TestSamsung 55KS7005

Skinner som en sol

Med sin blændende lysstyrke og sine flotte farver er Samsungs nye 7-serie et imponerende skue.
Oktober 2016Samsung 55KS7005
Lyd & Billede mener
Fremragende lysstyrke og kontrast gør, at Samsung-skærmen skiller sig positivt ud fra konkurrenterne.
Til prisen er der ikke meget at klage over.
Specifikationer
  • 55" UHD-tv
  • HDR/Ultra HD Premium
  • One Connect samleboks
  • DVB-C, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2
  • 4 x HDMI (2.0), 3 x USB (2.0)
forfatter

Samsung har længe været en af de mest toneangivende tv-producenter, især når det gælder design og smart-funktioner. Årets modeller har også fået et løft på billedsiden med nye, avancerede LCD-paneler, der lover både bredere farvespektrum og højere kontrast, end det tidligere var muligt.

Blandt dette års modelserier er 7-serien ekstra spændende. Den må ganske vist klare sig med et lidt mere simpelt design og mindre eksklusiv udførelse end Samsungs 8- og 9-serier, men kan til gengæld tilbyde mange funktioner til en fornuftig pris.

 

Design

7-serien fra Samsung kommer både i en flad (KS7005) og en buet (KS7505) version, og denne gang har vi set nærmere på den flade. Designmæssigt er der tale om en ganske enkel affære med tynd, afrundet ramme og to V-formede fødder i hver sin side. På grund af fødderne skal tv-bordet være mindst lige så bredt – hvis ikke er vægmontering selvfølgelig en mulighed.

 

Brugervenlighed og funktioner

Årets Samsung-modeller har fået ny fjernbetjening. Den har meget få knapper, men er alligevel vældig praktisk i brug. Den kan også let programmeres til at styre andre enheder såsom tv-bokse, Apple TV, PlayStation og lignende.

Samsungs skærm giver en rigtig god brugeroplevelse: Tv’et reagerer lynhurtigt på kommandoer og lader dig hoppe ind og ud af tjenester på en brøkdel af et sekund. Ved at trykke på hjem-knappen får du med det samme en menulinje op, der viser tilgængeligt indhold, og er du f.eks. Netflix-abonnent, kan du hurtigt vælge, hvad du vil se, uden at gå ind i selve app’en først. Du kan også nemt arrangere dit foretrukne indhold i den rækkefølge, du vil.

Annonce

Tilslutningsmulighederne er ligeledes gode: Samsung-skærmen kommer med egen One Connect samleboks, der gør det muligt at tilslutte op til fire HDMI-kilder, alle med understøttelse af HDMI 2.0/HDCP 2.2.

 

Billedkvalitet

Vi er tidligere blevet imponeret af billedkvaliteten fra Samsungs KS8005- og KS9005-modeller, og KS7005 scorer også godt – faktisk usædvanlig godt for sin prisklasse. Samsung-skærmen er ligesom sine storebrødre udstyret med et 10 bit Quantum Dot LCD-panel, der giver en væsentlig forbedring af lysstyrke, kontrast og farver. 55KS7005 er desuden Ultra HD Premium-certificeret, hvilket betyder, at det kan gengive HDR og Ultra HD Blu-ray på optimal vis.

Samsungs skærm har formidabel kontrast i forhold til konkurrenterne. Sammenlignet med f.eks. Panasonic 58DX700, som har ganske ordinær lysstyrke, formår Samsung at gengive lyse billedeffekter (f.eks. sollys) med langt flere nuancer og mere realistisk intensitet.

Den ekstra lysstyrke kommer virkelig til sin ret på HDR-film som Life of Pi og The Revenant, og UHD Blu-ray-versionerne får en helt anden dybde og realisme over sig. Netflix’ Marco Polo bliver også mere livagtig, med mere glød fra flammer og lignende.

Oven i hatten byder Samsungs tv på et rigtig godt sortniveau i mørke scener, med ensartet lysfordeling og meget lidt tendens til clouding.

Samsung har ikke altid haft de bedste billed- og lydindstillinger lige ud af æsken, men det ser ud, som om det har fået et lille løft i forbindelse med introduktionen af Quantum Dot-billedpaneler. 55KS7005 har en separat Film-indstilling med meget jævn gråtoneskala, og farvemætningen er også meget neutral i fabriksindstillingerne.

 

Annonce

Lydkvalitet

Lydsystemet i årets tv-modeller er udviklet i Samsungs nye studie i Californien, og vi må indrømme, at KS7005 lyder overraskende godt. Her er der ikke alene klare stemmer, men også lidt gang i trommer og bas, hvilket har meget at sige for den samlede lydoplevelse.

 

Konklusion

Konkurrencen er meget hård i dette prissegment, men Samsungs 7-serie er en tand skarpere end konkurrenterne på flere områder. 55KS7005 har i det hele taget meget at tilbyde: Flot design, fremragende brugervenlighed og ikke mindst strålende billedkvalitet. Samsungs tv er faktisk det eneste i testen, der kan give nogenlunde fuldgyldige oplevelser med de nye HDR-billedformater.

Summen af alt dette gør Samsung 55KS7005 til vores reference i prisklassen under 15.000 kroner!

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

Philips 55PUS7101

Lys og varme

Tv’et fra Philips er ikke den bedste HDR-skærm, vi har set, men kan alligevel være et godt køb som allround-tv.

Philips 55PUS7101 serverer superskarpe Ultra HD-billeder og krydrer oplevelsen med Ambilight omgivelseslys. Lyden er også bedre end gennemsnittet.
Philips’ skærm har temmelig ordinær kontrast og formår ikke at få alle nuancerne i HDR-formatet frem.

Grundig Immensa 55VLX8670

Stramt design

Efter en lidt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbage med en ny serie veludstyrede tv-modeller.

Grundigs skærm byder på stilrent design og skarp, kontrastrig billedkvalitet.
55VLX8670 understøtter endnu ikke UHD Blu-ray og HDR fuldt ud.

Panasonic 58DX700

Gør det meste rigtigt

Hvis man vil have et godt allround-tv, går man sjældent galt i byen med Panasonic. Sådan er det også med årets 700-serie.

God byggekvalitet, fin billedkvalitet og stabile smart-funktioner gør Panasonic-skærmen til et sikkert tv-køb, der også er kompatibelt med de nye videoformater.
58DX700 har temmelig begrænset lysstyrke og giver derfor ikke fuldt udbytte af de mest krævende HDR-videoer, men klarer sig alligevel bedre end mange af konkurrenterne.

Sony Bravia 55XD8505

Lyssvage præstationer

Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest krudtstærke skærm, vi har set i år, og havner lidt i skyggen af konkurrenterne.

Sony-skærmen har naturlig farvegengivelse og upåklagelig skarphed fra alle videokilder.
Simpel udførelse og separat strømforsyning trækker ned på helhedsindtrykket. Bravia XD8505 mangler lysstyrken til at følge med de sejeste HDR-skærme.

LG 55UH770

Svagt på kontrast

Dette LG-tv byder på fantastisk design og lækre smart-funktioner, men billedkvaliteten havner lidt i skyggen af de bedste.

Glimrende smart-funktioner med pegefjernbetjening gør LG-skærmen let at betjene.
Svag kontrast og ditto sortniveau gør, at wow-effekten udebliver på de nye HDR-film.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Læs også: