Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Lumie Task (Charcoal)

Lysterapi gennem læselampen

Findes der lamper med flere funktioner i én? Lysterapilampen Task skal løse tre opgaver på samme tid, og det gør den faktisk ret godt.

Skrevet af / 08/03/2024 - 08:53
Lumie Task (Charcoal)
Natasja Broström

Umiddelbart ligner Task fra engelske Lumie en almindelig lampe. For eksempel til brug på skrivebordet. Task har dog flere tricks i ærmet. Udover at levere flimmerfrit lys til opgaver, der kræver klart lys uden at man anstrenger øjnene, skal den øge energien i vintermørket.

Lumie Task findes i fem farver. Vi fik tilsendt en model i farven ”Charcoal Blue” – en kølig, mørkeblå farve. Andre farvevalg er ”Golden Yellow”, “Steel Blue”, “Sage Green” og “White Mist”.

Lumie Task er beregnet til lysterapi og arbejde. Du kan få den i flere farver og kan indstille den til flere positioner. (Foto: Lumie)

Så snart lampen er pakket ud af den aflange kasse, er den klar til brug. Lysintensiteten (lux) udsendt fra lampens runde, flade hoved styres med lysdæmperen. Du skruer og ned for lyset ved at køre fingeren hen over navnet ”Lumie”, som står på den runde fod.

Klart lys til øjnene

Task er diskret og enkelt designet. Vægten på næsten 1,7 kilo, den smalle hals og gummi-fødderne gør, at lampen ikke er så let at tage fat om og flytte med. Når Task først er placeret, står lampen solidt fast på underlaget.

Med sine 5.000 kelvin efterligner Task et lys, som du ville opleve det på en dag med klar himmel. Du kan ikke justere lyset til en varmere tone på kelvin-skalaen, kun intensiteten. Maksimalt leverer Task 10.000 lux inden for en afstand af 15 centimeter.

Lumie Task giver et godt læselys uden at blænde. Lysdæmperen gemmer sig i den runde fod. (Foto: Lumie)

Lumies lampe har et CRI-tal på 95+, hvilket er godt. Color Rendering Index angiver, hvor tæt en lysterapilampe er på at efterligne naturligt dagslys. Solen har et CRI-tal på 100.

Læs også Tænd et blødt lys i vintermørket Mørkere tider er i vente, men med en vækkelampe - eller wake-up light - kan du mildne din morgen med lyd og lys. Vi har testet fire af slagsen, og især én af dem gør arbejdet til UG med kryds og slange.

I praksis kan det mærkes. Lampens lys er på intet tidspunkt generende, selv når jeg fører fingeren hen over foden mod højre for at skrue helt op. Jeg vippede lampens hoved let bagud for at få hele lysfladen rettet mod ansigtet. Det gav intet flimmer for øjnene, kun mere energi i kroppen, hvilket jo er opgaven for en lysterapi-lampe.

Lysterapi flere steder

Task er også en arbejdslampe. Du kan for eksempel bruge den i garagen, i køkkenet eller på skrivebordet. Er du vant til at arbejde med én lyskilde, ofte computerskærmen, aflaster Task dine øjne.

Selv om lyset fra lampen kan virke koldt, er det som nævnt flimmerfrit og klart. Mine øjne blev mindre trætte og tørre, blot efter få dages brug af Task som skrivebordslampe.

Læs også Smart-lys til campingbordet Philips Hue Go er en bordlampe, der kan bruges, selv om du er væk fra stikkontakten. Og den klarer også en let byge.

Ifølge Lumie giver lampen også godt arbejdslys. Under mit langsommelige projekt med at demontere et Lego-sæt med over 7.500 klodser var Task var eneste lyskilde.

Lumies klare, flimmerfrie lys er velegnet til nørklearbejde. Her optælling af over 7.500 Lego-klodser ud fra en manual. (Foto: Natasja Broström)

Lampen klarede opgaven imponerende godt. Farver og numre på klodserne i Legos byggevejledning stod klart frem. Jeg kunne nørkle længere med at pakke klodserne i de rigtige poser, før øjnene blev trætte.

Jeg testede også Task som læselampe. Tekst og detaljer stod, ligesom Lego-testen, bedre frem i bogen. Er lampen eneste lyskilde, begynder ordene ikke at sejle for øjnene, så Task må siges at være bestået.

Konklusion

Med Lumie Task får du en fin og enkel lysterapilampe, en effektiv arbejdslampe og en god læselampe. Designet tiltaler måske ikke alle, og lampen kan være bøvlet at flytte med. Der er ikke rigtig noget at tage fat i andet end halsen og den runde fod.

Som arbejdslampe er Lumie Task med til at aflaste øjnene. Mange af os er slemme til kun at have en lyskilde i vintermørket: nemlig computerskærmen. (Foto: Lumie)

Du kan ikke vælge varmere temperaturer som med Innloux Epic. En blødere lystone kan være rart i døgnets mørkere stunder. Du kan heller ikke indstille en bestemt brugstid som med Beurers TL 95.

Til gengæld er Task en praktisk lampe, som fungerer bedst for dem, der har alle tre behov – lysterapi, aflastede øjne og godt arbejds- og læselys. De tre opgaver løser den til ret godt.

Karakter
Lumie Task (Charcoal)
Premium

Home mener

Enkelt design, som kan tåle at stå fremme. Praktisk 3-i-en-funktion som arbejdslampe, læselys og terapilampe. Kan vippes og drejes. Svær at flytte rundt med. Ingen mulighed for at justere lystemperaturen til varmere toner på kelvin-skalaen.

Også i denne test:

4 lysterapilamper

Beurer TL95

Glat og lækker og fyldt med dagslys

Beurers TL 95 giver topklasse-terapi for pengene. At lysterapilampen også er brugervenlig, gør dette lækre ”design-æg” til en absolut favorit for de vintertrætte.

Glat og lækker lampe med absolut mærkbar effekt. Tidsindstilling og lysdæmper gør Beurer TL 95 til en suveræn lysterapilampe.
Stor og kluntet at flytte på trods håndtaget i foden. Designet kan virke lettere klinisk at se på.
Læs hele testen

HumanCharger Bright Light

Få energien tilbage gennem øregangen

Du kan efter sigende oplade energien og de ”mentale” batterier med lysterapi gennem ørerne. HumanChargers headset prøver i hvert fald, men resultatet skuffer.

Et let headset som ikke generer under brug. Giver lysterapi på farten, for eksempel på rejsen eller på arbejdet.
Ingen mærkbar forbedring af energiniveauet. Begrænset brug på 12 minutter uden mulighed for ekstra indstillinger.
Læs hele testen

Innolux Epic

Hjemmets diskrete morgensol

Epic fra finske Innolux gør ikke meget væsen af sig. Den diskrete lampe leverer lysterapi, når behovet er størst – og det gør den både enkelt og effektivt.

Mulighed for at skrue op og ned for lysintensitet og farvetemperatur. Dermed kan Innolux Epic også bruges som blid vågelampe.
Besværlig at flytte på, da lampens skive har tendens til at falde ud af fodens rille. En app eller anden fjernbetjening ville være fint.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top