TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Philips The One 43″ (43PUS8506/12)

Sætter kulør på tilværelsen

Glad for farver? Med dette TV får du Philips’ velkendte Ambilight-lys, som giver billedoplevelsen et ekstra pift.

forfatter
Publiceret 19/02/2022 - 08:58
Karakter
Philips The One 43″ (43PUS8506/12)
L&B mener
Philips-skærmen leverer flot billedkvalitet med god kontrast, og det farvestrålende Ambilight-lys er med til at øge indlevelsen.
Lyden er relativt tynd og kan have brug for hjælp fra en soundbar.
Specifikationer
 • Størrelse/type: 43″ 4K-LCD
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 50/60 Hz
 • Operativsystem: Android 10
 • Indgange: 4 x HDMI (2 x 2.1, 2 x 2.0b), 2 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
 • Skærmstørrelser: 43, 50, 58, 65, 70, 75″
 • Andet: Dolby Atmos, 3-sidet Ambilight
 • Web: philips.dk
Vejl. pris 4999Pr. 19/02/2022 Produktside

Dette TV er en af de mest populære modeller fra Philips. Det har fået tilnavnet The One, fordi det byder på mange fine funktioner til en gunstig pris. Vi har tidligere testet modellen i 65 tommers udgave, men lillebror på 43 tommer har præcis de samme specifikationer – inklusive tresidet Ambilight-lys!

Philips The One

Philips-skærmen adskiller sig fra de øvrige testdeltagere på flere områder. For det første kan det mærkes på byggekvaliteten, at vi har at gøre med en lidt dyrere og mere eksklusiv model. TV’et har en stilig sølv-finish og en T-formet fod, der kan drejes. På bagsiden finder vi det karakteristiske Ambilight-lys, der lyser væggen bagved op med farver, der matcher handlingen på skærmen.

I modsætning til det slanke TV er fjernbetjeningen af den tykke slags. Til gengæld har den store og tydelige knapper, og betjeningen virker hurtig og responsiv.

Android-brugerfladen betyder, at man får bred adgang til de nyeste apps og tjenester, inklusive Disney +, HBO Max med flere.

Philips The One er også kompatibelt med HDR-videoformaterne HDR10+ og Dolby Vision. Dermed er man sikret, at mange af de nyeste film og serier kan vises i det bedste tilgængelige format.

Tilslutningsmulighederne er gode med fire HDMI-indgange, inklusive eARC-lydreturkanal.

Skærmfrekvensen er dog begrænset til 60 Hz, og TV’et vil derfor ikke kunne udnytte den hurtigste grafik (4K 120 fps) fra Xbox Series X eller PlayStation 5.

Philips The One PUS8506 living room
Philips’ TV har et tiltalende udseende, der får det til at virke lidt mere “premium” end mange af de andre testdeltagere. (Foto: Philips)

Billedkvalitet

43 tommers udgaven af Philips The One har et panel af typen VA med Direct LED-bagbelysning (de større versioner har IPS-paneler). Lysstyrken og farvegengivelsen er både stærk og klar.

Vi er også imponeret over den billedskarphed, PUS8506 formår at få frem. Indhold i ægte fuldskærms 4K-opløsning, f.eks. Netflix-serien Snabba Cash, ser rigtig lækkert ud på det kompakte Philips-TV. PUS8506 formår desuden at bevare sømløse og jævne bevægelser, når handlingen går hurtigt.

Kontrasten fra denne LCD-skærm er ikke i sig selv banebrydende. Philips-skærmen får imidlertid god hjælp af Ambilight-lyset, som lyser væggen bag TV’et op i matchende farver. Det giver ekstra indlevelse og engagement til billedoplevelsen og får faktisk denne 43-tommer til at virke lidt større, end den er!

Lydkvalitet

På lydsiden er Philips udstyret med stereohøjttalere og 2 x 10 watt udgangseffekt. Lyden fra de indbyggede højttalere er forholdsvis tynd, uden særlig meget bas, og bærer ikke præg af at være særlig eksklusiv. Stemmer lyder lidt indelukkede i forhold til de bedste i testen.

Konklusion

Vi har tidligere rost Philips PUS8506 i 65 tommers versionen, og det er glædeligt at se, at 43 tommers udgaven også holder niveauet. Philips-skærmen er blandt de dyreste i testen, men har til gengæld god billedprocessering og bred formatunderstøttelse, som bidrager til, at det meste TV-indhold ser rigtig godt ud. Desuden formår Ambilight-lyset at skabe lidt ekstra stemning, når der er filmaften derhjemme.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk udfordrer

Hisense A7GQ kan prale af en ny og spændende brugerflade, men billedoplevelsen er lidt bleg i forhold til de bedste.

Hisense A7GQ har et flot moderne design, gode tilslutningsmuligheder og bred understøttelse af forskelige videoformater.
TV’et mangler en række lokale apps og tjenester.

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er et flot og brugervenligt TV, men billedkvaliteten lever ikke helt op til forventningerne.

LG-skærmen har en fin brugerflade (WebOS) med et godt udvalg af streaming-tjenester.
Kontrasten og lysstyrken er middelmådig, og NANO756 mangler understøttelse af en del vigtige formater.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slankt og lækkert QLED-TV

Samsungs billigste QLED-model byder på slankt design, flot billedkvalitet og en letanvendelig brugerflade. Det er kun lyden, der skuffer lidt.

Samsung Q60A er et glimrende TV med god billedkvalitet, en fin brugerflade og et slankt design.
Lydgengivelsen er skuffende tynd og skriger efter hjælp fra en soundbar.

Sony X89J (KD-43X89J)

Godt til gaming

Sony X89J er en af de dyreste modeller i testen og udmærker sig med flere fikse funktioner. Alligevel skiller det sig ikke meget ud i forhold til de billigere udfordrere.

Sony-skærmen leverer et skarpt og naturligt billede med god kontrast. Bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder gør det til et velegnet TV til gaming.
Billedkvaliteten er ikke voldsomt meget bedre end de billigere modeller i testen. Lydgengivelsen er også forholdsvis tynd.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstigt Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer et TV, der klarer sig godt i forhold til konkurrenterne – endda til en lavere pris.

Xiaomi byder på Android-brugerflade, masser af apps og god formatunderstøttelse.
Kontrasten er middelmådig, og lydgengivelsen er temmelig tynd.

TCL C725 (43C725)

Godt til det meste

Med TCL C725 får du et flot billede og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flot billede med god lysstyrke og kontrast. Det har også bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder, hvilket gør dette til et glimrende allround-TV.
Selv om Android-brugerfladen er fin nok, synes vi, at TV’et reagerer lidt langsomt på kommandoer fra fjernbetjeningen.
Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

YouTube går vertikalt på TV-skærmen Nu kan du snart se de vertikale videoklip i YouTubes app til smart-TV.
OLED + Ambilight = større indlevelse! Philips er på banen med endnu et farverigt OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er scenen sat til en skøn filmoplevelse.
Det største TV vi har testet Glem 85 tommer - nu hedder det 98 tommer, hvis du vil have det største TV på vejen! TCL 98C735 er et gedigent bæst af et TV, og billedkvaliteten overrasker.
Når underholdning er i fokus Søger du den bedste filmoplevelse, eller bedre billede til sport og spil? Så kan det være tid til at købe nyt TV. Her finder du de allerbedste, vi har testet i år!
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Ejer du et Samsung TV? Så læs dette! Apple TV-app'en til Samsung TV streamer nu udvalgt indhold i det åbne HDR10+ format – som et alternativ til Dolby Vision.
Følg Lyd & Billede