Search
Generic filters

: Grundig Immensa 55VLX8670

Stramt design

Efter en lidt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbage med en ny serie veludstyrede tv-modeller.

Lyd & Billede mener

Grundigs skærm byder på stilrent design og skarp, kontrastrig billedkvalitet.
55VLX8670 understøtter endnu ikke UHD Blu-ray og HDR fuldt ud.
 • 55" UHD-tv
 • 1000 Hz
 • 4 x HDMI, 3 x USB
 • USB-tastatur/mus kan tilsluttes, Bluetooth
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 11999 kr

Det traditionsrige Grundig-mærke fra Tyskland er nu på tyrkiske hænder, nærmere bestemt Arçelik, der er en af verdens største hvidevareproducenter. Men de er ikke stoppet med at lave tv’er af den grund: På årets IFA-messe kunne Grundig fremvise en række nye tv-linjer, inklusive high-end modeller med OLED-teknologi, som efter planen skal produceres på Grundigs fabrik i Tyrkiet.

55VLX8670, som vi tester her, er også en veludstyret model – omend med almindeligt LED LCD-panel – men ganske godt lastet med Ultra HD-opløsning, Netflix 4K og ikke mindst HDMI 2.0 tilslutning.

 

Design

55VLX8670 har et stramt design, der er typisk for Grundig – og rigtig flot at se på. Det giver et luksuriøst indtryk med ramme i børstet stål og en fod, der er fræset ud af massivt metal. Skærmoverfladen er mat og giver derfor ikke så mange refleksioner af omgivelserne.

 

Brugervenlighed og funktioner

Grundigs fjernbetjening er ligesom Panasonics temmelig traditionel, med tydelige knapper til alle de vigtigste funktioner. Den giver imidlertid en lidt “billig” følelse; knapperne giver dårlig feedback, reagerer ikke så hurtigt og afgiver nogle temmelig irriterende kliklyde. Grundig ville være bedre tjent med at opgradere den!

Når vi starter tv’et første gang, ledes vi gennem de grundlæggende indstillinger på en letforståelig måde. Menusystemet er overskueligt, og selv om den grafiske brugerflade må siges at være et par generationer bagefter, hvad konkurrenterne kan tilbyde, er den forbilledligt nem i brug.

 

Billedkvalitet

55VLX8670 imponerer med et virkelig lysstærkt og kontrastrigt billede. Det er faktisk den af skærmene, der kommer tættest på Samsung i ren og skær lysstyrke, og den har også en velfungerende billedindstilling til film med en relativt sober farvegengivelse. Et konkret løft i forhold til tidligere Grundig-modeller, der har virket lidt ubalancerede på dette område.

Sortniveauet er også godkendt, omend ikke lige så bælgmørkt som hos Samsung: Man kan ane, hvordan bagbelysningen arbejder i nogle af de mørke scener. Betragtningsvinklen er forholdsvis god, og man skal temmelig langt ud til siden, før farverne bliver blege. Ellers kan vi nævne, at Grundig-skærmen er en af de få, der stadig understøtter 3D, og der medfølger hele tre par briller.

Grundigs tv skulle på papiret være en fuldværdig Ultra HD-skærm med understøttelse af UHD Blu-ray og HDR. Desværre havde vi problemer med at realisere dette i praksis. Selv om vi prøvede med to forskellige UHD Blu-ray-afspillere, lykkedes ikke at få 55VLX8670 til at vise billedsignalet. Det kan være en indikation af, at kompatibiliteten ikke er helt, som den skal være.

Grundigs tv har imidlertid en velfungerende Netflix-app med 4K-opløsning, men indtil videre uden HDR-tilstand. I skrivende stund arbejder Grundig-fabrikken på en firmware-opgradering, der skal afhjælpe HDR-problemerne.

 

Lydkvalitet

Grundig har lagt lidt ekstra vægt på lyden med en fremadvendt “soundbar” under skærmen. Det giver generelt klarere lyd og lidt tydeligere stemmegengivelse.

 

Konklusion

Denne nye model fra Grundig har flere gode egenskaber, men mangler lige nu fuld HDR-understøttelse. Indtil der bliver rettet op på det, må 55VLX8670 se sig overhalet af konkurrenterne i prisklassen.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Philips 55PUS7101 - Lys og varme
  Tv’et fra Philips er ikke den bedste HDR-skærm, vi har set, men kan alligevel være et godt køb som allround-tv.
  Panasonic 58DX700 - Gør det meste rigtigt
  Hvis man vil have et godt allround-tv, går man sjældent galt i byen med Panasonic. Sådan er det også med årets 700-serie.
  Sony Bravia 55XD8505 - Lyssvage præstationer
  Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest krudtstærke skærm, vi har set i år, og havner lidt i skyggen af konkurrenterne.
  LG 55UH770 - Svagt på kontrast
  Dette LG-tv byder på fantastisk design og lækre smart-funktioner, men billedkvaliteten havner lidt i skyggen af de bedste.
  Samsung 55KS7005 - Skinner som en sol
  Med sin blændende lysstyrke og sine flotte farver er Samsungs nye 7-serie et imponerende skue.

  Læs også

  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Vejl.pris 22999 kr En rigtig farvebombe

  TCL C815 (65C815)

  Vejl.pris 8799 kr Frisk og frækt budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Vejl.pris 32995 kr Mestrenes mester

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.