Search
Generic filters

: Sony Bravia 55XD8505

Lyssvage præstationer

Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest krudtstærke skærm, vi har set i år, og havner lidt i skyggen af konkurrenterne.

Lyd & Billede mener

Sony-skærmen har naturlig farvegengivelse og upåklagelig skarphed fra alle videokilder.
Simpel udførelse og separat strømforsyning trækker ned på helhedsindtrykket. Bravia XD8505 mangler lysstyrken til at følge med de sejeste HDR-skærme.
 • 55" UHD-tv
 • High Dynamic Range (HDR)
 • CI+ integreret dekoder
 • DVB-C/T2/S2
 • 4 x HDMI (2.0)
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 9999 kr

Sony har en lang historie som tv-producent og lancerede deres første model med Ultra HD-opløsning i 2013. Siden da har de leveret flere glimrende tv’er, og senest var det 65XD9305, der løb med sejren i vores test af storskærme til fodbold-VM.

For dem, der synes, at 9305-serien er lidt for pebret, kan Sony tilbyde den langt mere overkommelig XD8505-serie. Spørgsmålet er, hvor meget man må ofre af billedkvalitet og ydelse i øvrigt.

 

Design

Til at begynde med har Bravia 55XD8505 betydelig enklere udførelse, ikke kun i forhold til XD9305, men også sammenlignet med tidligere generationer af 8505-serien. Det meste metal er erstattet af plast, og Sony-modellen virker ikke længere lige så eksklusiv. Bagsiden er simpel og lader dig ikke skjule kablerne så elegant som f.eks. Samsung.

Vægmontering er muligt, omend det vil blokere nogle af stikkene. Foden er til gengæld smal nok til at passe til ethvert tv-bord. En anden ting, der trækker ned, er den massive mursten af en separat strømforsyning.

 

Brugervenlighed og funktioner

Bravia-modellen er ligesom tidligere Sony-tv’er baseret på Android, og opstarten begynder med at registrere ens Google-konto og downloade de seneste opdateringer.

Vi vil ikke lægge skjul på, at vi stadig er uimponeret af Android som tv-system, selv om det er blevet bedre end tidligere generationer. Sony-skærmen starter lynhurtigt fra standby og er hurtig til at skifte mellem forskellige applikationer. Men udvalget af apps er fortsat begrænset med færre lokale tjenester end Samsung og LG.

Startskærmen byder på masser af muligheder, menuer og genveje, uden at der rigtig er system i galskaben. Her er både Samsungs Tizen, LG’s WebOS og Panasonics Firefox bedre til at give en skræddersyet tv-oplevelse. Når det er sagt, så vænner man sig hurtigt til Android-brugerfladens måde at organisere tingene på.

 

Billedkvalitet

Sonys tv’er er kendt for god billedprocessering, og der er ingen tvivl om, at 55XD8505 gør mange ting rigtigt. Farvegengivelsen er meget neutral, og Film-indstillingen giver en noget nær optimal farvebalance. Skærmen formår også at få almindelige HD-udsendelser til at se utrolig skarpe ud.

Vi var meget imponeret af billedet fra storebror, Sony Bravia 65XD9305, der med sit særlige Slim Backlight Drive-baglys giver fremragende lokal kontrast, lysstyrke og sortniveau. Bravia 55XD8505 må dog klare sig med standard LED-kantbelysning, og det er tydeligt, at det giver væsentlig svagere kontrast.

Ved ibrugtagningen måtte vi faktisk dobbelttjekke indstillingerne, for Sony er betydelig mere lyssvag end både Samsung, Panasonic og LG i standardindstillingerne.

Med en UHD-film som The Revenant i afspilleren giver Sony et imponerende skarpt og detaljeret billede med fantastisk farverigdom. Alligevel er der mærkbart mindre intensitet i sollyset, og XD8505 formår ikke at få lige så mange nuancer frem i mørke områder som referencen. Det er heller ikke lige så skarpt ved bevægelser som Samsung og Panasonic.

 

Lydkvalitet

Sony-skærmen har ikke noget særlig avanceret lydsystem, og lyden må betegnes som temmelig tynd uden nævneværdig bas eller fylde. En soundbar er, hvad doktoren anbefaler i dette tilfælde!

 

Konklusion

55XD8505 er et prisbilligt alternativ til Sonys dyrere Bravia-modeller, men du går så glip af den formidable lysstyrke fra topmodeller som XD9305. Alt i alt et afbalanceret tv, der scorer godt over hele linjen, men hvis du vil have fuld glæde af nyvindinger som Ultra HD og HDR, findes der bedre, mere fremtidsrettede valg blandt testdeltagerne.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Philips 55PUS7101 - Lys og varme
  Tv’et fra Philips er ikke den bedste HDR-skærm, vi har set, men kan alligevel være et godt køb som allround-tv.
  Grundig Immensa 55VLX8670 - Stramt design
  Efter en lidt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbage med en ny serie veludstyrede tv-modeller.
  Panasonic 58DX700 - Gør det meste rigtigt
  Hvis man vil have et godt allround-tv, går man sjældent galt i byen med Panasonic. Sådan er det også med årets 700-serie.
  LG 55UH770 - Svagt på kontrast
  Dette LG-tv byder på fantastisk design og lækre smart-funktioner, men billedkvaliteten havner lidt i skyggen af de bedste.
  Samsung 55KS7005 - Skinner som en sol
  Med sin blændende lysstyrke og sine flotte farver er Samsungs nye 7-serie et imponerende skue.

  Læs også

  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Vejl.pris 22999 kr En rigtig farvebombe

  TCL C815 (65C815)

  Vejl.pris 8799 kr Frisk og frækt budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Vejl.pris 32995 kr Mestrenes mester

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.