: Philips 55PUS7101

Lys og varme

Tv’et fra Philips er ikke den bedste HDR-skærm, vi har set, men kan alligevel være et godt køb som allround-tv.

Lyd & Billede mener

Philips 55PUS7101 serverer superskarpe Ultra HD-billeder og krydrer oplevelsen med Ambilight omgivelseslys. Lyden er også bedre end gennemsnittet.
Philips’ skærm har temmelig ordinær kontrast og formår ikke at få alle nuancerne i HDR-formatet frem.
 • 55" UHD-tv
 • 4 x HDMI (2 x 2.0 + 2 x 1.4)
 • 3 x USB
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 7999 kr

Philips har haft nogle udfordringer, siden de introducerede Android-operativsystemet på deres tv’er, men nu ser det ud, som om tingene er i bedring. Årets sortiment består af flere interessante tv’er, og blandt dem skiller 55PUS7101 sig ud som en overkommelig model med Ultra HD og HDR-understøttelse. Men hvor godt er det i praksis?

 

Design

Philips-skærmen er råflot at se på i mørk børstet metaludførelse. Et lysende Philips-logo står midt på skærmen (kan dæmpes). Vær opmærksom på, at fødderne sidder helt ude i kanterne og derfor kræver et bredt tv-møbel (Philips tilbyder dog også en lignende model, 7181, med midtmonteret fod).

Bagsiden er ikke lige så moderne som forsiden, men har dog sidevinklede stik, som gør det nemt at montere tv’et tæt på væggen, hvis man vil.

 

Brugervenlighed og funktioner

Tv’et er ligesom Sonys baseret på Android-styresystemet fra Google. Opstarten går nemt og hurtigt, mens tv’et guider os igennem de vigtigste indstillinger. Tilsluttede enheder kan let navngives som f.eks. “Blu-ray-afspiller”, “Tv-modtager” osv., og bliver liggende lettilgængelige i en hurtigmenu.

Fjernbetjeningen er ny i år, men har stadig Philips’ QWERTY-tastatur på bagsiden, som forenkler indtastning af passwords og lignende.

Udvalget af gode apps er stadig lidt af en mangelvare med Android, men Netflix-app’en med 4K-opløsning er der heldigvis (dog ikke i HDR-version). Det samme er YouTube i 4K-kvalitet.

 

Billedkvalitet

Philips har altid haft en vis forkærlighed for “larger than life” billedgengivelse, og 55PUS7101 er ingen undtagelse. Philips-skærmen smører temmelig tykt på med ekstra farvemætning i standardindstillingen, og vi må skifte til de mere korrekte ISF Day- og Night-indstillinger for at få nogenlunde sobre farver. Selv da er der et stykke vej til de mere farveneutrale skærme fra Sony, Panasonic og Samsung.

55PUS7101 har imponerende skarphed og formår virkelig at få detaljerne frem både på Ultra HD Blu-ray og almindelige HD-kilder. Samtidig er bevægelserne meget glatte og flydende, hvilket igen vidner om god videoprocessering.

Betragtningsvinklen er også fin. Philips’ tv anvender ligesom LG et IPS-panel, der bevarer farver og kontrast, også når man sidder lidt ude til siden for skærmen.

Ulempen ved de IPS-baserede skærme er mangel på ordentlig kontrast. Heller ikke Philips formår at levere et overbevisende sortniveau – med det resultat, at mørke scener mister detaljer. Lysstyrken er også kun en brøkdel af, hvad Samsung 55KS7005 er i stand til.

Philips’ fjernsyn har stadig mange trofaste tilhængere, i høj grad takket være deres patenterede Ambilight omgivelseslys. 55PUS7101 har tresidig Ambilight, der bader bagvæggen i farver, som matcher handlingen på skærmen. Ambilight er afgjort med til at hæve oplevelsen og kan i mange tilfælde give en forbedret kontrastvirkning. Effekten kan justeres og slukkes helt, hvis man vil.

 

Lydkvalitet

55PUS7101 har et temmelig ordinært lydsystem med undermonterede højttalere plus en ekstra bashøjttaler på bagsiden. Den er med til at give ekstra fylde til lyden, og man kan skrue rimelig højt op for lyden, før det lyder ubehageligt og forvrænget. Bestemt ikke værst i denne forsamling.

 

Konklusion

Philips’ tv har flere gode billed-egenskaber, som mange vil sætte pris på, heriblandt det unikke Ambilight-farvelys. Skarpheden er også overbevisende, mens farverne godt kunne have været mere neutrale. Det, der gør, at 55PUS7101 falder lidt igennem, er manglen på ordentlig lysstyrke og kontrast, som er nødvendigt for at vise HDR-video fra sin bedste side.

Philips-skærmen mangler foreløbig også understøttelse af Netflix HDR, hvilket trækker ned i sammenligning med de andre kandidater.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Grundig Immensa 55VLX8670 - Stramt design
  Efter en lidt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbage med en ny serie veludstyrede tv-modeller.
  Panasonic 58DX700 - Gør det meste rigtigt
  Hvis man vil have et godt allround-tv, går man sjældent galt i byen med Panasonic. Sådan er det også med årets 700-serie.
  Sony Bravia 55XD8505 - Lyssvage præstationer
  Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest krudtstærke skærm, vi har set i år, og havner lidt i skyggen af konkurrenterne.
  LG 55UH770 - Svagt på kontrast
  Dette LG-tv byder på fantastisk design og lækre smart-funktioner, men billedkvaliteten havner lidt i skyggen af de bedste.
  Samsung 55KS7005 - Skinner som en sol
  Med sin blændende lysstyrke og sine flotte farver er Samsungs nye 7-serie et imponerende skue.

  Læs også

  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.
  Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sony XH9005 (KD-55XH9005)

  Vejl.pris 10999 kr Tæt på de bedste

  LG OLED CX (OLED55CX)

  Vejl.pris 12999 kr Gamernes våde drøm?

  Samsung Q80T (QE55Q80T)

  Vejl.pris 11999 kr Jævnt og godt!

  LG NANO99 (75NANO996NA)

  Vejl.pris 39999 kr Storskærm til gaming
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.