TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s julekalender 2022

TEST LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er et flot og brugervenligt TV, men billedkvaliteten lever ikke helt op til forventningerne.

forfatter
Publiceret 19/02/2022 - 08:59
Karakter
LG NANO756 (43NANO756)
L&B mener
LG-skærmen har en fin brugerflade (WebOS) med et godt udvalg af streaming-tjenester.
Kontrasten og lysstyrken er middelmådig, og NANO756 mangler understøttelse af en del vigtige formater.
Specifikationer
 • Størrelse/type: 43″ 4K-LCD
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 50/60 Hz
 • Operativsystem: LG WebOS 6.0
 • Indgange: 3 x HDMI (2.0), 2 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10, HLG
 • Skærmstørrelser: 43, 50, 55, 65, 70, 75″
 • Web: lg.com/dk
Vejl. pris 2996Pr. 19/02/2022 Produktside

Sydkoreanske LG er nærmest blevet synonyme med OLED-TV’er, men i de billigere prisklasser er det stadig LCD, der gælder. Et af disse er den prisgunstige NANO756-serie, som fås i skærmstørrelser helt op til 86 tommer. Denne gang er det dog den mindste 43-tommer vi er interesseret i.

LG NANO756

NANO756 serien fra LG har en ret simpelt udførelse i sort plast med to små fødder, der skrues på fra undersiden. Designet er lidt ufikst i forhold til LG’s OLED-skærme, med en ret tyk formfaktor. Skærmen vil også rage noget ud, hvis man vælger at vægmontere den.

En anden ting at bemærke er, at NANO756 mangler nogle funktioner, som vi er blevet vant til fra andre LG-modeller. Noget af det, vi savner, er understøttelse af HDR-formatet Dolby Vision.

NANO75 har heller ikke så gode tilslutningsmuligheder som visse af konkurrenterne. Det må klare sig med tre HDMI-indgange uden avancerede 2.1-funktioner. Derimod er der understøttelse af eARC lydreturkanal på en af indgangene.

På plussiden er LG-skærmen meget nem i brug. Den kommer med LG’s brugerflade WebOS, hvor man bruger pegefjernbetjeningen Magic Remote til at navigere i menuerne. App-udvalget er også godt med et væld af aktuelle streaming-tjenester tilgængelige for download.

LG NANO756
LG NANO75 har to små fødder ude i kanterne, så man kan få plads til en kompakt soundbar imellem. (Foto: LG)

Billedkvalitet

LG-skærmen giver en billedoplevelse, der ligger bagefter flere af konkurrenterne. Farvegengivelsen fra NANO75 er ganske vist fin, og LG-skærmen har en flot Biograf-billedindstilling, der giver neutrale og nuancerede farver. Desværre er sortniveauet og kontrasten ret middelmådige og mangler lidt smæld i detaljerne for virkelig at engagere.

Det mærkes især på effektfulde serier fra Netflix og Disney+, og det hjælper heller ikke, at LG-skærmen som sagt mangler understøttelse af HDR-formatet Dolby Vision. Desuden er lysstyrken på denne LCD-skærm ikke specielt god og giver en temmelig bleg billedoplevelse i lyse rum.

Lydkvalitet

Lyden fra LG NANO75 er til gengæld slet ikke værst. Her får man mere fylde og klarhed end fra mange af de andre TV i testen – nok til, at man kan stampe i takt til musikken og får lidt tryk på lydeffekterne.

Man kan vælge imellem mange forskellige lydindstillinger, og her foretrak vi biografindstillingen. Når det er sagt, så er der en grænse for, hvor højt man kan spille, før de indbyggede højttalere begynder at lyde lidt anstrengt.

Konklusion

LG er kendt for deres kontrastrige OLED-skærme, men denne LCD-model giver i sammenligning en ret flad billedoplevelse. NANO756 har ikke nogen specielt høj lysstyrke, sortniveauet er relativt gråt, og den samlede billedkvalitet ligger et niveau under mange af de andre testdeltagere. På den positive side er lydgengivelsen relativt god – men billedet trænger til mere smæld.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk udfordrer

Hisense A7GQ kan prale af en ny og spændende brugerflade, men billedoplevelsen er lidt bleg i forhold til de bedste.

Hisense A7GQ har et flot moderne design, gode tilslutningsmuligheder og bred understøttelse af forskelige videoformater.
TV’et mangler en række lokale apps og tjenester.

Philips The One 43" (43PUS8506/12)

Sætter kulør på tilværelsen

Glad for farver? Med dette TV får du Philips’ velkendte Ambilight-lys, som giver billedoplevelsen et ekstra pift.

Philips-skærmen leverer flot billedkvalitet med god kontrast, og det farvestrålende Ambilight-lys er med til at øge indlevelsen.
Lyden er relativt tynd og kan have brug for hjælp fra en soundbar.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slankt og lækkert QLED-TV

Samsungs billigste QLED-model byder på slankt design, flot billedkvalitet og en letanvendelig brugerflade. Det er kun lyden, der skuffer lidt.

Samsung Q60A er et glimrende TV med god billedkvalitet, en fin brugerflade og et slankt design.
Lydgengivelsen er skuffende tynd og skriger efter hjælp fra en soundbar.

Sony X89J (KD-43X89J)

Godt til gaming

Sony X89J er en af de dyreste modeller i testen og udmærker sig med flere fikse funktioner. Alligevel skiller det sig ikke meget ud i forhold til de billigere udfordrere.

Sony-skærmen leverer et skarpt og naturligt billede med god kontrast. Bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder gør det til et velegnet TV til gaming.
Billedkvaliteten er ikke voldsomt meget bedre end de billigere modeller i testen. Lydgengivelsen er også forholdsvis tynd.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstigt Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer et TV, der klarer sig godt i forhold til konkurrenterne – endda til en lavere pris.

Xiaomi byder på Android-brugerflade, masser af apps og god formatunderstøttelse.
Kontrasten er middelmådig, og lydgengivelsen er temmelig tynd.

TCL C725 (43C725)

Godt til det meste

Med TCL C725 får du et flot billede og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flot billede med god lysstyrke og kontrast. Det har også bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder, hvilket gør dette til et glimrende allround-TV.
Selv om Android-brugerfladen er fin nok, synes vi, at TV’et reagerer lidt langsomt på kommandoer fra fjernbetjeningen.
Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

YouTube går vertikalt på TV-skærmen Nu kan du snart se de vertikale videoklip i YouTubes app til smart-TV.
OLED + Ambilight = større indlevelse! Philips er på banen med endnu et farverigt OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er scenen sat til en skøn filmoplevelse.
Det største TV vi har testet Glem 85 tommer - nu hedder det 98 tommer, hvis du vil have det største TV på vejen! TCL 98C735 er et gedigent bæst af et TV, og billedkvaliteten overrasker.
Når underholdning er i fokus Søger du den bedste filmoplevelse, eller bedre billede til sport og spil? Så kan det være tid til at købe nyt TV. Her finder du de allerbedste, vi har testet i år!
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Ejer du et Samsung TV? Så læs dette! Apple TV-app'en til Samsung TV streamer nu udvalgt indhold i det åbne HDR10+ format – som et alternativ til Dolby Vision.
Følg Lyd & Billede