Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: 5 smarte køkkenmaskiner

Fra Airfryer til ismaskine

Vi kommer hele vejen rundt i denne test, hvor vi anmelder fem smarte køkkenmaskiner, som alle forsøger at stege, bage, fryse eller koge sig til en plads i dit køkken.

Skrevet af / 15/09/2023 - 09:00
5 smarte køkkenmaskiner
Lasse Torp Hansen

Produkter i denne test

Madlavning kan være sur pligt eller himmelsk nydelse, så hvorfor ikke bruge teknologi til at få mindre af det første og mere af det sidste? I denne gruppetest jagter vi smarte produkter, som sparer tid og giver dig bedre resultater på tallerkenen.

I modsætning til vores tidligere tests af termoblendere og fuldautomatiske espressomaskiner, skyder vi med spredehagl i denne gruppetest.

Vi forsøger at give dig overblik over køkkenets udfordringer, og vi går på opdagelse i specifikke produkter, som hellere end gerne vil give dig bedre mad, mindre opvask og nye kulinariske oplevelser.

Vi har samlet et helt køkken i 5 maskiner. Vi kan både stege, koge, bage, grille, ælte, lune, hæve, fryse, luftstege, veje og brygge.

I vores guide til det smarte køkken er vores filosofi om smarte køkkenmaskiner tydelig: Enten skal maden smage bedre, eller også skal madlavningen være nemmere. Det mener vi stadig, og selv om de fem maskiner i denne test ikke minder om hinanden, skal de alle forsøge at opfylde et af de to kriterier. De fleste forsøger at gøre begge dele.

Gruppetest smart køkken 1 Gruppetest smart køkken 2 Gruppetest smart køkken 3 Gruppetest smart køkken 4 Gruppetest smart køkken 5
<
>
Onde tunger vil hævde, at dette er for mange køkkenmaskiner at proppe ind i en 50 kvadratmeter stor lejlighed.

Produkter i testen

Vi tester en røremaskine fra Kenwood, hvis indbyggede teknologi gerne skal forblive relevant ind i det næste århundrede. En kaffemaskine fra L’Or vil gerne udfordre kaffekapslernes Goliat og måske skabe sig et lille monopol i processen.

Den billigste Steba-ismaskine på hylden udfordrer påstanden om, at pris og kvalitet altid hænger sammen. Og hvis du har svært ved at stege kødet perfekt, har vi fået fat i en elektrisk bordgrill fra OBH Nordica, som gerne vil gøre arbejdet for dig. Sidst, men ikke mindst, tester vi en såkaldt Instant Pot, som simpelthen gerne vil være et helt køkken i én maskine.

Der er ingen ligegyldige produkter med i denne test, og vurderingerne går fra galt til genialt.

Produkterne er testet ud fra deres egne præmisser. En ismaskine og en bordgrill er svære at sammenligne på egenskaber. Det er alle maskiner, du sagtens kunne leve uden, produkterne skal kæmpe hårdt for en plads på køkkenbordet. Du kommer ret langt med ovn og kogeplade, så hvor meget bedre kan det blive?

Testvinderen bliver det produkt, som er den bedste opgradering til køkkenet.

Produkter i denne test

L’Or Barista Sublime

Er to kapsler bedre end en?

L’Or udfordrer de etablerede Nespresso-maskiner med deres nye kapselmaskine, som både tager de kapsler, du kender, og de nye XXL kapsler fra L’Or.

Ideen om at kunne bruge flere størrelser kapsler i samme maskine er virkelig god. Prisen er lav.
Byggekvaliteten er dårligere end konkurrenternes. Irriterende, at der ikke er nogen tænd/sluk-knap. Der er ikke plads til andet end espressokopper. Det er kun L’Or, der laver de store kapsler, og de er svære at finde.
Læs hele testen

OBH Nordica Optigrill+

Du er en bedre kok end denne bordgrill

Hvis du har svært ved at stege en perfekt bøf, tilbyder OBH Nordica Optigrill+ en nem løsning. Men måske du er bedre tjent med bare at øve dig.

Rigeligt varm til at skabe en overbevisende grilloplevelse. Pladerne kan gå direkte i opvaskemaskinen.
De automatiske funktioner er ikke specielt sofistikerede. Pladernes skrånen gør det svært at placere visse råvarer, uden at de ruller væk. Prisen er høj. Konstruktionen kunne være mere robust.
Læs hele testen

Steba IC 110

Hvorfor skal ismaskiner være så dyre?

Vi valgte at teste netop denne ismaskine af én simpel grund: Det var den billigste ismaskine med indbygget kompressor, vi kunne finde. Måske den alligevel var lidt for billig.

Billig for en maskine med indbygget kompressor. Den fylder ikke særligt meget, hvilket er en stor fordel for et produkt, som ofte gemmes væk i et skab vinteren over. Kan også lave yoghurt.
Den er meget lang tid om at køle isen. Den larmer. Isen bliver blødere end forventet og kan knap nok serveres, uden at den har været i fryseren først.
Læs hele testen

Instant Pot Pro Crisp & Airfryer

Airfryer, ovn, sous vide, trykkoger og pande i én maskine!

Multicooker er næsten en underdrivelse, for Instant Pot kan så meget, at der nærmest ikke findes noget udstyr, den ikke kan erstatte!

Den kan reelt fungere som et helt køkken samlet i én maskine. Den fylder ikke særligt meget. Prisen er rimelig. Du får både de praktiske og de blærede funktioner med i pakken. Det meste udstyr kan gå i opvaskemaskinen.
Den laver mange irriterende bip-lyde. Du skal opbevare 2 forskellige låg, som passer til forskellige funktioner. Som rendyrket airfryer er den ikke bedst på markedet.
Læs hele testen

Kenwood Titanium Chef Patissier XL

Mere bagværk, mindre opvask

Kenwood forsøger at samle så meget opvask som muligt i samme gryde. Kenwood Titanium Chef Patissier XL er en dyr maskine, men billigere end sin storebror Cooking Chef XL. Er den et billigere alternativ eller et kompromis?

Materialerne er solide og langtidsholdbare. Det sparer på opvasken, at du kan veje, smelte, hæve og ælte i én og samme maskine. Det meste kan gå i opvaskemaskinen. Nogle opskrifter kræver virkelig en røremaskine.
Den varmer ikke nok til at brune smør. Den større Kenwood Cooking Chef XL er måske en bedre handel, og så kan den bruges til mere end bagværk.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Scroll to Top