TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST 43″ 4K-TV’er til omkring 5.000 kr.

Kompakte 43" LCD-TV’er til små rum

Et TV behøver ikke at være gigantisk for at give en god billedoplevelse. Vi tester de bedste 43-tommere!

forfatter
Publiceret 19/02/2022 - 09:09
Produkter i denne test
 • Hisense A7GQ (43A7GQ)
 • LG NANO756 (43NANO756)
 • Philips The One 43" (43PUS8506/12)
 • Samsung Q60A (QE43Q60A)
 • Sony X89J (KD-43X89J)
 • Xiaomi Mi TV P1 43
 • TCL C725 (43C725)
 • Her på Lyd & Billede er vi normalt tilhængere af “bigger is better”, når det gælder TV’er. En større TV-skærm giver som regel også en bedre oplevelse, især når man gerne vil fordybe sig i film- og serieunderholdning.

  Men nogle gange kan småt også være godt!

  Hvis du vil have et kompakt TV til køkkenet, hjemmekontoret, sommerhuset eller soveværelset, er 43 tommer perfekt. Denne skærmstørrelse er velegnet der, hvor man har relativt kort afstand (1-2 meter) mellem TV’et og siddepladsen.

  Med en bredde på knap en meter passer en 43-tommer ind, hvor andre skærme er for store og pladskrævende. Den er nem at placere på den smalle væg mellem vinduet og bogreolen – eller bare at have stående i et hjørne.

  Desuden er den forholdsvis nem at håndtere for én person, hvis man har brug for at flytte rundt på den.

  Vi skal heller ikke glemme de mere konservative, som gerne vil have et TV, der fylder så lidt som muligt. Når man vil se en film, trækker man da bare lænestolen tættere på fjernsynet!

  Billedkvaliteten er blevet meget bedre

  Fordi man vil have et kompakt TV, betyder det ikke, at man behøver at gå på kompromis med billedkvaliteten.

  Selv om 43 tommers størrelsen har været lidt nedprioriteret blandt TV- og panelproducenterne, så begynder der at ske ting og sager. Det er nu muligt at købe 43-tommere med gode specifikationer, som ikke er langt bagefter de større varianter. Det kan have noget at gøre med, at 43 tommer også er en populær skærmstørrelse blandt gamere.

  Læs også Hvor stort skal TV’et være? Den definitive guide til skærmstørrelser.
  TV screen size

  Testen

  Vi har samlet en række 43 tommers LCD-TV’er fra de mest kendte producenter samt nogle nyere spillere. Kravene er 43 tommer, 4K-opløsning, understøttelse af HDR (High Dynamic Range) og en brugerflade, der inkluderer de vigtigste streaming-tjenester.

  Alle testdeltagerne er 2021-modeller, og priserne varierer fra 3.000 kroner for det billigste og op til 5.500 kroner for det dyreste. Hvis man er ude efter den bedste billedoplevelse, kan det betale sig at lægge nogle ekstra kroner. Men som vi også erfarede, så er det ikke sådan, at dyrest automatisk betyder bedst. Formålet er at finde det eller de TV’er, der giver mest for pengene!

  Det har vi lagt vægt på

  Vi stiller som sædvanlig de højeste krav til lyd og billede, men brugervenligheden er også i fokus med vægt på menusystem og fjernbetjening. Moderne TV’er har flere videokilder (TV-bokse, streaming-tjenester mv.) at forholde sig til, og derfor er det vigtigt med en god brugerflade – og ikke mindst gode tilslutningsmuligheder.

  Hvis du har planer om at bruge TV’et til gaming (PlayStation 5, Xbox Series X/S osv.), er det også vigtigt, at TV’et kan håndtere forskellige billedfrekvenser (60-120 Hz). De fleste TV’er i 43 tommers klassen er begrænset til 60 Hz billedfrekvens – men der er undtagelser.

  Produkter i denne test

  Hisense A7GQ (43A7GQ)

  Kinesisk udfordrer

  Hisense A7GQ kan prale af en ny og spændende brugerflade, men billedoplevelsen er lidt bleg i forhold til de bedste.

  Hisense A7GQ har et flot moderne design, gode tilslutningsmuligheder og bred understøttelse af forskelige videoformater.
  TV’et mangler en række lokale apps og tjenester.

  LG NANO756 (43NANO756)

  Mangler kontrast

  LG NANO756 er et flot og brugervenligt TV, men billedkvaliteten lever ikke helt op til forventningerne.

  LG-skærmen har en fin brugerflade (WebOS) med et godt udvalg af streaming-tjenester.
  Kontrasten og lysstyrken er middelmådig, og NANO756 mangler understøttelse af en del vigtige formater.

  Philips The One 43" (43PUS8506/12)

  Sætter kulør på tilværelsen

  Glad for farver? Med dette TV får du Philips’ velkendte Ambilight-lys, som giver billedoplevelsen et ekstra pift.

  Philips-skærmen leverer flot billedkvalitet med god kontrast, og det farvestrålende Ambilight-lys er med til at øge indlevelsen.
  Lyden er relativt tynd og kan have brug for hjælp fra en soundbar.

  Samsung Q60A (QE43Q60A)

  Slankt og lækkert QLED-TV

  Samsungs billigste QLED-model byder på slankt design, flot billedkvalitet og en letanvendelig brugerflade. Det er kun lyden, der skuffer lidt.

  Samsung Q60A er et glimrende TV med god billedkvalitet, en fin brugerflade og et slankt design.
  Lydgengivelsen er skuffende tynd og skriger efter hjælp fra en soundbar.

  Sony X89J (KD-43X89J)

  Godt til gaming

  Sony X89J er en af de dyreste modeller i testen og udmærker sig med flere fikse funktioner. Alligevel skiller det sig ikke meget ud i forhold til de billigere udfordrere.

  Sony-skærmen leverer et skarpt og naturligt billede med god kontrast. Bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder gør det til et velegnet TV til gaming.
  Billedkvaliteten er ikke voldsomt meget bedre end de billigere modeller i testen. Lydgengivelsen er også forholdsvis tynd.

  Xiaomi Mi TV P1 43

  Prisgunstigt Android-TV

  Fra kinesiske Xiaomi kommer et TV, der klarer sig godt i forhold til konkurrenterne – endda til en lavere pris.

  Xiaomi byder på Android-brugerflade, masser af apps og god formatunderstøttelse.
  Kontrasten er middelmådig, og lydgengivelsen er temmelig tynd.

  TCL C725 (43C725)

  Godt til det meste

  Med TCL C725 får du et flot billede og god lyd til en fornuftig pris.

  TCL C725 leverer et flot billede med god lysstyrke og kontrast. Det har også bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder, hvilket gør dette til et glimrende allround-TV.
  Selv om Android-brugerfladen er fin nok, synes vi, at TV’et reagerer lidt langsomt på kommandoer fra fjernbetjeningen.
  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

  Skriv en kommentar

  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
  Skulpturen er et luksus-TV Hvis du har en streng æstetisk sans - og vanvittig mange penge til at udleve den - kan C Seed N1 give dig et "usynligt" 165-tommers TV i stuen.
  Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
  Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
  Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
  TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
  LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
  Følg Lyd & Billede
  Send this to a friend