Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: TheraFace Pro

Flyt spasalonen hjem i badeværelset

TheraFace Pro er genvejen til opstrammet ansigt og færre rynker. Du skal bare være parat til at sætte strøm til ansigtet.

Skrevet af / 17/05/2024 - 09:15
TheraFace Pro
Natasja Broström

Skønhed og velvære har en pris. Med TheraFace Pro må du bogstaveligt talt lide for det. Vi taler om strøm mod huden og små smæk i ansigtet.

Firmaet Therabody står bag en serie redskaber med forskellige funktioner. Nogle løsner spændte muskler, andre opstrammer huden og udjævner rynker. Enheden TheraFace Pro kombinerer det hele i et multiredskab, hvor du skifter mellem delene efter behov.

Æsken med TheraFace Pro indeholder tre typer hoveder: Et hoved med mikrostrøm, et stift børstehoved og en ring med LED-lys i. Ringen kan yderligere kombineres med mindre dele for at komme bedre ud ansigtets ”hjørner”, for eksempel omkring øjnene.

De tre primære hoveder til TheraFace Pro minder om torturredskaber. Nogle vil nok også opleve behandlingen som tortur, men det virker. (Foto: Therabody).

Derudover får du en gel, TheraOne, en rejsetaske og en stander. Jeg opgav at bruge standeren, da TheraFace Pro har tendens til at tilte. Enheden vejer nemlig godt til, så standeren virker underdimensioneret.

I det hele taget giver TheraFace Pro et solidt, professionelt indtryk. Måske derfor virkede det troværdigt nok at følge instruktionsvideoen og give mig selv strøm i ansigtet. Folkene bag må vide, hvad de taler om.

Jeg valgte videoerne, da manualen ikke er meget bevendt. Den har mikroskopisk skrift og kringlede anvisninger. Du finder et arkiv af videoer på Therabodys hjemmeside og i app’en Therabody.

En kittelklædt læge smiler og forklarer, mens en model viser, hvordan behandlingen skal foregå. Jeg smurte lidt gel i ansigtet fra tuben TheraOne og satte derefter hovedet med mikrostrøm mod huden. Hvad man ikke gør for skønheden.

Forskellige formål og indstillinger

Alle kan bruge TheraFace Pro, men firmaet fraråder at bruge enheden på sår og ar. Skæg og stubbe er intet problem, blot du bevæger enhedens hoved i hårstråenes groretning.

Pakken med TheraFace Pro indeholder en taske til alle smådelene. Enheden må du opbevare separat eller i den vakkelvorne stander. (Foto: Therabody)

Vil du bruge hovedet med mikrostrøm, skal huden dog være glat for bedst resultat. Som nævnt er enheden et multiredskab. Min plan var at stramme ansigtet op. Efter strøm mod huden ville jeg anvende hovedet med LED-lys i og til sidst rensebørsten. Hovederne hæfter magnetisk på håndtaget og er nemme at udskifte.

Det gik dog op for mig, at børsten var smartest at begynde med, hvilket Therabody også anbefaler. De stive børster roterer mod huden og renser den. Firmaet kalder behandlingen for ”percussive cleansing”. Børsten ryster så at sige i en rytme, hvilket er forklaringen bag betegnelsen ”percussion”.

TheraFace Pro kan kombineres med en ring, som afgiver lys. Det blå lys er mod uren hud. (Foto: Therabody).

Behandlingen foregår ved, at du fugter ansigtet med vand, smører lidt gel på og tænder på håndtagets nederste knap. Tryk derefter på den øverste knap for at vælge tempoet på børstens rytme.

Rytmen har tre tempi: 1.750, 2.100 og 2.400 PPM (percussions per minute). Selv ved den langsomste rytme gav det en slags dunk mod huden og knoglen bag. Ikke særlig behageligt. Slagene fik også TheraFace Pro til at ryste i hånden.

Læs også Ny Nespresso er en dyr fornøjelse Nespresso og Sage er klar med en ny maskine, der kan brygge over en halv liter kaffe med kun én kapsel og skumme mælk på niveau med en god barista. Men det koster!

Resultatet blev ikke nær så vellykket som med børsterne på testdeltageren Beurer FC 95. Efter turen med TheraFace Pro var min hud ikke specielt poleret at mærke på eller føltes mere renset.

Lys-terapi på tre måder

Efter børste-behandlingen kom turen til lysbehandlingen. Lysringen til TheraFace Pro har tre typer lys.

Det røde lys øger hudens produktion af collagen. Resultatet skulle gerne være smidigere, opstrammet hud med færre rynker. Det blå lys udrydder bakterier og vil dermed angribe uren hud og bumser. Kombinationen af det røde og infrarøde lys er til behandling af rynker, for eksempel nær øjnene, også kendt som ”kragetæer”.

Alle tre lys kan anvendes sammen med én af tre små dimser: en spids, en mikrobørste og en flad knap-lignende tingest. Dimserne placeres i midten af ringen og kan være passive eller sættes til at ryste ligesom børstehovedet.

Læs også Trådløst internet - også I den anden ende af haven Uanset om det er havefesten, der har brug for musik, eller robotplæneklipperen, der har brug for dækning, er TP-Link Deco X50-Outdoor udendørsrouteren et godt valg.

Jeg testede minihovederne uden succes. Rystelserne fra det flade hoved, som kan bruges på hele ansigtet, halsen og brystet, dunkede ubehageligt mod huden. Jeg undgik halsens midterste del, hvilket Therabody anbefaler, men det føltes alligevel som at blive slået på luftrøret.

Uden rystelser gav især det røde lys en dejlig, afslappende fornemmelse. Efter to gange i brug følte jeg en opstrammet kæbelinje. Forbedringen var dog ikke synlig, kun mærkbar.

Behandling med lav spænding

Næste del af ansigtsplejen foregik med strømhovedet med de to metalkugler. Du påfører lidt gel i ansigtet og fører hovedets metakugler rundt med et let pres mod huden. Et lille bip fortæller, når du skal skifte område.

Halvkuglerne udsender en lav spænding (maksimalt 15,5 volt) for at stimulere muskulaturen i ansigtet. Lidt i stil med at gå i fitnesscenteret og aktivere musklerne, men bare for ansigtet i stedet. Du vælger niveau fra 1 til 3 på håndtaget.

At få strøm på den måde kan føles som at få små smæld mod huden med en elastik. Det gør ikke decideret ondt, men fornemmelsen er sær og kræver tilvænning. Jeg kom aldrig højere end niveau to, da det blev for ubehageligt på højeste indstilling.

Mikrostrømmen afgiver varme, så musklerne masseres og er modtagelige for behandling. Inden en uge var der synlig forskel. Omkring munden blev to irriterende smilerynker klart mindre fremtrædende. Jeg mærkede også en generel opstramning omkring hagen og kæbelinjen.

Behandlingen skal dog holdes ved lige, hvis ikke resultatet skal forsvinde igen. Præcis som at gå i motionscenteret.

Kolde og varme ringe

Multiapparatet kan suppleres med såkaldte Hot & Cold Rings. Ligesom lysringene fæstnes de magnetisk. Den kolde ring har to metaloverflader, som vil køle huden. Du fører ringen hen over ansigtet for at reducere oppustethed og eventuelle poser under øjnene.

Ringene anvender cryothermal-teknologi. Kryo står for kulde, og thermal for varme. Kort sagt køler den kolde ring for at reducere hævelser. Den varme øger blodtilstrømningen og løsner spændinger. Begge ringe har tre temperatur-niveauer. For den varme ring er det 35o, 39 o og 43 o. Den kolde har 26 o, 22 o og 18 o.

De to ringe, som afgiver kulde og varme, er ekstraudstyr. Køb dem kun, hvis du har særlige behov såsom poser under øjnene. (Foto: Therabody)

Den varme ring hjælper også huden til at absorbere creme, du har taget på, og give klarerere hud. Du kan ikke tage fejl af de to ”ringe”. Den varme har et lille flammesymbol på siden, den kolde ring har et symbol af et snefnug.

I løbet af en uge fik jeg kun synligt mindre poser under øjnene. Den varme ring må ikke bruges på hud med tendens til hyperpigmentering (pigmentpletter), hvilket jeg døjer med. I stedet for kinderne brugte jeg ringen langs kæben og på halsen, hvilket var rart, men det gav ikke noget synligt resultat.

Ringene koster 839 kroner ekstra, så overvej dit behov inden.

Konklusion

TheraFace Pro er den ultimative enhed til ansigtspleje i hjemmet. Jeg fik størst udbytte af hovedet med mikrostrøm i. Behandlingen gav et opstrammet ansigt og reducerede rynker inden for den første uge.

Det røde (collagen-fremmende) lys fungerede fint for mig sammen med den varme ring. Jeg opnåede en øget blodtilstrømning og en klarere og mere opstrammet hud.

De små hoveder sættes i ringen med lys og vil med vibrationer rense eller massere huden. (foto: Therabody)

Prisen for TheraFace Pro er i den høje ende, men se det på den måde, at en behandling hos en professionel kan løbe op i tusinder af kroner pr. gang. Hvis jeg giver mig selv en tur med TheraFace Pro to-tre gange om ugen af 3-8 minutters varighed, er pengene hurtigt sparet.

Besværet er, at jeg skal holde behandlingen ved lige, ellers forsvinder resultatet igen. Kombinerer jeg brugen af TheaBody Pro med et varmt brusebad først for at blødgøre huden, er det måske ikke så slemt, men mere bare en vane, som skal indøves.

Karakter
TheraFace Pro
High End

Home mener

Mange forskellige muligheder for at lave skønhedssalon i privaten. Strøm og varme giver synlige og mærkbare resultater. Høj pris og tung i brug. Ubehagelig fornemmelse ved behandling med rytmiske slag mod huden. Ustabil stander og ikke særlig praktisk til rejsebrug.

Også i denne test:

3 slags smart ansigtspleje

Braun FaceSpa Pro 912

Damernes salon

Braun Pro 912 er et skønhedsapparat til ansigtet med tre-i-en funktion. Ikke alle resultater holder hele vejen.

Lækkert design med matchende farvenuancer. Enhed med tre funktioner i én. Giver pænt resultat, især ved epilering.
Hætten fungerer kun med epileringshovedet sat på. Standeren har ikke indbygget oplader.
Læs hele testen

Beurer FC 95

Enkel og yderst effektiv

Kan fire små børster virkelig gøre en forskel? Ja, det kan de, når de sidder på toppen af Beurer FC 95.

Effektiv og leverer et glat, opstrammet ansigt fra begyndelsen. Standeren er solid, og det er smart, at strømledningen ikke behøver at være sat i.
Noget klinisk udseende og et let, plastikagtigt håndtag. Ingen app eller andre særlige features udover et roterende børstehoved.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Scroll to Top