Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Sage the Smart Scoop

Lydløs dessert

Sage the Smart Scoop er en lydløs tjener i køkkenet, som giver dig de få automatiske egenskaber, som du har brug for i en lækker ismaskine, og går udenom alt muligt unødvendigt.

Skrevet af / 29/06/2024 - 10:56
Sage the Smart Scoop
Lasse Torp Hansen

Sage har en bestemt tilgang til produktdesign, og det gør Sage the Smart Scoop til en familiær oplevelse, hvis man har prøvet andre af deres produkter. Designet er typisk Sage, hvilket passer ind i de fleste køkkener, og du får naturligvis en kompetent kompressor og en række smarte egenskaber med i pakken.

Kort sagt får du alt, hvad du kan ønske dig i en premium-ismaskine, men heller ikke mere. Der er ingen unødvendig Wi-Fi-forbindelse eller app-kontrol. Du får en skærm, hvor du kan følge med i temperaturen, teksturen, og hvornår den er færdig. Den stopper automatisk, når den vurderer, at den korrekte tekstur er opnået.

Sage ismaskine anmeldelse
Låget kan åbnet, hvilket gør det super nemt at stjæle en skefuld is her og der, mens man venter. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Brugerflade

Med The Smart Scoop får du en kapacitet på 1 liter og en skala på 12 indstillinger fra mindre til mere fasthed. På den skala kan du se kendte opskrifter som ”sorbet” og ”gelato”. Det er en super guide, især hvis man ikke har en intuitiv forståelse af, hvor frossen sorbet egentlig er. Den gør det også nemt at justere teksturen. Hvis man gerne vil have isen lidt fastere, vælger man bare en indstilling en tand længere til højre.

Maskinen har også en pre-cool funktion, der køler frysekammeret ned inden du fylder is på. Det sparer dig noget tid, da det kan gøres mens du forbereder ismassen. Det er særligt praktisk, hvis du (som mig) ikke altid har tålmodighed til at lade din ofte varme ismasse køle helt ned før du fylder den i ismaskinen. Det går desuden vildt hurtigt. På kun få minutter er temperaturen under -20 grader!

Hvis du har lavet is i lidt for god tid, kan du efterfølgende bruge den ligeledes praktiske ”keep-cool”-funktion, der kan holde isen i den perfekte tekstur i op til tre timer. En rigtig god egenskab, hvis man ønsker at imponere nogen til et middagsselskab, og ikke har uendelig plads i fryseren.

ismaskine anmeldelse Sage
(Foto: Lasse Torp Hansen)

Is og sorbet

Sage the Smart Scoop er lige som Ninja Creami testet med primært en hindbær-rosmarin sorbet og en klassisk flødeis med æg.

Sorbeten (på mest faste sorbet-indstilling) tog 59 minutter i alt. Det lyder ikke synderligt imponerende, men hvis man medregner, at ismassen var brandvarm da den kom i maskinen, er det slet ikke værst. Flødeisen, som også var lun da den kom i maskinen, var til gengæld klar efter kun 29 minutter. Begge omgange is blev testet med den automatiske funktionen, der selv stopper, når den vurderer at teksturerne er korrekt.

Den opgave kan man trygt overlade til Sage, teksturen bliver som lovet. Sorbeten var perfekt serveringsklar da maskinen stoppede processen. Iskrystallerne var små, og der var ikke den uønskede ”knasende” fornemmelse, men udelukkende en glat og sammenhængende sorbet. Præcis som ønsket.

Sage the Smart Scoop har desuden den kæmpe bonus, at den næsten ikke larmer. Det er i stor kontrast til alternative ismaskiner som Ninja Creami Deluxe.

Der var dog en smule ujævnt frosset sorbet op ad siderne på frysekammeret, hvor sorbeten ikke helt blevet rørt rundt af skraberen, og derfor var lidt ekstra frosset. Det er nemt at undgå at blande det sammen med resten af sorbeten, hvis man virkelig ikke vil have fejl i sin is, men der går naturligvis lidt til spilde.

Oplevelsen med flødeis var ligeså, om end noget hurtigere. Muligvis fordi æggene og fløden i sig selv hjælper med teksturen. På mange måder en god grund til at bruge de automatiske programmer i stedet for en timer. Der var igen lidt ujævnhed, hvilket ikke er ideelt, men resten af isen var perfekt cremet og uden nogen uønsket krystallisering.

Sage ismaskine test
Man kan lige ane kanten af is, der er lidt mere frossen end resten. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Konklusion

Sage the Smart Scoop er en luksuriøs ismaskine med et automatisk program, man sagtens kan stole på. Den lydløse motor gør den meget behagelig at bruge, og både Pre-Cool og Keep Cool-funktionerne gør det ekstra fleksibelt at bruge maskinen. Der var en smule ujævnhed i, hvor frossen ismassen var, og det er naturligvis lidt en skam. Hvis man leder efter en traditionel ismaskine med kompresser går man dog ikke galt i byen med Sage. Der er tænkt på brugeroplevelsen, designet og selvfølgelig kvaliteten af is.

Karakter
Sage the Smart Scoop
High End

Home mener

Utroligt stille! Pænt design. Utroligt nem at bruge. Kan holde isen spiseklar i flere timer. En smule ujævnhed i, hvor frossen ismassen var. Lige så stor og tung som andre ismaskiner med indbygget kompressor.

Også i denne test:

Den ultimative ismaskine

Ninja Creami Deluxe 10-in-1 NC501EU

Som ingen anden ismaskine

Ninja Creami Deluxe udfordrer de etablerede ismaskiner, med en teknologi fra restaurationsbranchen, som måske også vil ændre den måde, du laver is på fremover.

Mange opskrifter, ud over de almindelige typer is. Laver is utroligt hurtigt. Imponerende tekstur på både sorbet, slushice og flødeis. Man kan virkelig eksperimentere med sine opskrifter. Let og nem at flytte ind og ud af et skab.
Larmer lige så meget som en stor blender. Isen skal som regel ”blendes” et par gange, før teksturen er korrekt. Kan ikke selv køle is, men kræver en allerede frossen ismasse.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Scroll to Top