Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Nanoleaf Lines

Diskrete lysskulpturer

Nanoleaf er ikke skabt til at lyse hele huset op, men deres Lines-moduler kan skabe lysende dekorationer, der falder i ét med væggen.

Skrevet af / 16/06/2022 - 09:40
Nanoleaf Lines
John Alex Hvidlykke

Nanoleaf adskiller sig fra andre producenter ved udelukkende at lave dekorationslys, men ingen vanlige elpærer. Vi har tidligere testet deres Aurora-trekantpaneler, som fik topkarakter. Og deres trælignende, sekskantede Elements, som fik en mere blandet modtagelse.

Nanoleaf Lines er det mest diskrete, vi har set fra firmaet. Som navnet antyder, er vi denne gang i den todimensionelle ende af geometrien – linjen. Nanoleaf Lines Starter Kit indeholder ni slanke, hvide plasticstave på 26 cm i længden. Stavene er omtrent halvt så brede og tykke som LIFX Beam. Men de er nogenlunde lige så diskrete, når de sidder på en hvid væg og er slukkede.

Læs også Lysskulptur med problemer Nanoleaf Elements ligner en lysende god idé, men det er ikke så ligetil at få stemningslys i det smarte hjem.

Lyskilderne sidder på bagsiden af stavene og lyser ind mod bagvæggen, hvad der også giver Lines et noget mere diskret udtryk end de andre Nanoleaf-produkter.

Nanoleaf Lines monteres på væggen med sekskantede samleled, hvor op til seks Lines-stave kan mødes i indbyrdes vinkler på 60 grader. Samleleddene er selvklæbende. Et af leddene rummer et styrepanel, hvorfra man kan tænde og slukke lysskulpturen, skifte farve, vælge animation og starte musikstyring ved hjælp af den indbyggede mikrofon.

Selvorganiserende moduler

Som andre Nanoleaf-produkter er Lines selvorganiserende. Det vil sige, at systemet selv finder ud af, i hvilket mønster modulerne er sat sammen. Det betyder, at animationerne bevæger sig gennem hele den samlede lysfigur og ikke bare hvert enkelt modul.

Og det er alt sammen inden, man tager app’en i brug. Nanoleaf kan naturligvis styres fra mobilen på samme måde som de øvrige produkter. Når man har oprettet en brugerkonto hos Nanoleaf, skal enhederne findes og sættes på nettet. Her kan man vælge imellem tre forskellige metoder: QR-kode, NFC og manuel søgning på 2,4 GHz Wi-Fi.

Det er godt med valgmuligheder – og skidt, at ingen af dem fungerer særlig stabilt. Efter omkring en halv snes forsøg, hvor det var umuligt at finde Lines-sættet, dukkede det pludselig op i app’en. Uden indikation af, hvorfor det lykkedes. Eller hvorfor det ikke var lykkedes tidligere.

Lines LivingRoom
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

App’en giver mulighed for at vælge mere avancerede lysanimationer til Lines, og man kan sammensætte playlister, hvor flere afvikles efter hinanden. App’en kræver lidt tilvænning, da den ikke er særlig logisk opbygget. Og den har sine særheder, man må lære at kende, såsom at skelne mellem, når et tryk på en knap tænder og slukker for panelet eller åbner indstillingsmenuen. Samme knap, samme tryk – blot en anelse længere.

Ingen døgnrytme

Lines-elementerne giver ikke mulighed for at lade lyset skifte med døgnets rytme (såkaldt “circadian lighting”), men man kan i stedet oprette tidsplaner, der skifter mellem forskellige animationer.

Det gik problemfrit at integrere Nanoleaf Lines i husets Google Home-system, men som med andre smart-lys skal man være opmærksom på, at kun basale funktioner kan styres direkte fra Google Home. Man kan således kun vælge lys direkte i én farve ad gangen. Ikke lysanimationer. Der findes dog en vej udenom, da man kan vælge imellem scener (animationer) ved hjælp af Google Assistant-kommandoer i tale eller tekst.

Lines 9x Bedroom
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Konklusion

Nanoleaf Lines er det mest diskrete produkt, vi har set fra Nanoleaf til dato. Hvilket gør det muligt også at bruge det andre steder end i gamer-hulen. Lines-modulet er ganske dekorativt og kan fint bruges til stemningslys. Det kan man også med de fleste LED-strips, der tilmed er billigere. Men Lines-modulerne er en tand mere diskrete, da belysningen er indirekte.

Hvis du søger efter et samlet system til lys i hele huset, er Nanoleaf ikke sagen, men de er sjove og effektfulde til de formål, som de er beregnet til.

Lines 18x Neutral Design Entryway
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)
Karakter
Nanoleaf Lines
Premium

Home mener

Selvkonfigurerende: Modulerne ved, hvordan de er placeret indbyrdes. Man kan skabe egne animationer. Udvalget af produkter er begrænset. App'en virker kun, når den har lyst.

Også i denne test:

Smart-lys

Philips Hue

Lys til alle dine behov

Der findes næppe en anvendelse, som Philips Hue ikke har udviklet en lyskilde til. Produkterne er lidt dyrere, men i sidste ende vinder de på kvaliteten.

Gigantisk udvalg. Opsætningen er nem og klippestabil takket være Hue Bridge. Omfattende og alsidige funktioner i en logisk opbygget app.
Dyrere. Du er nødt til at have en Hue Bridge. Antallet af muligheder i app’en kan virke uoverskueligt.
Læs hele testen

Hombli

Stemningslys til hyggekrogen

Hombli har de mest overbevisende smarte filamentpærer, der godt nok ikke giver meget lys fra sig.

Billige. Dekorationspærerne er de mest dekorative, vi har set.
Ikke billigere end de billigste konkurrenter, der er bedre på både lyskvalitet og features.
Læs hele testen

WiZ

Hues billige fætter

Den største konkurrent til Philips Hue er overraskende nok søsterfirmaet WiZ.

Opsætningen er virkelig simpel og stabil.
Ikke så stort udvalg som hos søsterfirmaet Philips Hue. Og de to kan trods slægtskabet ikke styres med samme app.
Læs hele testen

Ledvance

Opfindsom teknologi

Filamentpærer i farver og naturtro sollys til skrivebordet gør, at Ledvance skiller sig ud.

De eneste smarte filamentpærer i farver. God lyskvalitet og pris.
Færre muligheder for lysscener i app’en. Ingen animationer.
Læs hele testen

LIFX

Bakteriedræbende pærer

LIFX har originale ideer. F.eks. en pære, der dræber bakterier – på et par timer.

Opfindsomme lamper med originale funktioner. Kraftig lysstyrke.
Den bakteriedræbende pære er mere smart end praktisk. App’en er rodet. Så længe firmaets fremtid er uvis, risikerer man at stå med pærer, der ikke virker, hvis serveren lukkes.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Scroll to Top