Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: L’Or Barista Sublime

Er to kapsler bedre end en?

L’Or udfordrer de etablerede Nespresso-maskiner med deres nye kapselmaskine, som både tager de kapsler, du kender, og de nye XXL kapsler fra L’Or.

Skrevet af / 15/09/2023 - 09:00
L’Or Barista Sublime
Lasse Torp Hansen

Kapselmaskiner er små, praktiske og ekstremt populære. Der er masser af kaffetyper at vælge imellem, og selv moderne luksuskaffe findes nu om dage i kapselform. Den største ulempe ved maskinerne er, at de producerer en meget lille kop kaffe. En typisk kapsel indeholder kun mellem 5 og 6 gram kaffe.

L’Or Barista Sublime løser den udfordring, og endda til kun 799 kroner.

Den nye maskine fra L’Or kan både brygge almindelige Nespresso-kapsler og L’Ors egne nyudviklede kapsler, som indeholder omtrent dobbelt så meget kaffe. Nespresso laver også store kapsler, men her skal du købe en helt ny maskine, og den kan kun bruge disse kapsler.

Det er derfor meget tillokkende med en maskine, der tilføjer nye typer kapsler uden at fjerne kompatibiliteten med de gamle.

Lor barista espressomaskine
Hvis man tilkøber en mælkeskummer, sidder den her på siden. (Foto: Lasse Torp)

Kampen om monopol på kapsler

Årsagen til, at Nespresso ikke selv laver en maskine, som kan tage både almindelige og store kapsler, er grådighed. Nespresso-maskiner og de kompatible kapsler var engang et lukket økosystem, hvor du kun måtte købe kapsler fra Nespresso. De mistede senere det nødvendige patent på den type kapsler, der er kompatible med Nespresso-maskinerne. Herefter begyndte andre firmaer, heriblandt L’Or, at sælge deres egne kapsler. For os andre var det en stor fordel, da der nu er langt flere kapsler på markedet at vælge imellem.

Nespresso udviklede derefter senere et helt nyt system, kaldet Vertuo, som kun bruger større (og patenterede) kaffekapsler.

L’Or forsøger at tilbyde det bedste fra begge verdener. Adgang til det åbne system samt til store (og sikkert også patenterede) XXL L’Or Barista-kapsler. Ideen er god, men du kan indtil videre kun købe L’Or-kapsler i det store format, hvilket er en ret stor begrænsning. Kaffekvaliteten i L’Or-kapsler er efter min smag et stykke under den, du finder i Nespresso-kapsler. Det er prisen heldigvis også.

Det er svært at få et overblik over, hvilke XXL-kapsler, L’Or laver. Du kan ikke finde dem i supermarkedet, så du er nødt til at gå på nettet for at finde de store kapsler, hvilket gør det mere besværligt. Der fulgte en smagekasse med maskinen, og de store kapsler ekstraheres lige så godt som de små, og smager derfor nærmest identisk.

Hvis der var mange flere, som lavede de store kapsler, som Barista Sublime bruger, ville vi være meget mere fristet af den.

Lor Kapsler 1 Lor Kapsler 2
<
>
Umiddelbart ligner de store og de små kapsler hinanden i udseende. De største er ca. dobbelt så store. (Foto: Lasse Torp)

Uintelligent design

L’Or Barista Sublime har en unik lukkemekanisme, der gør den i stand til at bruge både de store og små kapsler. Derudover er det en simpel konstruktion uden mælkeskummer (kan tilkøbes), hvor du kan vælge mellem tre størrelser espresso. Der er ikke engang en tænd/sluk-knap. Den tænder når du vælger trykker på en af knapperne til espresso. Det gælder om at lave flere kopper lige i rap, da maskinen begynder at køle af, lige så snart den er færdig med at lave den første kop.

Kopstørrelsen indstilles automatisk, så hvis du skifter mellem små og store kapsler, vil forholdet mellem kaffe og vand være det samme. Designet på Barista Sublime er flot, men byggekvaliteten er lavere end hos konkurrenterne.

Selv set i forhold til prisen føles byggekvaliteten skuffende. Det er ren plastik, og især lukkemekanismen føles skrøbelig. Den er utilfredsstillende at bruge hver dag, og den virker uholdbar i længden. Firmaer som DeLonghi og Sage bygger kapselmaskiner i et mere direkte samarbejde med Nespresso, og her er lukkemekanismen af metal og føles solid og velsmurt. Det gælder også for de billigste modeller, som Barista Sublime konkurrerer mod.

Generelt har Nespresso-maskiner altid budt på små praktiske løsninger, der gør den daglige oplevelse bedre. Det har vi taget for givet, før vi skulle teste Barista Sublime. Hvis du vil bruge kopper af en normal størrelse, må du fjerne hele drypbakken, og stille den et andet sted. Vandtanken er rund, og låget kan ikke bruges som håndtag. Beholderen til brugte kapsler kan nemt overfyldes, hvilket resultere i, at du spilder gammel kaffe ud over bordet, når den skal tømmes. Hos de fleste konkurrenter siger maskinen fysisk stop, når kapaciteten er opbrugt.

Lor mekanisme 2 Lor mekanisme 1
<
>
De 3 knapper resulterer i henholdsvis 25, 40 og 110 ml færdiglavet kaffe. Dobbelt så meget, når du bruger de store kapsler. (Foto: Lasse Torp)

Konklusion

Det er smart at kunne brygge mere end én type kapsel med samme maskine. De nye, store kapsler, som passer til L’Or Barista Sublime, er en god størrelse, og maskinen indstiller automatisk den korrekte mængde vand. Men kun L’Or laver indtil videre store kapsler til systemet, og de er hverken nemme at finde eller specielt interessante på smagsfronten.

Selv om maskinen er billig, er dens næsten lige så billige konkurrenter ofte bedre skruet sammen og byder på flere smarte løsninger.

Karakter
L’Or Barista Sublime
Basic

Home mener

Ideen om at kunne bruge flere størrelser kapsler i samme maskine er virkelig god. Prisen er lav. Byggekvaliteten er dårligere end konkurrenternes. Irriterende, at der ikke er nogen tænd/sluk-knap. Der er ikke plads til andet end espressokopper. Det er kun L’Or, der laver de store kapsler, og de er svære at finde.

Også i denne test:

5 smarte køkkenmaskiner

Instant Pot Pro Crisp & Airfryer

Airfryer, ovn, sous vide, trykkoger og pande i én maskine!

Multicooker er næsten en underdrivelse, for Instant Pot kan så meget, at der nærmest ikke findes noget udstyr, den ikke kan erstatte!

Den kan reelt fungere som et helt køkken samlet i én maskine. Den fylder ikke særligt meget. Prisen er rimelig. Du får både de praktiske og de blærede funktioner med i pakken. Det meste udstyr kan gå i opvaskemaskinen.
Den laver mange irriterende bip-lyde. Du skal opbevare 2 forskellige låg, som passer til forskellige funktioner. Som rendyrket airfryer er den ikke bedst på markedet.
Læs hele testen

Kenwood Titanium Chef Patissier XL

Mere bagværk, mindre opvask

Kenwood forsøger at samle så meget opvask som muligt i samme gryde. Kenwood Titanium Chef Patissier XL er en dyr maskine, men billigere end sin storebror Cooking Chef XL. Er den et billigere alternativ eller et kompromis?

Materialerne er solide og langtidsholdbare. Det sparer på opvasken, at du kan veje, smelte, hæve og ælte i én og samme maskine. Det meste kan gå i opvaskemaskinen. Nogle opskrifter kræver virkelig en røremaskine.
Den varmer ikke nok til at brune smør. Den større Kenwood Cooking Chef XL er måske en bedre handel, og så kan den bruges til mere end bagværk.
Læs hele testen

OBH Nordica Optigrill+

Du er en bedre kok end denne bordgrill

Hvis du har svært ved at stege en perfekt bøf, tilbyder OBH Nordica Optigrill+ en nem løsning. Men måske du er bedre tjent med bare at øve dig.

Rigeligt varm til at skabe en overbevisende grilloplevelse. Pladerne kan gå direkte i opvaskemaskinen.
De automatiske funktioner er ikke specielt sofistikerede. Pladernes skrånen gør det svært at placere visse råvarer, uden at de ruller væk. Prisen er høj. Konstruktionen kunne være mere robust.
Læs hele testen

Steba IC 110

Hvorfor skal ismaskiner være så dyre?

Vi valgte at teste netop denne ismaskine af én simpel grund: Det var den billigste ismaskine med indbygget kompressor, vi kunne finde. Måske den alligevel var lidt for billig.

Billig for en maskine med indbygget kompressor. Den fylder ikke særligt meget, hvilket er en stor fordel for et produkt, som ofte gemmes væk i et skab vinteren over. Kan også lave yoghurt.
Den er meget lang tid om at køle isen. Den larmer. Isen bliver blødere end forventet og kan knap nok serveres, uden at den har været i fryseren først.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top