Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Hombli

Stemningslys til hyggekrogen

Hombli har de mest overbevisende smarte filamentpærer, der godt nok ikke giver meget lys fra sig.

Skrevet af / 16/06/2022 - 09:40
Hombli
John Alex Hvidlykke

Hombli har hjemme i Holland og er en del af Avanca-koncernen, som laver smart-produkter til hjem og sundhed. Hombli-lyskilderne er dog de første produkter, som vi tester på Lyd & Billede.

Finurlig, men smart app

Selv om firmaet ikke er blandt de største, er Homblis app til styring af Wi-Fi-pærerne ganske elegant og velfungerende. App’en søger efter pærer og trådløse netværk samtidig og fandt i første gæt frem til det rigtige netværk – ud af omkring en snes trådløse netværk inden for rækkevidde. Det er et trick, jeg ikke har set før.

Smart Bulb E27 Filament 13
Homblis app er smartere end de fleste. (Foto: Hombli)

Ud over at vise husets lyskilder og deres placering kan man i app’en se udendørs temperatur, luftfugtighed, lufttryk og vindretning. Hvilket ikke er halvt så irrelevant, som det kunne se ud til. Ud over almindelige indstillinger for tid og døgnrytme kan man oprette scenarier, hvor lyset ændres ud fra f.eks. vejret.

At det giver mening at tænde lyset i gråvejr, kan jeg forstå. Men hvem vil ønske at tænde eller slukke lyset, hvis luftfugtigheden eller vindhastigheden når en bestemt værdi? Det ligner en funktion, der kun kom med, fordi programmøren fandt ud af at lave den!

Homblis app får point for at have det smarteste system til at justere farven på lyset. Ved siden af et farvehjul til kuløren og en skyder for lysstyrke har den også en skyder til at justere farvemætning. Det giver langt mere præcis kontrol end kun et farvehjul og en lysstyrkeregulering.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.

Smart Bulb E27 er Homblis svar på standardpæren til at gøre dine eksisterende lamper smarte: En hvid pære, der fuldkommen ligner en gammeldags glødepære. Pæren har en lysstyrke på 800 lumen (svarende til en 60 watt glødelampe) og dækker et spektrum fra 2500 K hyggebelysning til 6500 K iskold blåhvid. Med andre ord: Fuldkommen standard.

Pæren fås også i en udgave med både farvet lys og det hvide spektrum, men ellers identisk. Eftersom udsalgsprisen på de to pærer er den samme, er der ikke megen grund til at købe den rent hvide udgave. Hombli oplyser ikke CRI-værdien (lysægtheden) på sine pærer, men begge virker en smule flade i farverne.

Smart Bulb E27 CCT: 200 kr. for 2 stk.

Smart Bulb E27 RGB + CCT: 200 kr. for 2 stk.

Smart Bulb E27 Filament 1 1
Smart Bulb E27 Filament. (Foto: Hombli)

Smart Bulb 2700 K er en klar filamentpære af standardstørrelse, der kun kan justeres på lysstyrken. Pæren har en lysstyrke på 800 lumen og en farvetemperatur på 2700 K, hvilket er i det varme område. Om det skyldes app’en eller LED-filamentets natur, ved jeg ikke, men denne pære lader sig kun regulere lidt i lysstyrke. Selv om der skrues ned til 1 procent, virker lyset subjektivt stadig til at være halv styrke.

Smart Bulb 2700 K: 170 kr. for 2 stk.

HBEB 0312 Hombli Filament Amber
Hombli Filament Amber. (Foto: Hombli)

Smart Bulb Amber G95 er en globeformet filamentpære til dekoration. Og hvis standardpærerne virkede en smule blodfattige, er der denne gang skruet helt op for retroblusset. Den ravgyldne pære dækker en farvetemperatur fra ultravarme 1800 K (!) til varme 2700 K og har en lysstyrke på 300 lumen, svarende til en 25 watt pære. Det er altså en pære, der aldrig nogensinde vil kunne virke den mindste smule skarp eller blændende. Selv på koldeste lystemperatur kaster den et blidt, hessianbrunt 70’er-lys over tingene.

Smart Bulb Amber G95: 180 kr.

HBEB 0211 Hombli Smart Paere ST64 E27 CCT Filament Smokey 01
Hombli ST64 Smokey. (Foto: Hombli)

Smart Bulb Smokey ST64 er en filamentpære af Edison-typen. Også her er vi ovre i den ekstreme effektafdeling. Pæren dækker angiveligt et spektrum fra 1800 til 6500 K, men da glasset er kraftigt røgfarvet og pæren kun har en styrke på 180 lumen, kan man stirre direkte på den uden at blive blændet. Som lyskilde er den ikke meget bevendt, men som stemningslys til steampunk-hulen vil den være perfekt.

Smart Bulb Smokey ST64: 160 kr.

Konklusion

Hombli er en ny spiller på lysmarkedet, og den sikreste måde at vække interesse på er på prisen. Pærerne er en smule billigere end WiZ, men kun en smule. Og lyskvaliteten er ikke helt så høj som hos WiZ. App’en er heller ikke helt så gennemarbejdet. Og man må undvære animationer. Dekorationspærerne fra Hombli er til gengæld de flotteste at se på. Hvilket alt andet lige må være første prioritet for noget, der skal bruges til dekoration.

Smart Bulb E27 Filament 8
(Foto: Hombli)

Karakter
Hombli
Premium

Home mener

Billige. Dekorationspærerne er de mest dekorative, vi har set. Ikke billigere end de billigste konkurrenter, der er bedre på både lyskvalitet og features.

Også i denne test:

Smart-lys

Philips Hue

Lys til alle dine behov

Der findes næppe en anvendelse, som Philips Hue ikke har udviklet en lyskilde til. Produkterne er lidt dyrere, men i sidste ende vinder de på kvaliteten.

Gigantisk udvalg. Opsætningen er nem og klippestabil takket være Hue Bridge. Omfattende og alsidige funktioner i en logisk opbygget app.
Dyrere. Du er nødt til at have en Hue Bridge. Antallet af muligheder i app’en kan virke uoverskueligt.
Læs hele testen

Nanoleaf Lines

Diskrete lysskulpturer

Nanoleaf er ikke skabt til at lyse hele huset op, men deres Lines-moduler kan skabe lysende dekorationer, der falder i ét med væggen.

Selvkonfigurerende: Modulerne ved, hvordan de er placeret indbyrdes. Man kan skabe egne animationer.
Udvalget af produkter er begrænset. App'en virker kun, når den har lyst.
Læs hele testen

WiZ

Hues billige fætter

Den største konkurrent til Philips Hue er overraskende nok søsterfirmaet WiZ.

Opsætningen er virkelig simpel og stabil.
Ikke så stort udvalg som hos søsterfirmaet Philips Hue. Og de to kan trods slægtskabet ikke styres med samme app.
Læs hele testen

Ledvance

Opfindsom teknologi

Filamentpærer i farver og naturtro sollys til skrivebordet gør, at Ledvance skiller sig ud.

De eneste smarte filamentpærer i farver. God lyskvalitet og pris.
Færre muligheder for lysscener i app’en. Ingen animationer.
Læs hele testen

LIFX

Bakteriedræbende pærer

LIFX har originale ideer. F.eks. en pære, der dræber bakterier – på et par timer.

Opfindsomme lamper med originale funktioner. Kraftig lysstyrke.
Den bakteriedræbende pære er mere smart end praktisk. App’en er rodet. Så længe firmaets fremtid er uvis, risikerer man at stå med pærer, der ikke virker, hvis serveren lukkes.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Rengøring med rene hænder

Lyd & Billede
Scroll to Top