fordel ved MicroLED er, at billedet – ligesom OLED – er relativt upåvirket af betragtningsvinklen. Det betyder, at du kan se billedet fra siden uden at ændre kontrasten eller farvegengivelsen.

Et 163 tommer TV er også cirka 3,6 m bredt og godt 2 m højt, så du har brug for en ret stor væg:

Her ser du størrelsesforholdet mellem et 163″ og 115″ TV, som er det største TCL har leveret til dato. (Illustration: Displaywars.com)

Monsterskærmen fra TCL er sandsynligvis for stor til at blive transporteret samlet og leveres derfor i moduler, som samles til en komplet skærm. Den er nok primært beregnet til professionelle installationer, virksomheder og lignende, men hvis du er villig til at punge ud, er det nok også muligt at få den leveret til hjemmebrug.

Men monsterskærmen er bestemt ikke billig. Startprisen i Kina er 799.999 yuan, eller omkring 770.000 danske kroner – plus afgifter.

(Foto: TCL)

Kommer også i 98″ og 85″

For dem, der synes, at 163 tommer er for meget, vil TCL X11H-serien også tilbyde et par mindre 98″ og 85″ modeller med tiden (98X11H /85X11H). Disse to bruger ikke MicroLED, men mere almindeligt MiniLED-baggrundsbelysning som i X955-serien. Det bliver dog en ny type MiniLED, som er endnu mere energieffektiv og lysstærk end X955-serien med op til 6.500 nit. Og da X955 svarer til X11G i Kina, ville det ikke overraske os, hvis disse modeller dukker op på det europæiske marked engang i 2025.

Vores ven Vincent Teoh fra HDTVtest offentliggjorde for nylig en videopræsentation af TCL-skærmen, hvor man får et indtryk af dens størrelse og kapacitet:

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Lyd & Billede
Scroll to Top