Search
Generic filters

: Panasonic 58DX700

Gør det meste rigtigt

Hvis man vil have et godt allround-tv, går man sjældent galt i byen med Panasonic. Sådan er det også med årets 700-serie.

Lyd & Billede mener

God byggekvalitet, fin billedkvalitet og stabile smart-funktioner gør Panasonic-skærmen til et sikkert tv-køb, der også er kompatibelt med de nye videoformater.
58DX700 har temmelig begrænset lysstyrke og giver derfor ikke fuldt udbytte af de mest krævende HDR-videoer, men klarer sig alligevel bedre end mange af konkurrenterne.
 • 58" UHD-tv
 • High Dynamic Range
 • Wide Colour Spectrum
 • 3 x HDMI, 3 x USB
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 12999 kr

Panasonic har en lang tradition for at lave veldesignede tv’er til en fornuftig pris, som lægger vægt på de vigtigste kvaliteter uden så mange dikkedarer. Forgængeren 55CX700 var en af vores favoritter i klassen, og derfor var vi spændt på at se, hvilket niveau årets arvtager DX700 ville lægge sig på!

 

Design

Det første, vi bemærker, er selvfølgelig, at skærmen er vokset fra 55 til 58 tommer. Panasonics model kan dermed prale af lidt større billedområde end konkurrenter i samme prisklasse.

58DX700 har et slankt og lækkert design med børstet metalramme, mens bagsiden på årets model er af plast. Dæksler over tilslutningerne gør det muligt at lave diskret kabelføring på bagsiden. En smart detalje er, at Panasonic lader dig vælge, om du vil montere fødderne smalt eller bredt, og på den måde tilpasse fjernsynet til dit tv-møbel.

 

Brugervenlighed og funktioner

Panasonics fjernbetjening har store, tydelige knapper til hver funktion, heriblandt separat Netflix-knap. DX700 har også et fremragende menusystem – My Home Screen 2.0 – hvor du kan vælge, hvilke typer indhold der skal ligge på startmenuen. Brugerfladen er baseret på Mozilla Firefox og er både hurtig, enkel og overskuelig. I modsætning til Android-tv’erne oplevede vi aldrig, at tv’et gav problemer eller låste.

Ulempen ved Firefox er, at der kun er et fåtal af interessante tilgængelige apps til denne platform. Panasonic kan ganske vist skilte med bl.a. Netflix, YouTube, SF Anytime, Viaplay, Eurosport Player og Firefox web-browser, men ikke særlig meget andet interessant. Panasonic har heller ikke fået aftaler med særlig mange lokale tjenester. Det betyder, at f.eks. DR TV-app’en glimrer ved sit fravær.

Tilslutningsmulighederne er gode, men ikke suveræne: Panasonic nøjes med tre HDMI-indgange, og kun to af dem understøtter HDCP 2.2, der er nødvendigt for tilkobling af 4K Blu-ray eller andre 4K-kilder.

 

Billedkvalitet

58DX700 har et 58 tommers panel af typen VA (Vertically Aligned), der er kendt for at give et godt sortniveau og stærk kontrast, men lidt på bekostning af betragtningsvinklen.

Panasonic reklamerer med, at DX700 understøtter HDR-video, men sammenlignet med deres egen topmodel Viera DX900 er det i bedste fald “HDR light”! 58DX700 evner ikke at gengive et tilstrækkelig bredt farvespektrum og har heller ikke lysstyrke nok til at konkurrere med UHD Premium-certificerede tv’er.

Det var så specifikationerne – men hvordan klarer det sig i praksis? Vi kunne hurtigt verificere, at 58DX700 både understøtter og ser rigtig flot ud med HDR-video fra Netflix og UHD Blu-ray, Panasonic udmærker sig ved en naturlig farvepalet, meget lidt støj og glatte, flydende bevægelser.

Hvis du vælger True Cinema-profilen, får du også en meget præcis farvegengivelse. Sortniveauet er heller ikke værst: Panasonic formår at grave flere detaljer frem i de mørke områder end mange af konkurrenterne, men ulempen er, at de mørkeste gråtoner hælder mod blå. Derfor får mange mørke scener et lidt blåligt præg, som vi ikke kunne justere væk.

Panasonic-skærmen har ellers, som man kunne forvente, middelmådig lysstyrke i forhold til de bedste i testen. DX700 er i stand til at remappe billedsignalet til at gengive de fleste lysnuancer, men mangler intensitet i forhold til f.eks. Samsung 55KS7005.

 

Lydkvalitet

Panasonic har ikke udpræget kraftig lyd, men klarer sig godt på tale og musik. Nogen særlig bas er der ikke, men det kan spille temmelig højt, uden at forvrængningen bliver generende.

 

Konklusion

Panasonic har begået endnu et velkonstrueret tv i mellemklassen, og selv om det mærkes, at konkurrencen er blevet hårdere i år, scorer 58DX700 godt på de fleste områder. Det er ganske vist ikke den klareste eller mest imponerende HDR-skærm, men den har til gengæld meget naturlige farver plus den gode billedprocessering, Panasonic er kendt for. Let at anbefale!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Philips 55PUS7101 - Lys og varme
  Tv’et fra Philips er ikke den bedste HDR-skærm, vi har set, men kan alligevel være et godt køb som allround-tv.
  Grundig Immensa 55VLX8670 - Stramt design
  Efter en lidt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbage med en ny serie veludstyrede tv-modeller.
  Sony Bravia 55XD8505 - Lyssvage præstationer
  Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest krudtstærke skærm, vi har set i år, og havner lidt i skyggen af konkurrenterne.
  LG 55UH770 - Svagt på kontrast
  Dette LG-tv byder på fantastisk design og lækre smart-funktioner, men billedkvaliteten havner lidt i skyggen af de bedste.
  Samsung 55KS7005 - Skinner som en sol
  Med sin blændende lysstyrke og sine flotte farver er Samsungs nye 7-serie et imponerende skue.

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Vejl.pris 22999 kr En rigtig farvebombe

  TCL C815 (65C815)

  Vejl.pris 8799 kr Frisk og frækt budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Vejl.pris 32995 kr Mestrenes mester

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.