TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk udfordrer

Hisense A7GQ kan prale af en ny og spændende brugerflade, men billedoplevelsen er lidt bleg i forhold til de bedste.

forfatter
Publiceret 19/02/2022 - 09:00
Karakter
Hisense A7GQ (43A7GQ)
L&B mener
Hisense A7GQ har et flot moderne design, gode tilslutningsmuligheder og bred understøttelse af forskelige videoformater.
TV’et mangler en række lokale apps og tjenester.
Specifikationer
  • Størrelse/type: 43″ 4K-LCD
  • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 50/60 Hz
  • Operativsystem: VIDAA U5.0
  • Indgange: 3 x HDMI (2.0b, 4K 60 Hz), 2 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Andet: Dolby Atmos, UHD AI Upscaler
  • Skærmstørrelser: 43, 50, 55, 65, 75″
  • Web: global.hisense.com
Vejl. pris 4499Pr. 19/02/2022 Produktside

Kinesiske Hisense er en forholdsvis ny aktør her i Norden, men har allerede gjort sig bemærket med flere prisgunstige TV-modeller. 43-tommeren i A7-serien har et stilrent og futuristisk design med en centralt monteret fod i børstet metal. Hvis man synes, 43 tommer er for magert, er det værd at nævne, at serien går helt op til 75 tommer.

Hisense A7GQ

Mens mange TV-producenter sværger til Android, har Hisense udviklet deres egen brugerflade, som de kalder VIDAA. Den kan virke lidt uvant i starten, men fungerer faktisk ganske glimrende. TV’et reagerer hurtigt på fjernbetjeningskommandoer og har stemmestyring, der forstår dansk, så man kan bruge stemmen til praktiske ting som at skifte videokilde og lignende.

Til gengæld er app-udvalget lidt magert. Bortset fra fundamentale tjenester som Netflix og YouTube mangler VIDAA flere af de apps, som vi efterhånden tager for givet her i Norden – deriblandt DR TV-app’en. Der er heller ikke indbygget Chromecast eller AirPlay. Butikskæden Power, som sælger Hisense i Norden, plejer derfor at inkludere en Google Chromecast, når man køber et TV (OBS: Det kan være et begrænset tilbud, som ikke gælder overalt).

Hisense 43A7GQ har tre HDMI-indgange, men ingen af dem understøtter de nyeste 2.1-funktioner fuldt ud. Det er dermed ikke den mest oplagte skærm til gaming.

 

Hisense A7GQ
Hisense A7GQ har et flot og moderne design. Bemærk, at udformningen af foden gør, at en eventuel soundbar skubbes lidt ud fra TV’et. (Foto: Hisense)

Billedkvalitet

Hisense 43A7GQ har et VA LCD-panel med Direct LED-bagbelysning, men uden local dimming. Det kan mærkes, at Hisense-skærmen har lidt lavere kontrast end testens bedste TV’er. Betragtningsvinklen på 43 tommers udgaven er heller ikke specielt god. Farverne bliver lidt blege og udvaskede, når man ser på skærmen fra siden.

Selv om TV’et understøtter HDR-formater som Dolby Vision, mangler det noget smæld i de lyseste nuancer. Billedet virker til tider også ret uskarpt, især ved hurtige bevægelser. På plussiden har Hisense A7GQ en god Film-indstilling med fine og neutrale farver. Alligevel er det først og fremmest en skærm til almindeligt TV-kiggeri snarere end mørke filmaftener.

Lydkvalitet

På lydsiden er Hisense A7GQ udstyret med stereohøjttalere og 2 x 10 watt forstærkerkraft. Lyden er temmelig tynd, men klar nok i dialogerne og ikke så indelukket som på visse andre i testen. Der er også understøttelse af Dolby Atmos surround-sound, hvis man vil tilslutte en soundbar.

Konklusion

Hisense A7GQ adskiller sig fra testens øvrige TV’er ved at have sin helt egen brugerflade. Det såkaldte VIDAA-system virker sådan set lovende, men mangler en række lokale apps og tjenester. Billedkvaliteten bærer præg af begrænset lysstyrke og kontrast.

Trods flere gode egenskaber fremstår Hisense ikke som det allerbedste køb denne gang.

Også i denne test:

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er et flot og brugervenligt TV, men billedkvaliteten lever ikke helt op til forventningerne.

LG-skærmen har en fin brugerflade (WebOS) med et godt udvalg af streaming-tjenester.
Kontrasten og lysstyrken er middelmådig, og NANO756 mangler understøttelse af en del vigtige formater.

Philips The One 43" (43PUS8506/12)

Sætter kulør på tilværelsen

Glad for farver? Med dette TV får du Philips’ velkendte Ambilight-lys, som giver billedoplevelsen et ekstra pift.

Philips-skærmen leverer flot billedkvalitet med god kontrast, og det farvestrålende Ambilight-lys er med til at øge indlevelsen.
Lyden er relativt tynd og kan have brug for hjælp fra en soundbar.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slankt og lækkert QLED-TV

Samsungs billigste QLED-model byder på slankt design, flot billedkvalitet og en letanvendelig brugerflade. Det er kun lyden, der skuffer lidt.

Samsung Q60A er et glimrende TV med god billedkvalitet, en fin brugerflade og et slankt design.
Lydgengivelsen er skuffende tynd og skriger efter hjælp fra en soundbar.

Sony X89J (KD-43X89J)

Godt til gaming

Sony X89J er en af de dyreste modeller i testen og udmærker sig med flere fikse funktioner. Alligevel skiller det sig ikke meget ud i forhold til de billigere udfordrere.

Sony-skærmen leverer et skarpt og naturligt billede med god kontrast. Bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder gør det til et velegnet TV til gaming.
Billedkvaliteten er ikke voldsomt meget bedre end de billigere modeller i testen. Lydgengivelsen er også forholdsvis tynd.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstigt Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer et TV, der klarer sig godt i forhold til konkurrenterne – endda til en lavere pris.

Xiaomi byder på Android-brugerflade, masser af apps og god formatunderstøttelse.
Kontrasten er middelmådig, og lydgengivelsen er temmelig tynd.

TCL C725 (43C725)

Godt til det meste

Med TCL C725 får du et flot billede og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flot billede med god lysstyrke og kontrast. Det har også bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder, hvilket gør dette til et glimrende allround-TV.
Selv om Android-brugerfladen er fin nok, synes vi, at TV’et reagerer lidt langsomt på kommandoer fra fjernbetjeningen.
Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

YouTube går vertikalt på TV-skærmen Nu kan du snart se de vertikale videoklip i YouTubes app til smart-TV.
OLED + Ambilight = større indlevelse! Philips er på banen med endnu et farverigt OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er scenen sat til en skøn filmoplevelse.
Det største TV vi har testet Glem 85 tommer - nu hedder det 98 tommer, hvis du vil have det største TV på vejen! TCL 98C735 er et gedigent bæst af et TV, og billedkvaliteten overrasker.
Når underholdning er i fokus Søger du den bedste filmoplevelse, eller bedre billede til sport og spil? Så kan det være tid til at købe nyt TV. Her finder du de allerbedste, vi har testet i år!
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Ejer du et Samsung TV? Så læs dette! Apple TV-app'en til Samsung TV streamer nu udvalgt indhold i det åbne HDR10+ format – som et alternativ til Dolby Vision.
Følg Lyd & Billede